kafirin kafirim diyememesi 

kapat
  1. kafir kelimesinin kökü küfürden geliyor. saklamak yani inkar etmek, yok saymaktır. Nitekim kafir, küfür işleyendir ve küfür islam amentüsünü oluşturan ve islam itikadının temeli sayılan (zaman zaman imanın altı şartı olarak da anılan) kaidelerden birini çiğnemek, kabul etmemek veya inanmamak anlamındadır.
    ülkemizde birçok kafir olmakla birlikte çoğu açıkça kafirim diyemez. toplum baskısı, korku, ve ahiretin varolma şüphesi onların içinde bir yerlerdedir. ne tam firavundur. ne de kendini arayan adam. kendini tatmin etmek ve şirkin farklı modellerini yazılarıyla belli eder. ama hiçbir zaman kafirim deme cesaretinde bulunamaz. * *
    #3863100 (nessaj, 24.08.2008 13:22)
  2. ateistim der. zira inansaydi kafirim demesi gerekirdi, inandigi zaman da inanmiyorum demesine gerek yoktur.
    #3863109 (syme, 24.08.2008 13:24 ~ 13:26)
  3. çok normaldir.

"ben kafirim" diyen bir insan aynı zamanda maldır da.
    #3863142 (tepsi mudafaa, 24.08.2008 13:34)
  4. kafir özel isim değil cins isimdir. ister ateist, ister başka bir kelime ile o kelimeden kurtulma, üstünü örtme gibi tavırlarda bulunulur. normaldir. başını kuma sokar, yaşayacaklarından habersiz olmak ister. * mümin kafire kafir demez, onu kazanmak ister. küfrünü açık şekilde yazıya getiren kafirde, kafirim diyemez.
    #3863180 (nessaj, 24.08.2008 13:48)
  5. - abi ben kafirin.
    * hı? nasıl?
    - kafirinmfss yani bildiğin...ayh..offff...
    * olum kafirim desene madem sen şuna.
    - ne bilim allah söyletmiyo herhal. neyse gidiyim ben, iyi günner.
    #3863190 (masalcini, 24.08.2008 13:51 ~ 18:28)
  6. kafir nedir bir kere? senin inanışının dışında kalan istisnasız herkes mi? müslüman olmayan herkes mi? bütün dünya kafir yani. bir insan başka bir dindense, inançlı da olsa, o sevgili kulu olmuyor yani allah'ın. allah dedim, sen allah'ı müslümanlığın tekelinde bir kavram olarak algılıyorsun ve bunu kendin de kabul etmiyorsun. oysa allah islam dininde yaratıcıya verilen isimdir. yahudisi yehova der, hristiyanı tanrı/god der, sen de allah dersin işte, aynı şeydir kastedilen. bunu anlayamayacak kadar kendi tekelinde mi görüyorsun yaratıcıyı, o kadar küstah mısın? sen kimsin kimin inanan kimin kafir olduğuna karar veriyorsun, bir de insanları yaftalıyorsun üzerine? bu yaptığına yobazlık denir. açıkça itiraf et de kurtulalım. (bkz: yobazın yobazım diyememesi)

edit: kafir kelimesinin anlamına dair tarafsız ve kapsayıcı bir açıklama şahsıma iletilmiştir. eklemekte fayda görüyorum: "islam inancına göre kafir allah'a inanmayan kişilere denir. yani yahudilere ya da allah'a inanıp müslüman olmayanlara kafir denmiyor. hz muhammed allah'a inanan herkesin yahudi hristiyan müslüman fark etmez eninde sonunda cezasını çektikten sonra cennete gideceğini söylemiştir." *
    #3883424 (ashtarte, 28.08.2008 18:15 ~ 29.08.2008 09:41)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kafirin kafirim diyememesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kafirin kafirim diyememesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kafirin kafirim diyememesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kafirin kafirim diyememesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.