kandil 

kapat
  1. (bkz: mevlut kandili)
    #159673 (can, 09.04.2006 21:03)
  2. zeki muren'in iyi bir parcasi .
    söz: zeki müren / müzik: selmi andak
    gün ışığında yola koyuldum
    elimde kandil gözümde mendil

vefa arıyorum, dost arıyorum
    şefkat arıyorum, aşk arıyorum

vefa, uzaklarda kalan bir his
    dost, eski şarkılardan bir iz
    şefkatse bardaki sarışın kız

dizlerimde derman
    kandilimde yağ bitti
    bulamadım gitti

vefa arıyorum, dost arıyorum
    şefkat arıyorum, aşk arıyorum
    #1035911 (mulayim, 22.12.2006 05:58)
  3. islâm dinindeki kutsal gecelere verilen ad. mirac kandili, berat kandili, regaip kandili gibi. Bu gecelerde, minarelerin şerefelerinde kandiller yanar. Kandil günü, Kandil çöreği denen simitlerin satılması da bir gelenektir.

Kandil kelime anlamı olarak, zeytinyağı içine batırılmış bir fitilin yanmasıyla ışık veren, çoklukla camdan yapılan ve asılarak kullanılan bir ışıklandırma aracıdır. Eskiden minarelerin şerefelerinde kandiller yanardı. Bugün, bunların yerini elektrik ampulleri almıştır.
    #3139401 (destination unknown, 14.03.2008 20:23)
  4. insanlara kandil gsm operatörlerine bayram.
    #3161279 (asi, 19.03.2008 08:21)
  5. sokak aralarında çocukların karşılıklı gerdikleri iplerle gelen geçene ya mum ya para şeklinde dilendikleri ve komşuların kapınızı çalıp lokma, helva vb. yağlı gıdaları ikram ettiği gündeyseniz bilinki o gün kandil günüdür.
    #3614261 (yipranmissozluksayfalari, 03.07.2008 15:16 ~ 15:17)

© 2008 - uludağ sözlük

kandil başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kandil ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kandil nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bir ihtimal daha var o da olmek mi dersin » ebru salli » bir kultur olcutu olarak facebook » larker » ereksiyon aninda beyne kan gitmemesi » yerdeki kola kutusunu metrelerce itekleyen kisi » makineciyiz biz » sevildigini bilmek » dolly parton » yigit lakabiyla anilir a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci