kaplan kaplan 

kapat
  1. william blake'in the tyger isimli şiirinin dilimize çevrilmiş hali. diğer blake çevirilerine göre başarılı olsada zannımca orjinal dilinden okunulmalıdır.

Kaplan! Kaplan!

Kaplan! Kaplan! gecenin ormanında
    Işıl ışıl yanan parlak yalaza,
    Hangi ölümsüz el ya da göz, hangi,
    Kurabildi o korkunç simetrini?

Hangi uzak derinlerde, göklerde
    Yandı senin ateşin gözlerinde?
    O hangi kanatla yükselebilir?
    Hangi el ateşi kavrayabilir?

Ve hangi omuz ve hangi beceri
    Kalbinin kaslarını bükebildi?
    Ve kalbin çarpmaya başladığında,
    Hangi dehşetli el? ayaklar ya da

Neydi çekiç? ya zincir neydi?
    Beynin nasıl bir fırın içindeydi?
    Neydi örs? ve hangi dehşetli kabza
    Ölümcül korkularını alabilir avcuna?

Yıldızlar mızraklarını aşağıya atınca,
    Göğü sulayınca gözyaşlarıyla,
    Güldü mü o, görünce eserini?
    Kuzu'yu yaratan mı yarattı seni?

Kaplan! Kaplan! gecenin ormanında
    Işıl ışıl yanan parlak yalaza,
    Hangi ölümsüz el ya da göz, hangi,
    Kurabilir o korkunç simetrini?
    #396626 (halit ayarcı, 04.07.2006 17:24)
  2. (bkz: the stars my destination)
    #1679905 (bl, 24.05.2007 04:50)

© 2008 - uludağ sözlük

kaplan kaplan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kaplan kaplan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kaplan kaplan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» olmeden once sevisilmesi gereken tek erkek » bunu kaldir » kloroasetofenon » altizlara verilebilecek isimler » orcun kunek » sirince » susuz » lethe » ilginc diyaloglar » parta kulesi » rihanna » dedim » mircea lucescu nun tekrardan besiktas a gelmesi » yavsakimsi » turlu cesitli » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » irishstorm » haris alexiou » cinsel iliskide sevgilinin yuzunu eskimesi » filmkolix » senin tespitin sana benim tespitim bana » aa turkiye de de starbucks varmis diye sasirmak » blog 27 » alf » zaten anlamiyorumki » 550 ytl lik turban » madde 22 » okuluma dokunma » guvec vernigi » kerhane tatlisi » sosyallesmek icin yanlis insanlari secmek