kalan muzik 

kapat
  1. çıkardığı albümleri çok büyük satış rakamları yakalamasa da çizgisinden ödün vermemiş ve adı gibi dunden bugüne kalan müziği ulaştıran kaliteli müzik şirketi. unkapanı'ndaki deposunu binasıyla beraber komple alıp arşivime katmak istediğim kültür taşıyıcısı.
    #504982 (riggo, 06.08.2006 15:25 ~ 15:27)
  2. (bkz: hasan saltik)
    #504987 (halit ayarcı, 06.08.2006 15:27)
  3. pek çok değerli eseri çıkaran şirket. belki de isteseler, ismail yk vb. gibilerin albümlerini çıkartıp köşeyi dönebilirler ama hiç o taraflara kaymadılar. saygınlıklarını koruyorlar.
    #505014 (suzergecer, 06.08.2006 15:35)
  4. aynı çizgide birçok yapım şirketi olması gereken saygıdeğer kurum.
    #824159 (hesmeralda, 06.11.2006 23:01)
  5. kaliteye önem veren bir müzik şirketi olup damgası bulunan her albüm alınıp dinlenilebilir.
    *
    #824167 (hunlu, 06.11.2006 23:03)
  6. tunceli'nin eski adı için (bkz: kalan)
    #1102597 (diyonsos, 04.01.2007 01:57)
  7. "mozaik değil mermer" diyenlere kapak olası kültür fabrikası.
    #1102609 (apatheticfrog, 04.01.2007 02:00)
  8. kutsal kültür hazinesi.

gayriresmi kültür bakanlığı

http://www.kalan.com
    #1359928 (apatheticfrog, 01.03.2007 00:02)
  9. gülay' ın birçok albümünün oluştuğu şirkettir.
    #1359953 (silte, 01.03.2007 00:06)
  10. doublemoon un abisi ve daha da gelişmişi. bu ülkede kalan ve doublemoon dan albüm çıkıyorsa sormayacaksın alacaksın.
    #1359954 (sayid jarrah, 01.03.2007 00:06)
  11. Web sitesinde tanıtılan albümlerin müziklerinden kısa örnekler dinleyebileceğiniz, albümdeki eserlerin ismini tıkladığınızda da, eserin sözlerini ve kaynak bilgilerini görebileceğiniz müzik firması.
    #1359973 (bilgistan, 01.03.2007 00:11)
  12. bunlar gerçekten müzik yapıyor diye tabir ettiğiniz kim varsa bu müzik şirketindedir. bir ninja tunes var gözü kapalı girilecek şirket, bir kalan muzik.
    #1827161 (tudor lodge, 26.06.2007 23:50)
  13. geriye biraktiklari ve birakacaklari ile bu ulkenin "kalan namusu" dur.
    #1866810 (maradona, 05.07.2007 11:23 ~ 11.07.2007 10:15)
  14. türkiye'nin en iyi - neye göre kime göre deme bana göre tabii ki*- müzik yapım firması.
    #2782647 (leggare, 03.01.2008 00:51)
  15. türkiyenin en iyi müzik firması evet, fakat en iyi hırsızı ayrıca, bu adamlar eski kayıtları bulup çıkartırlar ve kimseye beş kuruş ödemezler, eleştirilecek çok yönleri vardır fakat seviyorum onları genede aziz plak kadar hırsız olamazlar. (bkz: aziz plak)
    #2782686 (templar, 03.01.2008 00:57)
  16. "sanat için sanat yapmak" deyimi bu şirket için uygun sanırım,albüm satılsın bizde para kazanalım mantığından uzaktırlar,özellikle etnik müzik olayını kanatlarına almış bi şirket.
    #2782924 (ligoferon, 03.01.2008 01:53)
  17. Şirketin sahiplerinin sanatçı rahmi saltukla akraba olduklarını öğrendiğim ve kalitesine hayran kaldığım çok geniş bir sanatçı yelpazesine sahip güzide plak şirketi
    #3034130 (iSyaN, 20.02.2008 12:57)
  18. hasan saltık ın sahibi olduğu iyi işler yapan bir şirket. ilk iş olarak grup yorum un albümünü yayınladı. sonra işler geliştikçe kaliteyi arttırdı; neşet ertaş, aşık veysel, muharrem ertaş, ahmet gazi ayhan, cengiz özhan, erkan oğur gibi sanatçıların telif haklarını adı ve albümlerini yayınladı. etnik müziğe yönelik çalışmalarıyla da yurt dışında çeşitli haberleri yayınlandı ve ödüller aldı. gülay, kardeş türküler, zeki müren'in en eski kayıtları, türk sinemasının gerçek ses albümleri, anadolunun ücra köşelerinde kalmış türkülerin derlemeleri vs... beğenmemek, bir kültür mmirası oluşturduğunu söylememek haksızlık olur.

