kadinlar neden yazdiklari her mektubu gondermezler 

kapat
  1. ingiliz psikalizci darian leader'in kaleme aldığı kitabının ismi.original adı why do women write more letters than they post olan kitabta yazar , kadın erkek arasındaki farklı davranışlardan bahsederek soruya cevap bulmaya çalışır.örneğin;bir kadın sevdiği adama seni seviyorum dediğinde bende cevabı alırken,kişiler değiştiğinde kadının bu cümleye cevabından önce neden'nin ayrıntıları bilmek isteyeceğini ya da ne kadar çok sevdiği öğrenmek isteyeceği altını çizer yazar. mektuplar konusunda ise, mektubun gönderilmemesini onu yazmış kişinin * tamamlanmamis olmasından kaynaklandığı ileri sürer.
    kitabın arka sayfasında ki tanıtım yazısı ise;

--spoiler--
    Türkçede zaman zaman kadin milleti diye anılan, evrensel dilde ise kadin gizemi diye bilinen alana erkeğin de refakatiyle yapılan renkli bir gezi. Yazar, kadın ve erkek cinsleri arasındaki farklılıkları temelde Lacan ve Reik çizgisinde, özellikle de cinsellik boyutunda ele alırken, psikanaliz literatürünün yanı sıra geçmişten bugüne sinema, tiyatro, edebiyat ve felsefe gibi alanlardan özenle kesilmiş örneklerle bir kolaj oluşturuyor. Shakespeare'den Hitchcock'a; Sharon Stone'dan Arnold Schwarzenegger'e; Sokrates'ten Bertrand Russell'a, Virginia Woolf'tan Agatha Christie'ye sayısız isim kâh ürettikleriyle kâh yaşadıklarıyla bu kolajda yerlerini alıyor.Kitabın başlığında olduğu gibi, kimi eski kimi yeni, pek çok soru soruyor Leader: Kadın olmak nedir? Kadının cinselliği aslında neye yöneliktir? Bir kadın, gardrobunu açıp da, "yine giyecek bir şey yok!" dediğinde gardroptaki eksik giysi hangisidir? ilişkiler neden sık sık "Ne düşünüyorsun?" sorusuyla karaya oturur? Bu ve benzeri soruların izini sürerken gündelik hayattaki pek çok duruma yönelik de, bazen makul bazen uçuk hipotezler öneriyor.Yazar, kadın ve erkek cinsleri hakkında asırlardır yazılagelen meselelerin üzerindeki pası, kiri, tozu atıp düşünce ve mizahla iyice havalandırdıktan sonra bugünün deneyim ve gözlemlerini de ekleyerek taptaze bir okuma malzemesi çıkarmış ortaya.Kadın ve erkeği bildiklerinin ötesinde merak eden ve bu konuda sorular sormaya çekinmeyenler için...
    --spoiler--
    #3621588 (arsias, 05.07.2008 00:51 ~ 00:52)
  2. kadinlar cok konusur, cok düsünür ve cok yazarlar.
    süerekli zihinleri bir komünikasyon icinde olmayi arzu eder.
    bir kadinin hayatinda yazdigi mektuplar o kadar coktur ki, hangi birini göndersin?
    göndermeye kalksa iflas eder.

erkek olmak bu baglamda daha kolaydir.
    komünikasyon istegimiz asgari seviyededir.
    gereksizce düsünmez, gerekmedikce konusmayiz.
    bundan dolayi cok mektup da yazmayiz ve kimse bizlere neden her yazdigimiz mektubu göndermedigimizi sormaz, zira kirk yilin basinda mektup yazdik mi, yazmamiz serefine mutlaka göndeririz de.
    #3621657 (kararti, 05.07.2008 01:02)
  3. bazı mektupları ''kızım sana söylüyorum gelinim sen anla'' mantığıyla yazdıkları içindir. o mektubun gideceği adres karşı taraf değil aslında kadının iç dünyasıdır. bu yüzden er kişinin ruh sağlığı için de kadınların yazdıkları her mektubu göndermemeleri lazımdır.
    #3622396 (pinaa, 05.07.2008 09:49)
  4. erkekler her akıllarından geçeni neden söylemiyorlarsa ondandır herhalde.

kadın yazar bakma sen.. eski sevgilisine yazar, kendisini terkedene yazar, görüp beğendiğine yazar, farkında dahi olmayana yazar...

mektupların içeriği değişkendir elbette. bir gün onu ne kadar sevdiğini, ertesi gün onu asla affetmeyeceğini yazar. ne kadar kırıldığını anlatır, bir sonraki sayfada ayaklarının yerden kesildiği gün neler hissettiğini yazar...

ruh hali her gün farklı şeyler düşünmesine sebep olabilir kadının. bir gün mektup yazarken dalar gider, bir bakmış sayfalarda çizdiği çiçek böcekler... bir gün öfkeli nasıl, karalamış yazdıklarını durmadan...

mektubu vereceğini düşünerek yazarsa hem, doğal olamaz o kadar. giriş gelişme sonuç kısmı olan yazılar olur bunlar. noktası virgülü yerli yerinde olan hani. oysaki vermeyeceğini bildiğinden, bir konudan başka konuya geçer yazarken. kopuk kopuktur zihninden kağıda dökülenler. anlattığında kendisini, onu anlayamayan sevgili , okuduğunda nasılsa hiç anlamayacaktır derdini.

ha ona sorsan, yırtıp atmıştır hepsini zaten.
    dolabının üstünde duran bir ayakkabı kutusu içinde saklıdır aslında yazdığı tüm mektuplar. ona ne bakıyorsun sen?
    #3622742 (siyahdalya, 05.07.2008 12:54 ~ 15:51)
  5. acı çekmeye doyamadığı zamanlarda oturup eskiden yazdığı mektupları okumak için saklar. en acılı anlarda koyduğu delikten çıkarır bunları ve kendini paramparça etmeye devam eder. tek nedeni bu..
    #3623475 (loversgrief, 05.07.2008 15:47)
  6. soru cümlesi. bu yüzden soru i$aretiyle biter.
    #3623479 (sidikli, 05.07.2008 15:48)
  7. aşkom,

asker oldun, bekledim seni. ama şafak bitti diye gelmedin hiç. ben başkasını buldum. psikolojini anlayabiliyorum..ama şu an sana her bayan güzel görünüyor. buraya geldiğinde bana saldırmayacağını ne bileyim.

elveda..

ballı böreğin. bunu kim gönderebilir.:

aşkım,
    bunu sana söylemek istemezdim ama, ben senden ayrıldım.

şimdi bazen kadınların saçmalayacağını da düşünürsek, gerçek bir tespit.

(bkz: saçmalamakta sınır tanımamamak)*
    #3623492 (lolita lempicka, 05.07.2008 15:52)
  8. bilir belkide, yazarak acısını dindirebileceğini. yazmak, elbet daha az batacaktır etine konuşmaktan. konuşurken saklaması zordur içindeki dağılmışlığı. çünkü konuşursa ağlayacaktır. bilir, ancak ağladığında sıyırıp atacağını etindeki zırhını.
    #3649132 (erbain, 11.07.2008 01:38 ~ 04:57)

© 2008 - uludağ sözlük

kadinlar neden yazdiklari her mektubu gondermezler başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kadinlar neden yazdiklari her mektubu gondermezler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kadinlar neden yazdiklari her mektubu gondermezler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» emre asik in sag el orta parmagi » radikal » sokaktaki vatandas » petek dincoz » isci » 1502 » hayatin anlamini askta bulan insan » galtee » 20 agustos 2008 madrid ucak kazasi » ordumuz etti yemin a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games