kadinin fendi erkegi yendi 

kapat
  1. kadinlarin kucumsenmemesini gerektigini belli eden atasozumuz.
    #137361 (Hexagram, 28.03.2006 23:20)
  2. "erkek adam sever de döver de" olayından çok çekmiş kadınlara verilen mini ikramiye atasözü.
    #137367 (asiti kaçmış kola, 28.03.2006 23:23)
  3. "fent" kelimesi hile, oyun anlamına gelmektedir. demek ki "kadın cebren ve hile ile erkeği yener" anlamına gelen söz. böyle bir galibiyet kadınlara yakışmaz zannediyorum.**
    #137460 (atipik, 29.03.2006 00:00 ~ 00:03)
  4. kadınların aklı seytanlıga cok calısır dedirten olay.
    #137464 (karpuzkabugu, 29.03.2006 00:02)
  5. erkeklerin kadınları çok hafife alıp sonrada *naptım ben onu hafife alarak diye dövündüklerinin kanıtı sayılabilecek bir sözdür.*
    #1514701 (wn6aq, 11.04.2007 00:06)
  6. oyun. hatta, ben küçümendim. bir çocuk oyunu vardı; ayinin fendi avciyi yendi. önce onu izlediydim de aradan iki-üç sene geçti, hani büyümüştük ya artık, sonra da işte bu büyük oyununa gittiydim. ayı kadın olmuş, avcı erkek olmuş falan... ilginç. ama işte, dediğim gibi nihayetinde oyundur. fazla kurcalamamak lazım.
    #1514751 (paperbackwriter, 11.04.2007 00:16)
  7. yarı-ütopik olmakla beraber olası bir kadın egemen toplumda erkeklerin, kadınların şimdikinden çok daha fazla ezileceğini düşündürten bir söz.Gerçekten de kaba kuvvete yer olmayan bir toplumda kadınlar olaylara farklı bakış açılarıyla ve sabırlarıyla erkekleri köle edebilir.
    #1514759 (BeleSH, 11.04.2007 00:17)
  8. kadinlar idraklerine ve iradelerine ait noksanlari hesaplari ve hileleri ile telafi etmek isterler.

"kadinin fendi..." hikayesi. bu "fend" kelimesinin sonundaki luzumsuz 'd' harfi yok mu? bu harf onlarin cehaletini ve sirf ic guduleri ile elde ettikleri iptidai hile teknigini yuksek bir "fen" zannettiklerini gosterir.

en yuksek mekteplerde okumak onlari mutlaka bu karanliktan kurtaramaz, cunku bilmek icin bilgi kafi degildir, anlamak da lazimdir...

(bkz: peyami safa, yalniziz)
    #1534937 (kani ronik, 17.04.2007 00:14 ~ 00:16)

© 2008 - uludağ sözlük

kadinin fendi erkegi yendi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kadinin fendi erkegi yendi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kadinin fendi erkegi yendi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» photofunia com » gercekleri tarih yazar tarihi de galatasaray » sozlukculerin blog adresleri » kirk yillik kefalim boyle got gormedim » voznesensky » bavulunu toplayan dede » yaran basliklar » examenglish com » roberto carlos un fenerbahce den ayrilmasi » parta kulesi » iserken bir eli duvara dayama » balli balli » uzaktan kumandali essek » yillar sonra msn de oturum acan eski sevgili » alternatif bulmaca sorulari ve cevaplari » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » senin isin ankaradan bozuk yegenim » olum vurusu » turlu cesitli » sigara ziyan olmasin diye ust uste 8 firt cekmek » polisle catismak » etki » zalgiris kaunas » anayasa mahkemesi nin turban kararinin gerekcesi » sehrin kaosunda cirilciplak ve sonsuz ozgur olmak » girdinin yarattigi etki » autoshow 2008 » dudak yolmak » ev arkadasinin hastalanmasi » altizlara verilebilecek isimler » turk kadini