buraya kadar her şey güzel; fakat tmsf başkanı ahmet ertürk'ün :

"aslında ben bir vatandaş olarak önce, tmsf başkanı olarak değil, o piyasanın nasıl çalıştığı konusunda bir şeffaflık ve hesap verebilirlik istiyorum. Bu piyasada bizim sahip olduğumuz medya varlıkları dolayısıyla ödediğimiz milyonlarca dolar paranın nereye gittiğinin hesabını bilmek istiyoruz. Sanatçı haklarını korumak adına ortaya çıkan bu birliklerin, bu derneklerin topladıkları paraların ne kadarının sanatçılara gittiğini öğrenmek istiyorum açıkçası. Ve sanatçıların da, kendi haklarını koruma iddiasıyla ortaya çıkan bu kuruluşlarla ilgili açıkça çıkıp konuşmalarını rica ediyorum." diye sorması üzerine mesam üyesi kalan müzik hasan saltık "telifler tüm dünyada geçerli oranlara göre toplanıyor" demiş
    fakat sanatçıya ayrılan belli miktarda payı açıklamayarak bir kez daha ıspatlamıştır o türkülerin hakkını hak sahibine vermeyerek sırtından geçindiklerini.

gerçi çok dağınık oldu ama aşık mahzuni şerif le de ufak bir dolandırıcılık öyküsü vardır. vizontelede kullanılan işte gidiyorum çeşmi siyahım adlı mahzuni parçası için önce kalan müzikten hasan saltık arar; mahsuni nin oğlundan şarkıyı ister fiyat sorar, oğlu ali mahzuni yabancı değil diye fiyatı sen belirle der ve o dönem popüler sanatçı şarkılarına 50 bin dolar gibi bir fiyat ödenirken hasan saltık, 500 milyon fiyat vererek işi bağlar. sonralarda aşık mahzuni şerif in kendi sesini eklemek için 500 milyon daha öder ve 1 milyara türküyü kapamış olur. daha sonra bu fiyata aldığını 15 bin e vizontele ekibine satar. galaya katılan aşık mahzuni şerif film sonunda kendi adına teşekkür yazısı görmeyince şöyle der:

"ben bu işe 11 yaşında irşat edilerek başladım. bana mahzuni adını veren pir beni 50 yıllık mahzuni etti. ömrüm nereye kadar yeter ben onu bilmem. ama ben onu haketmedim!"
    Yeniden içeri girer. Filmin geri kalan bölümünü seyredip çıkar, hasan saltık yanına geldiğinde; "sağol hasan. çok sağol" der ve gider. 2002 tarihinde ölümünden sonra ise oğlu ali mahzuni olay hakkında dava açıyor ve sanırım bu ufak doandırıcılık öyküsünde kabak film yapım şirketine patlıyor.

velhasıl kelam tarihimiz kültürümüz iyi hoş ama iyi niyetlerle çıkılan yolda iş savunduğun adamları keklemeye kadar varabiliyor demekki.

en son yaşanan "söyleyin orhan'a (orhan hakalmaz) bir daha bizim şirketimizin sanatçısı olan neşet ertaş'ın türkülerini okumasın. çünkü dünya görüşlerimiz uyuşmuyor; zahidemi sağcılar okuyamaz" çıkışının başrol karakteri bölücülüğe soyunan hasan saltik aynı neşet ertaş'ın şarkılarını davut güloğluna satmayı da iyi biliyor. paranın değil hırsının gözü körolsun.
    #3416398 (lilium inter spinas, 19.05.2008 06:28 ~ 06:29)
  19. dinlediğim müzisyenlerin çoğunun yapımını üstlenen kaliteli işler yapan şirket. pek çok jazzcının, klasik müzikle uğraşan müzisyenin, protest müzik sanatçısının yapım şirketidir. etnik müziğe değer verirler. sanat kelimesini tam anlamıyla uygularlar.

asik veysel, suryaniler, edirne romanlari, neset ertas, erkan ogur, fikret kizilok, kardes turkuler, grup yorum, grup ekin gibi pek çok iyi sanatçıları vardır ve bu sanatçıların kayıtlarını müzik adına halkla paylaşırlar. ''promosyon yapalım, para kazanalım.'' diye bir dertleri yoktur.

