kara gazoz 

1. (bkz: sarı kola)
    #1441834 (wolfshade, 22.03.2007 22:30)
  2. hayatımda ilk defa duyduğum tanımlamadır. çocukluktan ilginç anektod aktarma çabasının uydurma hali olsa gerek. sarı gazoz (fanta) bilirdik te, kara gazoz ıhh hiç duymadım. ayrıca "- sarı vaa verem mi?" cümlesi de babam ve oğlum filminden muazzam bir öykünme sanırım.
    #1442211 (siyuu, 22.03.2007 23:51)
  3. (bkz: babanne söylemleri)
    (bkz: sarı gazoz fanta)
    #1444667 (madridista, 23.03.2007 17:19)
  4. ankaranın meşhur içeceğidir. eskiden..
    #1447877 (karga, 24.03.2007 13:57)
  5. inönü kahvehanelerinde de bolca kullanılırdı bu terim. "oğlum bize kara gazoz getir". o zamanlarda hâlâ bembeyaz uludağ gazoz satılırdı, cola henüz anadolu'ya o kadar nüfuz etmemişti. şu an ne durumdadır, bilemiyorum.
    #1994090 (ELeCTrO, 23.07.2007 18:36)
  6. - bana 1 tane kola verir misiniz?
    + o ne yeğenim gazoz mu istiyorsun?
    - gazoz değil amca siyah olan..
    + heee,kara gazoz istiyorsun sen.
    - sizde her rengi var herhalde.

gibi diyaloglara mahal verebilecek deyiş.
    #1994140 (marmelat, 23.07.2007 18:44 ~ 18:46)
  7. anneanne ve babaannelerin deyimidir genellikle,yabancı marka adlarını pek bilemedikleri ve telaffuz problemi yaşadıklarından kara gazoz,sarı su..vs deyimler kullanırlar.
    #1994177 (shitontheconverse, 23.07.2007 18:49)

© 2008 - uludağ sözlük

kara gazoz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kara gazoz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kara gazoz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» skibbe gitsin abdullah avci gelsin kampanyasi » oha dedirten gol videolari » ozgurluk ve dayanisma partisi » muzo » alexander dubcek » sallasor » eski sevgilinin telefonunda sapik 2 olmak » jeff buckley » tanisilmayan bir yazar tarafindan nefret edilmek » kim kardashian » harry potter and the deathly hallows » sayokan » baklava » radak emikis » universitede hocalara verilmis ayarlar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » forever young » bir polemikten cikip otekine girmek » burak aydos » yilmaz ozdil » bu aksam erkenden yatacagim yalani » 2008 butonu » votka » metin oktay » entry ve nick uyumu » fahiselerin botanik tinili takma isimler secmesi » sozluk hayattir » ben kendim ve yine ben » next » alf » pkk kamplari bizim icin bbg evi