kalemi tuhaf tutan insanlar 

kapat
  1. dogru kalem tutmak diye bir kavram olmasa da birçok insan kalemi belirli bir şekilde tutar. birçok kalem de bu tutuşa göre dizayn edilmiştir. örnegin kalemi kagit düzlemiyle 90 derece açi olusturacak şekilde tutuyorsaniz (benim olayim), dolmakalem kullanmak size haramdir. bunun ötesinde "uç bozmak", bir kisim arkadaslarinizin bu yüzden size kalem vermekten imtina etmesi, sizin elinizde yazan kalemlerin başkalarinin elinde yazmamasi da hayatinizin gerçekleridir. kendim ve başka bir kisim arkadas üzerindeki gözlemlerime dayanarak gelistirdigim hipotez şudur ki, okuma yazmayi okula gitmeden, kendi kendine ögrenen insanlar arasinda kalemi bir tuhaf tutanlar genel popülasyona oranla daha fazladir. bunu da çocuk ve gelisim psikoloji bilgilerime göre şöyle açiklayabilirim ki, çocuklarin kas gelişimlerini tamamlamalari, dogru dürüst kalem tutacak hale gelmeleri 6-7 yaslari civarindadir, ilkokula baslama yaşının 7 konulmasinin sebeblerinden biri de budur.
    #9568 (lacrima, 14.01.2006 16:50)
  2. benim de aralarinda bulundugum topluluk. okula gitmeden once kalem tutmuslugumdan ve solak olmamdan kaynaklanmaktadir.
    (bkz: solak olmak)
    #24038 (philemon, 18.01.2006 13:58)
  3. kalemi yazma kısmına yakın yerden tutan insanların da dahil olduğu insanlar.
    #266416 (arabaciarabayatasget, 21.05.2006 13:22)
  4. okul öncesi bir eğitim almamış kalem tutmayı 1. sınıfta öğrenmek zorunda olan insan tipi çoğunun yazısıda çok kötüdür bazıları solakken aileleri tarafından sağlak yapılan insanlardır
    #266432 (markasiz, 21.05.2006 13:27)
  5. kalemin ucundan sağ elinin tüm parmaklarıyla tutan biri olarak sebebinin okula gitmeden önce okuma yazmayı öğrenmek olduğu kanaatindeyim.
    #2314788 (yagmurda islanan kedi yavrusu, 14.09.2007 14:17 ~ 27.10.2007 00:44)
  6. turgut özal. kalemi böyle gözümüze kakacak gibi tutardı. kalemi değil de başka şeyleri,
    gözümüze değil de başka yerlerimize kaktırdıydı sonradan, o ayrı mesele.
    #2314838 (argiris, 14.09.2007 14:34)
  7. güzel yazabilmek için, kalemi doğru tutma şekli vardır. okul öncesinde kontrolsüz olarak kalemle haşır neşir olanlarda yanlış tutma davranışları görilebilir.
    öğretmen çocuklarında gözlemlenebilir; yanlış tutma ve çirkin yazma.
    #2314907 (cokmugerekli, 14.09.2007 14:49)
  8. okula gitmeden once okuma-yazma öğrenmekle ilgisi olabileceğini düşündüğüm durum. normal şartlarda sadece baş ve işaret parmağını kullanarak kalem tutar insanlar, fakat buna bi'de orta parmağını katanlar örnek gösterilebilir *.
    #3570476 (anime, 22.06.2008 18:31)
  9. kalemi ilk üç parmagıyla değil de dört parmagıyla tutan insanlardır.
    #3570483 (genco, 22.06.2008 18:33)
  10. ellerinin küçüklüğü sebebiyle erken yaşta okula başladıklarında * öğretmenin gösterdiği şekilde kalemi tutamayan insanlardır.
    #3570504 (statik smiley, 22.06.2008 18:40)

© 2008 - uludağ sözlük

kalemi tuhaf tutan insanlar başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kalemi tuhaf tutan insanlar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kalemi tuhaf tutan insanlar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bluetooth » daniel gonzalez guiza » erenlerin gonlunde » michael jackson » golden league » my death » sivrisinek » david gilmour » boslugunu almak » testere nin apo ile oyun oynamasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games