kadar 

kapat
  1. dek, değin, gibi anlamına gelen edat.
    (redwinemania, 28.05.2006 21:18)
  2. arapça miktar anlamındaki "kadr"den gelen sözcük.

-miktar ve nicelik bildirir. "ölmeyecek kadar yemek"
    -BELLi olmayan bir niceliğe değer biçme, tahminde bulunma bildirir. "onlar yirmi kişi kadar idiler"
    -sınır, son bildirir. "sabaha kadar"
    -Benzetme bildirir. "içmiş kadar memnun oldum"
    (sosyalpenguen, 15.01.2008 18:20)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ogre » evangelizm » cimeyil » lei wulong » oss bilgiyi olcen bir sinav degil zaten » tanri ile seytan arasindaki farklar » antalya » yngwie malmsteen » the dark knight » friendship » duffy duck » luleburgaz in tarihi eserleri » cumingsoon » kocaeli nin tarihi eserleri » damatlar » alo josef k » n3onblack com » youtube a hapishanede ziyarete gitmek » bunalti » on derste anadolu rock » ozdemir asaf » duman » marmaris in tarihi eserleri » madmadam » lost most izlemiyorum kardesim » devil » msn de cikma teklifi eden insan » star tv » siverek in tarihi eserleri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa