kalenderiye 

kapat
  1. gursel korat 'ın iletişim yayınları'ndan basılmış romanı.
    arka kapak yazısı şöyledir:

Neden yaşadıklarını anlamaya çalışan üç adam... insana dokunan maharetli bir anlatım ve kederli bir mizahla resmedilen kibirli, kibrinden pişman olan erkekler ve sadakatsiz hayalleriyle kadınlar... itaat ve isyanı anlatan, zamanı arayan, Kalenderileri konuşturan bir Anadolu romanı. ipek kadar yumuşak ve ipek kadar güçlü...
    "Şundan dirim böyle: Sinâğih vızıltısı arınınkinden incedir. Bebenih sesi anadan, avradıh sesi herifden. Bir farenih kemirişine bak, bir de inâğihkine. Bundan şuha varırım ki, gôğde iriyise hareket yavaşdır. Hareket yavaşısa zaman da yavaşdır."
    "Ya Allah'ın zamanı?"
    Kalenderiye, üç ayrı dönemde geçiyor, her biri üçer günde yaşanan üç bölümden oluşuyor. insani zaafları, şaşırma ve irkilme hissiyatını, hakikati ararken ölümün kıyılarında dolaşan insanları, iyiliği ve utanmayı hatırlatıyor. Gürsel Korat, Zaman Yeli ve Güvercine Ağıt romanlarında olduğu gibi yine bir Kapadokya hikâyesi anlatıyor. Özgün deyiş, mecaz ve lehçeler kullanan Korat, memleket edebiyatının özgün sesli bir anlatıcısı olarak yazarlık yolculuğunu sürdürüyor.
    Kalenderiye, Gürsel Korat'tan bugüne ve yarına seslenen bir roman.
    #3279522 (usuyitik, 16.04.2008 22:28)
  2. ezel akay ın üzerine acayip biçimde eğildiği roman. filme çeker herhalde.
    #3279526 (gulce, 16.04.2008 22:28)
  3. ben bu romanı okumayı beceremedim. çok itici bir tarzı var yazarın, kim, ne diyor anlamıyorsunuz, olaylar birbirine karışıyor. tuhaf.
    #3676507 (usuyitik, 17.07.2008 12:22)

© 2008 - uludağ sözlük

kalenderiye başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kalenderiye ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kalenderiye nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hotel menora » thomas hobbes » tayyip erdogan in emo olmasi » tv de zapping yapmaktan hic program izleyememek » surekli ben gay miyim acaba diyen erkek » kapitalimzme alternatif akimlar » ev kadini » mr pink » there will be blood » sozluk bana kaka link bul lan allahsiz » din den don diye calan zil » kutsala saldiriyorum oyle ise varim » xentrix » kompresor » intifada » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » halay cekerken pandik atan cocuga asik oldum » 15 ekim 2008 bosna hersek ermenistan maci » penguen dergisi nin mizah anlayisi » ahilik » nilufer ovasi » moderatore meydan okumak » dishonoured human » episode 666 » egitim » kendinden bilmek » gel de yasa » afra tafra demokrasisi » demiryollarinda katar cekme usulleri » ahmet yildiz olmedi » masumiyet muzesi