kale camii 

kapat
  1. Samsun il merkezinde Kuyumcular Çarşısında bulunan Kale Camisi, ilhanlı Valisi Emir Timurtaş Paşa’nın adına 1314 yılında yaptırılmıştır. Cami değişik zamanlarda onarılmış ve kısmen özelliğini yitirmiştir.

Cami kesme taştan kare planlı olarak yapılmıştır. ibadet mekânının üzeri kubbe ile örtülüdür. ibadet mekânında orijinal bezemesi günümüze gelememiştir. Yanındaki minaresi, taş kaide üzerinde yuvarlak gövdeli ve tek şerefelidir.

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=704475
    #3412388 (redwire, 18.05.2008 13:07 ~ 13:26)

© 2008 - uludağ sözlük

kale camii başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kale camii ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kale camii nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» masumiyet » sarah palin » suyuk » basladim yurumeye » google 2001 » 999 tane ozel mesaji olan yazar » gokhan gonul » yalnizligin anlasildigi anlar » yakisikli oldugu halde sevgilisi olmayan erkek » yaran seyler » aramaya inanmayan ibne » bunu kaldir » waldeck » cemolarin ozellikleri » mudahil » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » nihan » kerhane tatlisi » tu kaka bana » yarim kalmak » ertugrul saglam in besiktas tan istifa aciklamasi » ilk cinsel deneyimini fille yasayan fare » akilli guzel uzun boylu ve sarisin » taha ozer » sozluge yazilan herseyi gercek sanmak » son bahar » kerhanede kalp krizi gecirip olmek » uludag sozluk teki galatasaray cetesi » besdut deresi kaya mezarlari » tasla tren cami kirmaca » diogo luis santo