kapi 

kapat
  1. odalarin ve evlerin agzi.
    #9900 (joker, 14.01.2006 19:50)
  2. eğer bir kapı varsa, seçmekden söz edemezsiniz.
    eğer iki kapı varsa seçmekden söz etmenize gerek yoktur.
    sizin kullanışlarınızdan biz anlarız.
    eğer üç kapı varsa...
    ben deyorum ki en kötüsü ortadaki kapıdır.

özdemir asaf
    yuvarlağın köşeleri
    #194030 (karın desen jack, 24.04.2006 14:47)
  3. insan hayatında yapısal anlamda basit, fakat simgesel anlamda çok önemli mekanızmadır.
    #490170 (pilotmont, 02.08.2006 21:59)
  4. (bkz: açılma taktiği olan kapılar)
    #586341 (Gerko, 28.08.2006 23:25)
  5. rezenin sessizliği bozması anımsattı
    telvenin fincana çizdiği a$kı

kim gitse kapı aynı sesi çıkarmazdı
    dedi, kalbimdeki bekar evi temizliği:

hem çıkarsa da kim duyacaktı
    bir gıcırtının "bekle beni" demesini

..zafer ekin karabay..
    #1049952 (ceviz agaci, 24.12.2006 19:16)
  6. Git, kapıyı aç.
    Belki dışarda
    bir ağaç, ya da bir orman,
    bir bahçe,
    ya da büyük bir kent var.

Git, kapıyı aç.
    Belki ortalığı eşeleyen bir köpek.
    Belki bir yüz göreceksin,
    ya da bir göz,
    ya da bir resmi
    bir resmin.

Git, kapıyı aç.
    Sis varsa,
    kalkacak.

Git, kapıyı aç.
    Sadece karanlık varsa bile
    tıkırdayan,
    sade boş bir yel
    varsa bile,
    sadece
    hiçbir şey
    varsa bile

git, kapıyı aç.

Hiç olmazsa
    bir hava girer
    içeriye.
    * *
    #1180547 (fatal, 20.01.2007 16:09)
  7. kapi
    sap
    iste
    anladin sen onu*
    #1280418 (pilotmont, 09.02.2007 13:46)
  8. ağrıksı bir heyecan.

ayrıksı değil hayır.
    #1360650 (endless, 01.03.2007 03:56)
  9. bir içecek markası olan cappy nin türkçe okunuşu.*

+ne aldın lan?
    -kapii...
    #1921423 (sanitarium, 12.07.2007 22:22)
  10. uzunca bir süredir gördüğüm bir örneği var şöyle;

http://img405.imageshack....5/4325/16062007220nm9.jpg

baya bir süre düşündüm üstünde ama yok arkadaş, bir çıkış yolu bulamadım. hakkaten de bulunacak gibi değil zaten...
    #2102680 (atan alir spor, 09.08.2007 23:44)
  11. -kendimi örtüyorum. ve hala içerdeyim.
    #2323523 (endless, 15.09.2007 23:25)
  12. bir bilge adam şöyle der;

"Her şey şahanedir. Karın vardır, çocukların vardır. Öyle mutlu, huzurlu, başarılı yaşıyorsundur. Sonra... Sonra kapıdan Vivien Leigh'a benzeyen bir kadın geçer!"
    Vivien'a benzeyen kadınlar hep geçerler. Anthony Quinn'e benzeyen adamlar, hiç kimseye değil sadece kendine benzeyenler, "Benzemez kimse sana"lar, "Hayran olayım tavrına"lar... Kapıdan aniden geçerler...
    #2433739 (endless, 06.10.2007 02:07)
  13. (bkz: işte kapı işte sapı)
    #2433741 (ELeCTrO, 06.10.2007 02:08)
  14. = zeki demirkubuz.
    #2626910 (annemin sigaralari, 25.11.2007 01:36)
  15. Kapı; sadece ahşaptan, metalden yapılmış, kolu ve kilidi olan bir yapıyı ifade eden salt bir kelimeden çok daha fazlasıdır. aynı zamanda bir iletişim aracıdır da; kişinin dış dünyayla olan baglantısı. Bu bir evin dışarıyla baglantısı şeklinde de olabilir, bir bilgisayarın başka bir bilgisayarla iletişimini saglayan bir baglantı şeklinde de olabilir ki bu da port tabiriyle kullanılır. Kapı, bir iletişim aracı olarak tehlikeleri de yanında getirir. dış dünyaya açılmak sadece avantaj degildir kişi için, dezavantajları da içerisinde barındırmaktadır. o halde kapıyı bir tür potansiyel tehlike olarak da düşünebiliriz aynı zamanda. Dış dünyayla iletişimimizi sağlamak, kendi dünyamızda bogulmamak için araladıgımız,, açmak zorunda oldugumuz kapıyı yine dış dünyadan gelecek tehlikelere karşı sürekli kapalı tutmalıyızdır tedbir gereği. Bu ironi kapı kelimesinin geniş spektrumundan kaynaklanıyor olsa gerek.

Fakat tüm bunların yanında kapı tüm bir yapının değişmez çok önemli bir parçası da olsa tek başına neredeyse bir hiçtir, hiçbir işe yaramaz. Düşünsenize etrafı beton, ahşap vb. ile dolu olmayan bir kapı kapı olsa neye yarar, arkasında ki sınırlı alanı örtme eylemi dışında. kapı açılıp kapanmasa da etrafı zaten açıktır; iletişime de ,tehlikeye de; Tıpkı bir cümlede salt bir kelimenin neredeyse hiçbir anlam ifade etmediği gibi. benzerlik sizce de şaşırtıcı değil mi? evet.

(kendimle çelişmiş oldum böylelikle. felsefe de böyle bir şey olsa gerek; kavramları ne kadar çok kurcalarsan, sonunda kendinle çelişme olasılığın da o kadar artar. gerçi buna çelişme değil de, kavramların, düşüncelerin kurcalandıkça, üzerine kafa yoruldukça, irdelendikçe değişebileceğinin kanıtıdır dersek güzel bir şekilde noktalamış oluruz bu ders molasını. ama bu sefer de az önce çeliştiğimi söylememle çelişmiş olurum. nasıl çıkacağım lan bu ikilemden, kafam iyice karıştı. neyse sınava çalışmaya devam...)
    #3080534 (xmandr, 01.03.2008 20:59 ~ 21:00)
  16. senelerdir hep aynı sikismislığın icindedonup dururken,bu halimlekimseyi sevemeyeceğime ve kimsenin beni sevemeyeceğine inanmisken,hic beklemediğim bir anda,hic beklemedigim bir yerden,bir kapı acılmıştı önümde..*
    #3404498 (yosun, 16.05.2008 14:56)

© 2008 - uludağ sözlük

kapi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kapi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kapi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» turk telekom » jeff beck » copu almaya gelen kapiciya nah cekip takla atmak » susarak atilan cigliklar » orgutlu bir halki hicbir kuvvet yenemez » fethullah gulen in hic evlenmemesi » osman mumtaz rakmetil » cabuk gel annem » yine o adam » soda limon tuz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci