kanji 

kapat
  1. çinceden japoncaya geçmiş kaç sembol oldugu bilinmeyen ** abartı alfabe..
    #311179 (BoHeMiaN, 04.06.2006 03:47)
  2. japon alfabesinde kullanılan ve tek başlarına yada kombinasyon halinde birleştiğinde bir kelime oluşturan simgeler. 1942 tane kanji bulumaktadır ve tek başlarına birer kelime belirttikleri gibi birbirleriyle 2,3,4,5,6,7 (daha fazla olan da olabilir bilmiyorum)'li kombinasyonlar yaparak da çeşitli kelimeler oluştururlar. sonuç olarak tüm kelimeleri yazılışıyla bilen bir japon yeryüzünde bulunmamaktadır. yanılmıyorsam 15-20 bin tane yazılış bilen japonlar "kanji master" ünvanı alabilmektedirler. "ağaç yapraklarının sonbahar geldiğinde yavaş yavaş kızıl renge bürünmesi" anlamına gelen bir kelimeleri bile bulunduğunu düşünürsek dilin zenginliği ve bu kombinasyonların da buna orantılı aşırı yüksek miktarı hakkında ufak bir fikir sahibi olabiliriz.
    #1259831 (tenpura, 05.02.2007 03:28)
  3. Temel 1000 kanji bilgisiyle gazetelerde kullanılan kanjilerin yaklaşık olarak % 90nı anlamak mümkündür.
    #1259836 (guilt and regret, 05.02.2007 03:31 ~ 03:32)
  4. aslen cinceden japoncaya geçmiş alfabe. zamanla değişmiş tabi ki . 20.000 küsür ideograma sahiptir. tabi ki öğrenmesi zordur; ama estetik harikası olarak batiliların son zamanlarda en çok ilgisini çeken şeylerden biridir.bedeni batıda ama ruhu doğuda olan benim gibiler için mesela.esprisi nedir ? çizilen bir ideogramı duygu ve düşünceyi belirten bir harf olarak düşünün, tek bir şekille (ki bu şekillerin de farklı sesletimleri ve anlamları vardır) anında ne demek istediğinizi paragraf yazmadan anlatabilirsiniz.
    #1838655 (yenibena, 29.06.2007 08:07)
  5. güzel bi alfabe olmasına karşın öğrenmesindeki zorluk 'gelmez olaydın çinceden' dedirten japon alfabesi. japoncanın zorlu olan tek kısmı.
    #2017538 (enzeru, 27.07.2007 00:45 ~ 06.10.2007 23:27)
  6. çince karakterlerin bulunduğu japon alfabesi...ilk öğrenmeye başladığınız zaman "ohoo almış başını gidiyo bu şekiller" desenizde aslında işinize çok yarayacak olan karışık şekillerle dolu şirin alfabe.
    #2511323 (mapa, 24.10.2007 03:53)

© 2008 - uludağ sözlük

kanji başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kanji ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kanji nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» on iki ion kenti » olasi 2008 erken secim sonuclari » baslik ve nick uyumu » izlanda balikcisi » hatunlarin camur guresi yapmasi » shakira » hooligan » richard perle » cocukken ruyada isemek » lilian a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci