kahvaltida salam ve kasara yumulmak 

kapat

1. zeytin, reçel, bal, kızarmış ekmek, yumurta, salam ve kaşarın bulunabildiği ( biz de bunların hepsi zor) bir kahvaltıda ilk olarak kaşar ve salamın doğranmış olduğu tabakların boşalma durumudur.

bireyler kahvaltı masasında : ''ben salamı ve kaşarı dikkate almıyorum aslında. hepsinden yiyorum, sırası geldimi kaşardan ve salamdan da alıyorum'' izlenimi vermek için öncelikle küçük bir ekmek parçasına aslında o gün hiç canlarının istemedikleri reçelden çalıp yedikleri, birkaç zeytin alıp tükettikleri kolayca farkedilir.

bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kaşardan ve salamdan sırasıyla birer dilim çatallamak suretiyle kalbini saran yoğun ''güzel beslenme, ömrünün her anında asla hayır demeyeceği ve ağzının sardığı birşeyi yeme'' keyfiyle adeta dünyadan kopup ''alice kahvaltı diyarında'' film çekimlerine gider.

bu sırada durumun farkına varmış olan diğer bireyler salam ve kaşardan, o tur için hakları olanı alırlar. Arada bir çatallar çarpışır ve bu çarpışma sadece bu besinlerin tabaklarında gerçekleşir.

Yavaş yavaş salam ve kaşar tabakları boşalmaktadır ama zeytin ve reçel tabakları dopdoludur. mücadele son bulmaktadır, suratlar asılmaktadır. gerçek dünyaya dönülmüş, bu pahalı ve Türk insanının her istediğinde masasında görüp yiyemediği besinlerin sonbaharı gelmiştir tabaklarda.

kişi rüyadan uyanır, kalbini saran keyif duygusu yerini hüzüne bırakır. ardından ya işe gidecektir ya okula. salam ve kaşarın etkisi kaybolmuştur, artık hayat mücadelesi başlamıştır.

(bkz: acayip abartmak ama aslında yer yer haklı da olmak)

(bkz: salam ne anne benim hiç pahalı ve içerisinde gerçekten sağlıklı dana eti bulunduğuna emin olduğum bir salamım olmadı)

kaynaklar : (bkz: 2+1 öğrenci evi)

(bkz: orta halli memur evi)
    #3839899 (aztec, 19.08.2008 15:43)
  2. pazar sabahları,misafir geldiği vakitler, bazen de öğrenci evlerinde görülen durum.
    #3839918 (liyenda, 19.08.2008 15:48)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kahvaltida salam ve kasara yumulmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kahvaltida salam ve kasara yumulmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kahvaltida salam ve kasara yumulmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kahvaltida salam ve kasara yumulmak. Copyrights of the articles are belong to their authors.