kara kedi gorunce sacini cekmek 

kapat

1. çocukken yapılan/yaptırılan saçma sapan davranışların bir örneği. sadece bizim mahallaede mi yapılırdı yoksa genel birşeydi de kimse hatırlamadı mı bugüne kadar bilmiyorum ama ne zaman bir kara kedi görsek saçımızı çekerdik ki lanetlenmeyelim, başımıza bir uğursuzluk gelmesin.
    ayrıca hayvanların siyah renkli olanlarından sadece kediye karakedi denmesi de ilginç. ben hiç karaköpek hatırlamıyorum.
    #1429881 (yalnis, 19.03.2007 17:19)
  2. gerçekten salakça bir davranıştır. boşunadır. kara kedi görünce saçını çekersen bir şey eline geçmez. orada asıl önemli olan saçı üç kez çekmektir. üç kez çekersen kedi uğursuzluk getirmez.
    yoksa ha bir kez çekmişsin ha çekmemişsin aynı şey; lanetlenirsin. unutma 3 (yazıyla ''üç'')*
    #1429907 (pokezat, 19.03.2007 17:24)
  3. her küçük çocuğun bitmek tükenmek bilmeyen batıl inancıdır. nesilden nesile aktarılır. hatta bu eylemden sonra bir de havaya bakıp bir kuş görmek gerekir. o zaman uğursuzluk asla ama asla seni bulmaz. *
    #1429931 (Bushi, 19.03.2007 17:29)
  4. (bkz: le chat noir)
    #1429943 (sidikli, 19.03.2007 17:31)
  5. başka bir versiyonu için;

(bkz: kara kedi görünce düğme tutmak)
    #1429960 (no promise, 19.03.2007 17:35)
  6. - ayyy! kara kedi.
    - saçını çek.
    - niye lan manyak mısın?
    - asıl, sen manyak mısın?
    #1429969 (dekadans, 19.03.2007 17:35 ~ 17:36)
  7. - aaa kara kedi, saçını çek abi
    - neden ki baba
    - ya olm sen çek napıcan işte
    - ama neden onu soruom baba
    - bi siktirgit tamam.
    #1429978 (basalp123, 19.03.2007 17:38)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kara kedi gorunce sacini cekmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kara kedi gorunce sacini cekmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kara kedi gorunce sacini cekmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kara kedi gorunce sacini cekmek. Copyrights of the articles are belong to their authors.