kardesle kavga etmek 

kapat
  1. sesinizin kaç desibel oldugunuzu anlamanıza yarar.
    boğusurken de kas durumunuzu gözler onune serer.
    #3208122 (Gizli Ozne, 30.03.2008 01:03)
  2. istemsiz olarak uygulanan eylem. Sonradan da pişman olunur. "Ne bok bi herifim lan ben !? Üç yaşında ki çocuğa bağırıyorum, allah belamı versin o zaman" demenize sebep olabilir. *
    #3208130 (ulfgar, 30.03.2008 01:05)
  3. yaşları birbirine yakın olanlar ve aynı ortamı paylaşanlar için, doğal bi durum. ama olaya ana ya da baba müdahele ederse çok kötü oluyor lan. irezil ediyorlar herkese.. abouuv, şimdi hatırladım bak hepsini. yaşananların ardından arkadaşlar 3- 5 gün taşak geçerlerdi bizle.. insan içine çıkmak biraz cesaret isterdi o vakit lakin, bekle ki unutsunlar anasını satayım.. mecbur çıkardın bi yerden sonra.

misal oyun oynuyosun mahallede ve kardeşinle sen rakip olmuşsun.. düşün hele biraz neler olabileceğini. ya da düşünme anlatalım en iyisi.

misket.. ah o misketler, ah o dizmeceler, kuyular.. ömrümü yedi her biri..

neyse..

dizmece dedim ya hani, hıh! o oyun favoridir işte genelde. hemen hemen herkes bilir. oynayan kişilerin hepsi yere belli sayıda misket koyar, hepsi yan yana olacak şekilde.. sonra baş belirlenir ve sıralamaya göre herkes yapar atışını. icraası böyledir.

işte kardeşimle biz en çok bu oyunda kavga ederdik.. ama ne etmek.. mahalle inlerdi lan, o derece.

+ aha başı vurdum! sıyır hasan hepsini (ortağına sesleniyo ibne)
    - ne başı lan? baş öbür taraftı.. sen sonu vurdun! yerden 1 den fazla alırsanız oyarım sizi olm. (çirkefliğe bak)
    + sittir lan sonu vurmuşum.. baştı işte görmedin mi? ali sen söyle la, baş ne taraftı?
    - mızıkçılık yapmasana olm! vurduğun kadarını al işte. döverim bak ikinizi de!
    + yok yeaa! gel de döv lan yiyosa! başı vurduk biz, sıyır hasan yeri!
    - aha karşı geliyo bana.. gel lan buraya ibne!
    + hadi bi vur.. hadii!
    - al .minakoduum!
    + anaaa, bittin lan sen şerefsiz! hasan dal la!
    - durun lan.. tek tek gelinsene delikanlıysanız yavşaklar!

stop!

kavga esnasında çıkan seslerden dolayı, bi kaç meraklı teyzenin yanında annem de çıkmıştır cama;

/ safiyee o dooşenler kim gıız?
    * seninkiler yine!
    / jadehgil mi?
    * hieee!

* hiiii! jadeeeehhh eve gelin, kavga etmeyin olum!

yine stop!

tabii anneyi duymak ne mümkün o hengamede. bi süre daha bağıran anne çareyi dışarı çıkıp, olaya fiziksel olarak müdahele etmekte görür.

* siz yine mi dövüşüyonuz ha? allah belanızı vermesin sizin.. saçımı başımı ağarttınız! ama durun siiiz, yetti artık. akşama babanıza hesap vereceksiniz!

+ - anne nolur söyleme ya babama! valla bi daha kavga etmicez! n'oluur anneee!

gibi şeyleri çok yaşadık biz. mahalleli normal karşılıyodu artık. bi ara cingan çocuğu sandılardı bizi, yeni taşındığımız dönemde. sonraları, babanın da baskısıyla adam olmaya başlayınca değişti bu düşünceleri.

velhasılı kelam; kardeşle kavga etmek güzeldir. normaldir hatta.. ama ana babaya yakalanmamak şartıyla..
    #3533993 (jadeh, 13.06.2008 17:36 ~ 18:40)
  4. keske tüm kavgalar kardes kavgaları kadar tatlı, zararsız ve artniyetsiz olsa dedirten hadise.
    #3534078 (popiceyn, 13.06.2008 17:56)
  5. her evin olmazsa olmaz eylemidir. ileride ayrılık durumunda (kardeşlerin kendi yuvalarını kurması, askerlik, üniversiteye gitme) en çok bunlar özlenir, hatırladıkça kederlenilir. kavgada edilse, kardeş özlenesidir.
    #3534175 (ayyash07, 13.06.2008 18:26)
  6. bir kardesiniz varsa sayet olmazsa olmaz'lardandır..
    #3534184 (noway, 13.06.2008 18:28)
  7. atasporumuzdur. geçmişten bugüne hep edilir hep edilir. ebeveynler de asla kavga etmediğini sandıkları kardeşleri ibret olsun diye parmakla gösterir. halbuki elalemin çoocuğu bizim gibi senin önünde niye kavga etsin ki? git bir de evinde gör.. ancak ikisi de kızsa kardeşlerin şiddet içerikli bir kavga da pek enteresan olmaktadır. zira kafasını tutup sokak kapısına vurmak ya da uçan tekmelerle biribirine saldırmak çeşitli hareketler dahilindedir. ancak; yıllar geçip de o bir zamanlar ensesine vurup lokmasını aldığınız sümsük kız kardeş uzamanakta ve boynuz kulağı yavaştan geçmektedir. hobbit ablanın da aklı biraz başına gelmiş,biraz da tırstığından kavgalardan yavaşça elini ayağını çekmiştir.
    #3534205 (ozpandora, 13.06.2008 18:34 ~ 18:36)
  8. birbirine kenetlenmeyi sağlar...
    #3534288 (crazyhodja, 13.06.2008 19:01)

© 2008 - uludağ sözlük

kardesle kavga etmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kardesle kavga etmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kardesle kavga etmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» evladim niye yazmiyorsun » intifada » lateksim » forever after » mustehcen bilmeceler » wall e » baba » araya mesafe koymaya izin vermeyen platonik ask » gerger » isparta petrol turizm » solcu » hepimiz jaleyiz » dolmabahce sarayi » turk kizlari » mandalina dilimleri arasindaki beyaz lifler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » beyaz peynir » tayyip erdogan in emo olmasi » parsiyel » fibroline » mario gomez » 50 yasinda cocuk sahibi olmak isteyen adam » terorun beyni barzani mihmandari akp » let s rock » 14 ekim 2008 washington wizards new orleans maci » ayse ozyilmazel » sekeri buzdolabinda aramak » alkol » psikolojik olarak tatmin olmayan erkek » lisede cikista bekle lan kavgalari » gorukle