kanto 

kapat
  1. arya,balad,gazel.
    #47575 (maskelibalo, 31.01.2006 23:06)
  2. (bkz: huysuz virjin) (bkz: nurhan damcioglu)
    #47638 (innocence, 31.01.2006 23:34)
  3. italyanca "canto"dan gelir.şarkı melodi anlamındadır. Sahnede hareketli bir biçimde dans edilerek söylenen şarkılar bu adla bilinir.

ülkemizde ilk defa güllü agop tiyatrosunda asıl oyundan önce müşteri çekmek ve programı renklendirmek amacıyla dans edilip söylenmiştir.

Zaman içinde ünlü kantocu güzeller ortaya çıkmıştır.Deniz kızı eftelya gibi. son dönem neredeyse nuran damcıoğlu'ndan başka temsilcisi kalmamış gibidir.
    #442586 (kiraze, 20.07.2006 02:27)
  4. (bkz: yakantop)
    #824378 (thedewil, 06.11.2006 23:36)
  5. nurhan damcıoğlu, ramazan , direklerarası nı anımsatan sarkılı dans.
    #824661 (handushka, 07.11.2006 00:22)
  6. Ben nerde bir çift göz gördümse
    Tuttum onu güzelce sana tamamladım
    Sen binlerce yaşayasın diye yaptım bunu
    Bir bunun için yaptım
    -Garson bira getir
    Garsonun adı Barba

Ben nereye gittimse bütün zulumlardı
    Bütün açlıklardı kavgalardı gördüğüm
    Kötülüklerin büsbütün egemen olduğu
    Namussuz bir çağ bu biliyorsun
    -Garson rakı getir
    Garsonun adı Hakkı

Sen belki de bir resimsin ne haber
    Kırmızı bir Beykoz'un yanında duruyorsun
    Yapın bir de ağaç yapmış yanına
    Dallarına konsun diye kelimelerin
    -Garson şarap getir
    Garsonun hali harap

cemal sureya
    #1369917 (mulayim, 03.03.2007 17:33 ~ 17:35)
  7. şantiyeler de kalıp ustalarının ahşapları sabitlemek ve bir arada tutmak amacı ile kullandıkları metal alet, edevat.
    #3643824 (pirincinicindekibeyaztas, 09.07.2008 23:52 ~ 23:53)

© 2008 - uludağ sözlük

kanto başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kanto ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kanto nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kadinlarin 4 mucizesi » yaran facebook uyarilari » oyuncakbulut » blog 27 » durex elite » usumek » cazir cozur » kurdish rebels » kerebic » na bu kadar » uludag insaat » yaran yanlis okumalar » sozlukten nefret eden sevgili sorunsali » stanley kubrick filmlerini izlemeyen cahil insan » monte cassino savunmasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » turk hava kuvvetleri » xoxo » jeff buckley » deniz demiroz » garip yemek zevkleri » sozluk yazarinin bilgisayar masasinda bulunanlar » alternatif mezar tasi yazilari » sifreyi kullanici adi yerine yazmak » guler erkan » konusurken tukuren kisinin tukurugunu yalamasi » fuckin awesome » burasi kasiyo msn versene » azrail e soylenecek sozler » lgbtt » leite ribeiro adriano