kara utopya 

kapat
  1. Felaketlerin gerçekleştiği, herşeyin kötüye gittiği bir ülke hayali kurmak. Daha doğrusu o şekilde bir ülke tasarlamak. Thomas More'ın ütopyasının aksine insanlığın yaşayacağı daha güzel bir ülke hayal etmez. Kısaca felaket tellallığı diyebiliriz. Kara ütopyaya örnek olarak George Orwell'ın 1984 adlı eseri verilebilir. Aslında V for Vendetta adlı filmde de bir tür kara ütopya vardır. Distopya'da denir kara ütopya'ya.
    (bkz: distopya)
    #1836671 (Dr.Lector, 28.06.2007 20:47 ~ 23:26)
  2. olumsuz ütopyadır, düşlenen dünya tabiri caizse karanlıktır, beterdir.
    distopya da denir.

(700. entry)
    #1913924 (stalker, 12.07.2007 00:56 ~ 01:40)
  3. (bkz: 1984)
    #1913952 (kerameti kendinden menkul, 12.07.2007 01:01)

© 2008 - uludağ sözlük

kara utopya başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kara utopya ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kara utopya nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» aslan » kardes turkuler » ibn i arabi » karamboldedans » yuck fou » amigurumi » aydogan babaoglu » her turlu pisirim yapilir » 402 nolu sinifin cocuklari » fifa 09 » pozitivizm can cekisiyor bergson bize gulumsuyor » all i ve got to do » beni susarken bolme » hama » bir gun herkes teletabi olacak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » deniz feneri dernegi davasi » rs4 rtr 3 evo » como el agua » su icerken domalan insan » ben hep kendime cikan bir yokustum » sinirli internetin ortak kullanilmasi » morgan freeman » kizilmaske » mustafa topaloglu nun sozluk yazari olmasi » hrant dink » uludag sozluk prenses perfinya zirvesi » bakireler ulkesi » kizkaciran damat » her an kapitalizm yikilacak diye bekleyen ebleh » theophraste renaudot