kantasi 

kapat
  1. Tabiatta ender olarak bulunan bir çeşit hematit. (Bloodstone / Blutstein)
    Sertlik derecesi: 5 - 6
    Kim. yapısı: Fe2O3, Demiroksit
    Özgül ağırlığı: 5,3
    #158018 (nirvana, 08.04.2006 19:39)
  2. Kantaşı'nın fiziksel etkileri
    Hafızayı güçlendirir.
    Metafiziksel ve psikolojik etkileri
    Kişinin sıkıntılarını sabırla atlatmasına sebep olur. Hiç bitmeyeceği düşünülen sıkıntılı dönemlerde, ve umutsuzluğa kapılınan anlarda kişiye dayanma gücü verir. Mücadele fırsatlarının farkedilmesini sağlar.
    insanı zayıflık ve cesaretsizlik duygularından kurtarır.
    Kendisini taşıyan kişinin kendisiyle ilgili duyduğu kuşkularını yoketmesine yardım eder. Engellenme duygusundan kurtarır.
    Anlayışı ve hafızayı kuvvetlendirir. Zihni karmaşık düşüncelerden temizler.
    Duygusal ve zihinsel engelleri ortadan kaldırır.
    Para getiren bir taş olduğu söylenmektedir.
    #158021 (nirvana, 08.04.2006 19:39)
  3. berberin yüzünüzü kestikten sonra kanamayı durdurmak için sürdüğü beyaz taş.
    #2416415 (DeLi BLuE, 02.10.2007 17:32)

© 2008 - uludağ sözlük

kantasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kantasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kantasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mehmet cagcag » karagumruk cetesi liderleri ergenekon da tanik » firefly studios » oyunbara com » solaryuma giren zenci » lucho » tugrul arsever » sevgiliyi simge durumuna kucultmek » kakaval » yaran siirler a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci