kardan adam 

/ 2
kapat
  1. bugünlerdeki gibi kar yağdığı zaman, kardan yapılabilecek, kömür gözlü kar heykeli.
    (darkname, 25.01.2006 13:47)
  2. tanıma ne gerek var adı üstünde
    kar yağdığında her sokakta bir kaç tane rastladğımız buz adam.
    (aabi, 25.01.2006 23:01)
  3. (bkz: kardan kadın)
    (kıymetlimsh, 28.01.2006 14:58)
  4. kardan adam olur senden adam olmaz seklinde kotu esprilere malzeme olan, karlı kıs gunlerinde ortalıkta gormeye alısık oldugumuz, ucan tekmeyle dalması cok zevkli olan adamcagız...**
    (sazan, 09.05.2006 23:49 ~ 10.05.2006 00:20)
  5. (bkz: delikanlıysan yaz mevsimi çık karşıma)
    (janjan, 09.05.2006 23:50)
  6. (bkz: kardan adama kızgın demir sokmak)
    (fallopi(ı)tüpü, 19.05.2006 14:10)
  7. ben kardan bi adam sevdim
    gülüşü şapkasının altında saklı
    elleri ceplerinde
    çocuk kahkahalarıyla örülü bedeninde
    ateşten kor yüreği
    ben bu kış baharı hiç gelmez sandım
    bi sabah uyanınca güneşle
    dünyam başıma yıkıldı
    ne kar vardı,ne kardanadam
    artık sadece hayali vardı
    anımsadıkça ayazıyla yüreğimi yakan

"gönül sana tapalı kapın bana kapalı
    şaşırmışım yolumu bu sevgiye sapalı
    susayan ırmak arar, olmaz sevende karar
    güzelleri olmasa bu dünya neye yarar

geceme güneş olsan, kalbimi görmüş olsan
    unuturdum cihanı bana birgün eş olsan
    susayan ırmak arar, olmaz sevende karar
    güzelleri olmasa bu dünya neye yarar
    (chimeneyes, 23.09.2006 14:04)
  8. bir ilker çalışkan şarkısı:

herşey gözlerinde başladı
    ısıtır sandım içimi yaktı
    birden kalbime saplandı kaldı
    onun adı aşktı suçlanamazdı

gittiğinde ağladım
    şimdi yarım kaldım
    bittiğinde anladım
    durduramazdım...

sen gideli bir buruk
    biraz tuhaf biraz donuk
    biraz yalnız biraz soğuk
    kardan adam oldum..
    (eşşağan ala gazuğu, 15.11.2006 02:12)
  9. (bkz: kardan ibne)
    (balyancho, 15.11.2006 02:18)
  10. anlamlı, insanın yüreğini burkan, gözlerde yaş, kalpte sızıya sebep bir şarkı.
    "kardan adam yapalım,
    burnuna havuç takalım,
    üşüyor bu havada,
    boynuna atkı saralım"*
    (asiti kaçmış kola, 15.11.2006 02:23)
  11. muhabbet etmesi güzel şey. yumruk atması daha da bi güzel olan şey. birde babaların çocuklarına söyledikleri ayar cümlesinin ana fikir unsuru.

(bkz: kardan bile adam olur senden olmaz)
    (Eqin, 15.11.2006 02:25)
  12. beyaz tenli soğuk şey.
    (zookeeper, 15.11.2006 03:29)
  13. * (bkz: zardanadam)
    (zookeeper, 15.11.2006 03:30)
  14. cinsiyeti belli olmadığı halde önyargılı bir şekilde adam olarak nitelendirdiğimiz şey. kadın mısın erkek misin belli değil, nesin sen.
    (zeytan, 18.01.2007 09:07)
  15. çocukluğumuzun atkılı, bereli, havuçlu; çok ama çok anlamlı kahramanı.
    (saviour, 18.01.2007 11:04)
  16. (bkz: kardan tayyip)
    (free zone, 15.02.2007 21:24)
  17. en soguk ama aynı zamanda en sevımlı adam tıpıdır.
    (nllss, 08.03.2007 08:35)
  18. hiç somurtanını görmediğim, sanatsallık boyutunda genelde mahallenin çocuklarınca, çeşitli stillerde oluşturulan, genelde de göbekli, hemen hemen her kişinin, çocukluğuna ya da gençliğine denk gelen zaman diliminde en az bir kere haşır neşir olduğu nesne.

