kader mahkumu 

kapat
  1. binbir türlü suç işleyip hapse girmiş insanların kendilerini acındırmak ve halkın iyi niyetini sömürmek için kendilerine koydukları isimdir.
    #324602 (saturn, 07.06.2006 10:57 ~ 11:08)
  2. herkes kendi kaderini belirler dedirten sacma soz obegi.
    #324622 (posion, 07.06.2006 11:08)
  3. duygu somurusu sadece. insan kaderini kendi cizer. yok kaderinde bir yanlislik varsa ve kaderini kendi duzeltmek istiyorsa sonuclarinada katlanmak zorundadir.
    #1394963 (mese odunu, 10.03.2007 01:43)
  4. düştüm maphus damlarına
    öğüt veren bol olur...

sözlerinde olduğu gibi kaderin cilvesine yenik düşmüş mahkumları tanımlamak için kullanılır.
    #2855326 (alec yulin, 18.01.2008 02:07)
  5. kriz döneminde, müşterilerinden alacaklarını alamayıp borçlarını ödeyemediğinden dolayı batan bir şirketin yöneticisi, bir hata eseri ölümle sonuçlanmış trafik kazaları (kazaların hepsi, aşırı sürat yada alkolden olmayabiliyor. )vs. gibi tüm insanların başına gelebilecek suçlara karışmış mahkumlara verilen genel isim.
    #3001337 (lts66, 14.02.2008 10:49)
  6. aslında bir insanı bir yere kapatmak suçtur. ama kapattığınız bir suçluysa bu bir cezadır.
    içerdekilerin bazılarının suçlu , bazılarının suçsuz olduğu muhakkak . aslında suçlunun kendini mağdur hissetmesi de normaildir . zira herkes suç işliyor ben niye yakalanıyorum diye düşünüyordur.

(bkz: bana bir şeyhler oluyor)
    #3001383 (cinayetsaati, 14.02.2008 11:01)

© 2008 - uludağ sözlük

kader mahkumu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kader mahkumu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kader mahkumu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» turk olcu birimleri » midye tava » cezal kural bozmanin fiyatidir » illy » penayi dudaklar in arasinda tutup kayboldu sanmak » memleket isterim » cikar » batuhan karadeniz » kuyruk sokumunun ustune dovme yaptiran kizlar » araya mesafe koymaya izin vermeyen platonik ask » nihat dogan » orjan tatil sitesi » berkut » bursa da ne ariyoruz zirvesi » o degil de sabah oldu » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » devletin iskencede olumu kabul etmesi » vaktini namazda harcamak yerine calisan insan » 14 ekim 2008 » quafin » don bebegim butonuna alternatif isimler » yaran msn diyaloglari » alaturka mavzer » second lifeda ferrarisini satan bilge » mukayeseli » my blueberry nights » penelope cruz » memento » insan insani siker mi hic » 29 ekim ankara anitkabir zirvesi » agzi olan konusuyor