kadir inanir dan aforizmalar 

kapat
  1. kadir inanır filmlerine aşık kişilerce bilinebilecek aforizmalar bütünüdür. kendine has bir stili olan kadir inanır , kadirizm denen akım doğrultusunda birçok filmde birçok büyük kelam etmiştir. işte bunlara kadir inanir dan aforizmalar denebilir.

birkaç örnek vermek gerekirse:

+ tatar ramazan filminde , kirmastili'dan bıçak isterken kirmastili nasıl bir bir bıçak istediğini sorar. kadirizm kendini hemen belli eder ve şu söz çıkar ağızlardan bir çırpıda:
    ''ben bir adama iki kere bicak sallamam! ona göre bir bıçak olsun...''

+ dila hanim filmindeki ''yayla corbasi istiyorum'' deyişiyle , kılcal bir dumur durumu yaşatması gayet normaldir.

+ yaban filminde , gulsen bubikoglu'ndan bacağını kesmesini isterken , ''hayır yapamam!'' cevabını aldığında
    ''evet yapabilirsin! çünkü sen de beni seviyorsun... kes artık! kessssssss!!! keeeeeeeees!!!'' diyip ağlaması , ancak film izlenip de görülesi ve yine ancak o zaman ne olduğu anlaşılabilen bir başka klasiktir.

+ ceza isimli filmde oynadığı kumarbaz rolündeki ''zarlarin sirrini cozdum usta'' ile ortalığı yıkar! viskiye fondip çakar. ardından gelen ''bana bi nal! bana bi nal!'' ise son noktayı koyar...

bu gibi aforizmaları , etkileyici replikleri çoğaltmak mümkündür. önemli olan kadirizm felsefesini anlayıp , o söylemeden söyleyeceği cümleyi ve yapacağı hareketi tahmin edecek düzeye gelebilmektir...

yeri gelince bağırman ,kumar masasına tekmeyi basmanla, yeri gelince ağlaman, kardeşlerin için fedakarlıkların en büyüğünü yapmanla ve yine yeri geldiğinde kadirizmi yaşatmak adına her şeyi yapabilmenle seni seviyoruz be kadir inanir. keşke o filmler sinema salonlarında yayınlandığı tarihte gidip , o salonda izleyebilmiş olsaydık. onun havası da bir başka olurdu yemin ederim...

buna kim inanır? kadir de inanir ben de inanırım diye iğrenç bir espri niteliğinde bu entryyi de bitiyorum... *
    #1455908 (aby, 26.03.2007 17:49 ~ 17:52)
  2. ortak çevrede dönen geyiğin şekillenmiş halinin sözlüğe aksetmesidir. aslında kadirizm ne bir kitaba sığar ne entrynin izin verdiği karakter sınırına! çünkü kadir baba'nın ettiği kelamlar sınır tanımaz, "mmhıah temiz örtü ser, servis getir!!!" der. akabinde "cebimden omuzumdan sırtımdan inmiyorsunuz...kime bu çalım boyalı yumurtalar", "yayla corbasi istiyorum!!! bol naneli olacak!" ile fatality yapar.

(bkz: beğendin mi artık senin)
    #1455912 (scarface, 26.03.2007 17:50 ~ 31.03.2007 14:32)
  3. (#392230)
    (#395436)

klasiklerdendir...
    #1455947 (aby, 26.03.2007 17:59)
  4. (bkz: sus ulennnn köpekkk) *
    #1455974 (ismini vermek istemeyen yazar, 26.03.2007 18:05)
  5. --spoiler--
    http://www.youtube.com/watch?v=NRuvHcPSrk4 +
    --spoiler--

iş bu videodaki muhteşem aforizmalar bütünüdür.

--spoiler--
    emekçilere daha saygılı olmayı öğrenmezsen bir gün baştan aşağı çamura bularlar seni
    --spoiler--

izleyin,izlettirin.
    #2267668 (peceteye recete yazan doktor, 05.09.2007 17:10 ~ 17:13)
  6. ~ http://www.youtube.com/watch?v=MP4DlJI_t-A + ~
    #2267673 (peceteye recete yazan doktor, 05.09.2007 17:11)
  7. dağılın uleeeeyyyn nidaları.
    #2267797 (kacinkurbaasi, 05.09.2007 17:33)

© 2008 - uludağ sözlük

kadir inanir dan aforizmalar başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kadir inanir dan aforizmalar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kadir inanir dan aforizmalar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» curuba » butcher s hook » el ziki ile gerdege girmek » ali alpagut » uludag sozluk teki erkeklerin tipsiz olmasi » isci » issiz » partiya karkeren kurdistan » sikilmak » henuz kimse entry nize budur iste dememis a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games