içinde bulunduğu protest müzik sanatçıları ve etnik müzik sanatçıları sebebiyle pek çok kez kürtçülük, etnik milliyetçilik yapmakla, terörü besleyen sanat ürünleri ortaya koymakla suçlanmıştır bu şirket. hatta 99 yılında kapatılmıştı.

sahibi hasan saltık rahmi saltuk'un yeğenidir. kendisi ilerici ve muhalif kişiliğini sanatçılarını seçerken de göstermiştir. bu şirket zamanında dsp'nin propaganda müziklerini de yapmıştı.
    #3423647 (meredith, 20.05.2008 19:23)
  20. grup yorum'la tarihini şöyle açıklayan başımızın tacı müzik şirketi;

''kalan müzik ile grup yorum'un neredeyse paralel bir tarihçesi var. biri, yaptığı politik protest müzikten ödün vermeyen bir müzik grubu; diğeri en nihayetinde ticari bir şirket... tabii ki, bu durum, bu kadar basit bir matematikten ibaret değildir. kalan müzik kurulduğunda, ona yön verecek belli ilkeleri de vardı.

kalan müzik bugün, türkiye coğrafyasındaki kültürel birikime (kendi alanında) sahip çıkan, önde gelen yapım şirketlerinden biri. kalan müzik'in yapımlarının hemen hepsinin kaynağını, türkiye halklarının sesli-sözlü birikimi oluşturuyor.

kalan müzik, küçük bir yapım şirketi olarak ortaya çıktıktan bir süre sonra, grup yorum'la yolları kesişti. ilkeli olma iddiasındaki bir yeni yetme şirket ile kuruluşunun üzerinden çok da zaman geçmemiş olan, politik bir duruş ve iddianın sahibi müzik grubunun birbirlerine omuz veren ortak tarihleri de başlamış oldu.

grup yorum, yaptığı müzikle giderek artan sayıda dinleyiciye ulaşmaya başlamıştı. üstelik grup üyelerinin hapse atılmaları, albümlerinin özel timlerce kurşunlanması, haklarında ardı ardına dava açılması, türkiye'nin hemen hiçbir yerinde konser izni verilmemesi ve benzeri resmi-gayrı baskılara karşın -ki bu baskıların bir kısmından kalan müzik de nasibini aldı- iki taraf da birbirinden vazgeçmedi.

grup yorum, müziğiyle kendisini zaten baştan beri ispat etmişti. albümlerinin satış rakamları da bu ispatın bir başka verisini oluşturduğunda, unkapanı'nda bazı büyük firmaların dikkatini çekmekte gecikmedi. ancak grup, başkaları için gözalıcı sayılabilecek tüm tekliflere karşın kalan'dan vazgeçmedi. kalan da, iyi günde kötü günde grup yorum'un yanında olmayı görev saydı.

ve işin bir başka boyutu: kalan'ı bugün bulunduğu ve çeşitli çevrelerce takdir gören yere ulaştıran en önemli etkenlerden biri de grup yorum oldu. çünkü, grup yorum'un albümlerinin satışından elde edilen gelirlerle, bugün türkiye kültür yaşamına önemli katkısı olduğu belirtilen yapımlar ortaya çıkarıldı.

kalan müzik'le çalışmak nasıl bir şeydi? onu da grup yorum takdir edecek.

uzun lafın kısası, kadir bilmezliğin marifet sayıldığı günümüzde, kalan müzik, grup yorum'la bir tarih paylaşmaktan ve hala da paylaşıyor olmaktan gurur duyuyor... ''

not: kalan bence çok saygıya değer bir açıklama yapmış.
    #3447315 (meredith, 25.05.2008 22:31)
  21. (bkz: sağcılar iyi müzik yapamaz)*
    #3447327 (enderun sevgiler, 25.05.2008 22:33)
  22. ticari kaygılardan uzak, sanatı ve sanata emek veren insanları destekleyen, yanlızca popüler kültür için değil tarih boyunca varolan bütün değerlerimizi hatıra olmaktan çıkarıp yeni nesillerin de kulağına çalan müzik ailesi.
    #3447407 (sesvermeyen, 25.05.2008 22:50)

© 2008 - uludağ sözlük

kalan muzik başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kalan muzik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kalan muzik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» doha » darbe nasil yapilir » caprazgaga » mustafa balbay » asiri gelismis turk kulturu » shadowkiss » yalan testi » kursun gazeli » korsan cd almak » izmir in suyunun yuksek miktarda arsenik icermesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci