kali 

kapat
  1. Hinduizm' de uzun ve karmaşık geçmişe sahip bir tanrıçadır. ilk dönemlerden beri süregelen vahşet ve öfke yaratığı niteliği bugün hâlâ etkiye sahip olsa da, daha kompleks Tantrik inançlar zaman zaman onun görevini ve rolünü Mutlak Gerçek veya Varlığın Kaynağı gibi nihai mevkilere taşımıştır. Sonuç olarak, daha yeni (güncel) sayılabilecek adanış hareketi Kali' yi daha çok bir ana tanrıça olarak tasavvur etmektedir. Kali deva (tanrı) Şiva'nın yanı sıra birçok devi (tanrıça) ile ilişkilendirilmiştir.
    #1763562 (mexx, 13.06.2007 17:40)
  2. sözlü.
    (bkz: kal dili)
    #3204372 (medyun, 29.03.2008 04:01)
  3. doğum, ölüm ve yeniden doğum şeklinde karşımıza çıkan başlangıçlar ve bitişler döngüsünü sembolize eden çok güçlü bir hindu tanrıçası. doğa ana'nın bedenlenmiş hali.
    #3829320 (ashtarte, 17.08.2008 05:10)

© 2008 - uludağ sözlük

kali başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kali ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kali nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» omar andrade » sercan yildirim » antalya store » siyanoz » din » fatih tekke » ncldlbz » saint nicholas » bebegi havaya atip tutamamak » cebelitarik » eledim eledim holluk eledim » kahvehanede babasiyla kagit oynayan genc » normandiya cikarmasi » fly away » alevi davasinda aslan kesilen ateist » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ozlu sozler » 100000000 » undesilyon » dogan medya grubu » her degisiklikte taktik sablonu yeniden belirlemek » haldun taner oyku odulu » kelebek korse » degismem » baskanim beni al » rails and ties » nihat genc » sso » silik kutusunun devamli yanmasi » mr olympia » uludag sozluk tarikati