bugün

ülke "teknik üniversite"lerinden biri.
Trabzon Milletvekili Mustafa Reşit Tarakçıoğlu ve 28 arkadaşının verdiği teklifin, TBMM'de 20 Mayıs 1955 tarih ve 6594 Sayılı Kanunla kabul edilmesi ile kurulmuş olan Karadeniz Teknik Üniversitesi, istanbul ve Ankara illeri dışında kurulan ilk üniversitedir. Kuruluşundan yaklaşık sekiz yıl sonra, 19 Eylül 1963 tarihinde 336 sayılı kanunla Rektörlük ve Fakülte kadroları verilerek Temel Bilimler, inşaat-Mimarlık, Makina-Elektrik ve Orman Fakülteleri kurulmuştur. Üniversitede eğitim-öğretime ise 2 Aralık 1963 tarihinde Esentepe Mahallesi'ndeki Trabzon Atatürk ilköğretim Okulu'nun ilkokul Binasında başlanmıştır. 1966 üniversite bugünkü merkez kampüse taşınmıştır. Gelişimini sürdüren Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne, 4 Ocak 1973 tarih ve 1659 sayılı kanunla da Yer Bilimleri ve Tıp Fakültesi kadroları verilmiştir. 1981 yılında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun çıkarılmasından sonra Üniversite sürekli olarak büyümeye başlamış, buna bağlı olarak yeni fakülte ve bölümler açılmıştır.
Karadeniz Teknik Üniversitesi, içerisinde bulunduğu coğrafi bölgede yaşayan halkın ihtiyaçlarını göz önüne alarak gelişimine devam etmektedir. Bu amaçla yeni kurulan Diş Hekimliği, Eczacılık, Güzel Sanatlar, Of Teknik Eğitim ve iletişim Fakülteleri Üniversitenin eğitim ve araştırma potansiyelini daha da artırmıştır.

Bugün, Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon'dan Gümüşhane'ye, Ordu'dan Artvin'e kadar uzanan geniş bir coğrafyada, 23 fakülte, bir konservatuvar, 3 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 16 araştırma merkezi, 1874 kişilik güçlü akademik kadrosu, 81 il ve birçok farklı ülkeden yaklaşık 46 bin öğrencisiyle ülkemizin sayılı eğitim kurumlarından biridir.

http://www.ktu.edu.tr/kurulus.php
öğrenci içeriğinin bulunduğu kentten olması konusu yüzdeye vurulursa ülkede 1. sırayı alır
(bkz: ktü)
http://www.ktu.edu.tr
yüzme havuzuna haremlik selamlık girilen üniversite.Bide hangi aklıevvel yaptıysa havaalanının yanına yapmış,uçak sesinden ders yapılamazmış.
4 senemi verdigim,ama bir türlü yakamı kurtaramadıgım lanetli üniversite.
diğer teknik üniversitelerimiz;
(bkz: istanbul teknik üniversitesi)
(bkz: orta doğu teknik üniversitesi)
(bkz: yıldız teknik üniversitesi)
geçen sene 50. yıl kutlamalarına grup hepsiyi getirmiş..ve de 40 bin seyirciyle konser alanını doldurmuş üniversite..* * *
içerisinde tıp fakültesi barındıran tek teknik üniversite.
ibrahim özen'in rektörlük yaptığı havaalanı ve deniz manzaralı,asosyal ve şehir mağduru üniversite.
iktisadi idari bilimler fakültesi hocalarından doç.dr.haydar akyazı bölüm panosuna şu yazıyı asmış ve bir fıkrada başrol oynamıştır:
benden ders alan öğrenciler sürekli olarak hocam soruları sizmi soracaksınız diye sormaktadırlar.
bu öğrencilerin merakını gidermek için soruları kimin soracağını açıklama gereği hissettim.açıklıyorum!!!
benim dersimin sorularını bölümümüz çaycısı ismail baysal hazırlayacak...
geçtiğimiz sene mor ve ötesi,şebnem ferah,vega,kenan doğulu,sertab erener ve athena'yı 51.yıl şenliklerine getirerek öğrencilerini şaşırtmış üniversite.ayrıca bu güzel üniversite türkiye'nin en güzel kampüslerinden birine sahiptir;mavi ve yeşilin gözler önüne serildiği havaalanı manzaralı bir yapıya sahip.söylenebilecek en büyük olumsuzluk ise öğrencilerine kan kusturduğu rezalet sistemidir.
Türkiye'nin en eski 4. üniversitesi olmakla kalmayıp,aynı zamanda en şahane kampüslerden birine sahip üniversite.
teknik eğitim fakültesi olmayan teknik üniversite.
manzarası çok güzel olan hatta bazı bünyelere göre "bir ömre bedel" olan şirin karadenizimizin müstesna üniversitesi.
don değiştirir gibi sürekli sistem* değiştiren üniversite.
(bkz: titia)
kampüsüne aşık olduğum, 'ben burada okumaya and içtim' dediğim ve dediğimi yaptığım, ömrümün 8 yılını verdiğim teknik üniversite.

(bkz: yanlış anlaşılmasın yüksek lisans dahil)
45.000 e yakın öğrenciyi bünyesinde barındıran ilim irfan yuvası(!)
(bkz: katu)
(bkz: trabzon)
Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birine sahip olan üniversite. özellikle apartmandan bozma özel üniversitelerde okuyan öğrencileri düşündükçe kıymetini daha çok anlıyorum. tek dezavantajı çok uzak olması,eskiden uçaklar da ucuz değildi,24 saat giderdik, otobüs ikinci yuvamız olurdu...
unlu yemekcılerınden hale ablanın yıne dıger unlu omer ustanın dukkanına gece gec saatler gırerken goruldugu universite
100 üzerinden 15 le ders geçilen okul (bkz: karadeniz teknik lisesi)
kampüsünün içinde hava alanı olan tek üniversite diyebileceğimiz üniversite.