kalp durmasi 

kapat
  1. bilinci kapalı olan kiside buyuk arterlerden nabız alınamaması durumudur. kalp durmasına 5 dakika icinde mudahale edilmezse dokulara oksijen gitmeyecegi icin beyin hasari olusur.
    #236447 (forinternaluseonly, 12.05.2006 19:35)
  2. kardiak arrest olarak da adlandırılan tıbbi durum.
    #236527 (robert langdon, 12.05.2006 19:52)
  3. çok defa kalp krizi ile karıştırılan ani bir ölüm nedenidir. Olayın başlangıcından itibaren 4-6 dakika içinde tek müdahale biçimi olan elektroşok uygulaması yapılmadığı takdirde, yaşam şansı yüzde 1 in altındadır. Bu tür kalp durmalarında yapılacak kalp - akciğer masajı organlara kan gitmesini sağlasa da, kalbin tekrar çalışmasına katkıda bulunamamaktadır.
    #1578919 (pamuk proton ve 7 elektron, 27.04.2007 22:25)
  4. hapsirdigimizda kisa bir sureligine yasadigimiz durum. o yuzden cok yasa denir.
    #1580318 (RaDaMeNT, 28.04.2007 08:02)
  5. insanın cananını gördüünde başa gelen hadise...

o an kalp durur, zaman durur, dünya durur...
    #1580322 (cuthbert, 28.04.2007 08:22)

© 2008 - uludağ sözlük

kalp durmasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kalp durmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kalp durmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» saglik havuzu » tutamadim kacirdim » dunyanin en yasli kisisinin olmesi » shannyn sossamon » mansetli gomlek » uludag sozluk » intihar edermis gibi yapmak » konusmayi birakan insan » kendi entry ni iste budur ustat yapmak » universiteli olmasina ragmen sevgilisiz moron a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games