kaftan 

kapat
  1. oratadogu'da erkeklerin giydigi mezopatamya kokenli uzun giysi. osmanlilarda 1828'de yapilan giyim kusam degisikligine degin kullanilmis, iran da, arap ulkelerinde ve kuzey afrika'da da yayginlik kazanmistir.
    #287878 (Hexagram, 29.05.2006 01:38 ~ 27.03.2008 00:09)
  2. genellikle mükafat ve taltif olarak giydirilen süslü üst giysisi.
    #581762 (Sulh, 27.08.2006 16:48)
  3. En üste giyilen astarsız erkek giysisidir. içine gomlek, altına salvar giyilir. Özellikle padişahların giydiği bir giysi olup, oldukça gösterişlidir.
    #758684 (asiti kaçmış kola, 20.10.2006 21:43)
  4. içi zincir zirhlı olan çeşitleri bulunan giysi.
    padisah ın huzuruna çıkacak yabancı elçilere de giydirilen kıyafet. yabancı elçiler kendi elbiseleri ile padişahın huzuruna kabul edilmezdi.
    #1022659 (pilotmont, 19.12.2006 19:28)
  5. trenç kotun diğer adı... evet yanlış okumadınız aynen öyle...

geçenlerde star haber programında ali babacan ve eşinin washington gezisinden bahseden haberde bayan babacan'dan bahsederken giyim-kuşamına değinilmekte.. buraya kadar herşey normal ancak bayanın üzerindeki siyah bildiğimiz ve son zamanların modası trençkot mont için kaftan deniyor.
    trenç kotun diğer adı kaftan mıdır sorusuyla gülüyorum ister istemez... ama an geçmiyor ki anlamayayım sorunu... bayan babacan örtülü bir bayan(!)
    #3704402 (rodcracker, 22.07.2008 21:33)

© 2008 - uludağ sözlük

kaftan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kaftan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kaftan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» erzincanspor » emegi gecen herkese tesekkurler » status » acid western » degisik yasam felsefeleri » en erken bosalma rekoru » otuz bir cekerken kolun yerinden firlamasi » zamansiz olume mektuplar » zamora fc » ertugrul saglam in besiktas tan istifa aciklamasi » pgm301 » 270 ytl ile bir ay gecinmek » takimin icinden petrol cikaracak halimiz yok » keske jinekolog olsaydim diyen abazan » kerhane tatlisi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ac gitsin » rapidshare » zehir » basbug mustafa kemal ataturk » piti » vega » dead man s hand » racer x » hirt » kareem said » yol arkadasi » transatlantik egilimler » adana da starbucks olmamasi » ha ha » burt young