kac mevsim ask pazarinda gecti yalanlarla 

kapat
  1. ezginin günlüğü'nün eşsiz şarkısının sözleri.

üstüne sayfalarca yazılabilecek bir sözdür efenim. malumaliniz, nasreddin hocafendinin her fıkrasının bir tasavvuf yorumu varsa bu sözlerin de 1001 yorumundan en bariz olanı ucundan damlayan yunus emre rayihasının yogun katresidir.

herkesce malum olan:

beni benden sorman ben ben değilem
    bir ben vardır bende benden içerü

mısraları ile hatırlayacağınız bu şiirin evvel mısraları:

aşkın pazarında canlar satılır
    satarım canımı alan bulunmaz

hatırlandığında; benlik divanelik, aşk üstüne yapacağımız fikri içtimayı bir iki mısraya sığdıran bir yüksek ruhun kara sularına yolcuğa başlarsınız. ezginin günlüğü bu yolcuğa çıkıp gelmiş, yolda tökezleyip ağzı burnu kanamış bir yolcunun, kanayan yüreğine tercüman olmuştur.

neyse uzatmanın alemi yok be canlar. zira, dem bu demdir.
    #4262190 (divide et imperium, 21.11.2008 22:05)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kac mevsim ask pazarinda gecti yalanlarla başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kac mevsim ask pazarinda gecti yalanlarla ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kac mevsim ask pazarinda gecti yalanlarla nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kac mevsim ask pazarinda gecti yalanlarla. Copyrights of the articles are belong to their authors.