bir de aynı isimli ilker caliskan parçası vardır ki, isminin aksine düzenlemesiyle de, müziği ve de vokaliyle de sımsıcaktır; baygın, sıcak yaz gecelerini daha da boğucu yapar.
    (faidelibilgi, 11.07.2007 17:48)
  19. çocuklukta yapılan salaklıklardan biridir... lan gerizekalı bulmuşsun karı, içine taş koyup bir kar topu yap birinin kafasını yar... ne o öyle kardan adammış... kardan adam mı olurmuş, adam dediğin güneşi görünce cıvımaz...
    (gazoz_kapagi, 11.07.2007 17:52)
  20. insanların genelde sağlak olmaları sebebiyle süpürge kardan adamın hep sol tarafına konulur, bu nedenle hep solak olan *adamdır.
    (perloneth, 15.07.2007 09:52)
  21. gözleri zeytin ya da kömür gibi olan yakışıklı adam.
    (bkz: kış aşkı)
    (fehimsiz ekmek, 15.07.2007 09:55)
  22. bir reklamda gördüğümüz gibi * gayet sapık olan yaratıklar
    zaten bir kere çocukken yaptığımız bir kardanadam bir kızın üstüne düşmüştü ordan anlamalıydım ben.
    (toliveistodie, 15.07.2007 10:15 ~ 27.01.2008 12:36)
  23. soğuk iklimin adamıdır, sıcağa gelemez. soğuk olsa da sevgiyle, neşeyle var olur. mutlu anlarımızı, çocukluğumuzu hatırlatır. küresel ısınma yüzünden belki de bir daha asla hayatımıza giremeyecek adamdır da aynı zamanda. güle güle kardan adam.
    (fata morgana, 03.08.2007 02:26)
  24. cocukken yasanılan ilk hayalkırıklığıdır... dedem tanıştırmıştı beni ilk defa kardan adamla...ne yapacağımı bilmeden ,boyumdan büyük kar yıgını yuvarladıkça yuvarlamıştık tonton ihtiyarla...
    kömürle gözlerini,havuçla burnunu oluştururken aklıma pinokyo gelmişti cocuk halimle belki benim kardan adamım da canlanır ,arkadaş olur benle diye...eğer canlanır da kızarsa bana diye atkımı ve şapkamı vermiştim üşümesin,hasta olmasın diye...her sabah kalkınca odamın penceresinden selamlardı beni, annemin hasta olucaksın cıkma dısarı demelerine aldırış etmeden giderdim yanına , bakardım dakikalarca arkadasıma...
    ama bir sabah kalktıgımda yoktu arkadasım yerinde birileri götürmüş,çalmıştı...giderken ona verdiğim herşeyi bırakıp gitmişti üstelik.dün boyu geri gelmesi için dua etmeme , dedemin tüm açıklamalarına rağmen ağladım...gitmişti arkadaşım...kalbimi kırmıştı...o günden sonra kışın benim değil başkalarının arkadaşı oldu , ne zaman onu görsem bir kış günü unutmam bana yaşattığı hayal kırıklığını...
    (arsias, 03.08.2007 02:54 ~ 04.08.2007 00:44)
  25. goksel şarkısıdır;

Yalnız ve çırılçıplak,
    Geldiğim gibi giderim.
    Ne sonsuz ne ölümsüz,
    Gördüğümü bilirim.
    Ruhum ezelden yasakları sevdi
    Ruhum çocuktan tehlikeli suları sevdi

Kardan adamlar yaptım, hepsini kahramanım sandım,
    Avuçlarımda eridiler..
    Telli duvaklar taktım,her defa sanki aklandım,
    Çok çabuk kirlendiler.

Kardan adamlar yaptım, kardan adamlar yaptım.

Ne kadar da benziyorlar birbirlerine,
    Hepsini ben mi seçtim?
    Aynı gizli odaları
    Soguk duvarları
    Hepsini nasıl geçtim?

Ruhum ezelden yasakları sevdi
    Ruhum çocuktan tehlikeli suları sevdi

Kardan adamlar yaptım, hepsini kahramanım sandım,
    Avuçlarımda eridiler..
    Telli duvaklar taktım,her defa sanki aklandım,
    Çok çabuk kirlendiler.

Kardan adamlar yaptım, kardan adamlar yaptım
    Kardan adamlar yaptım.
    (chimeneyes, 20.09.2007 17:19)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» isledigi hayiri herkese duyuran adam » ciplak ayak araba kullanmak » siir » hic bu kadar guldugumu hatirlamiyorum » betty puf puf » baytar » fatih terim » cagdas yunan siiri » google ofisleri » football manager da mahalle arkadasina rastlamak » kablo tv 1 ytl » cafe des cafes » paul scholes » son ders » giden sevgilinin arkasindan bakakalmak » yilankale » erkeklerden igrenme nedenleri » kadinin sessizligi » karma » asla pes etme » gun » deli kizim uyan » hande ataizi » pendik lisesi » annenin olmesi » cien anos de soledad » yaran diyaloglar » ismimuzundiyenickimkisaolsun » pelin karahan a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa