bugün

dışkılama sayısında azalma(haftada 2den az), dışkı kıvamında sertleşme, dışkılama esnasında zorluk-ağrı çekme durumudur. latince karşılığı konstipasyon'dur.
insanın g.tünü paraçalayası geldiği hastalık.
http://www.youtube.com/watch?v=BGQN9v7Azo0
magnezyum *
eksikliği sonucu oluşabilir. kuru kayısı yenilmesi ve ılık su içilmesi tavsiye olunur.
(bkz: fitil)
basur olan arkadaşların içine düşmek istemedikleri müşkül durum olası durumda çok can yakmaktadır.
ishalin katı hali
(bkz: maddenin halleri)
uzun süredir gol atamayan forvetin yaşadığı şey.
belli bir cinsiyete ait olmayan hastalık, yaşam boyu bol sıvı tüketmekle başınızdan sava bileceğiniz, bol posalı gıdalar tüketmenin yanı sıra besinlerin acı ve ekşi olmamasına da dikkat edilmeli.
(bkz: entry kabizligi)
(bkz: ıkınmak)
"Lütfen basketleri düzgün atalim" uyarisini istesede ihmal edemeyen kisinin tuvaletteki aci durumu...
duphalac adlı şurubu tavsiye ederim. kabızlığı anında ishale çevirebilen tek ilaç.
allah düşmanıma vermesin hali. Gün sayısı arttıkça karın şişkinliği aynı oranla artar , korkunç bi hissiyata gark olur bünye. bağırsak düğümlenmesine bile sebebiyete verebilir.

her şeyi deneyip çözüme ulaşamayanlar için ; (bkz: lavman)
tuvaletle berabere kalmaktır. kımısınde maclar onceden ayarlanmıstır, fazla kasılmaz. ancak bazılarında oyuncular kendılerını yırtarcasına zorlar. fakat sonuc nafıle olur. yazık, cok yazık..
genel olarak haftada 3 veya daha az dışkılama veya dışkılama sırasında aşırı zorlanma olarak tanımlanır.
kabızlığı olanlar sıklıkla tam boşalamama duygusu, ağrılı dışkılama ya da dışkının sert olmasından da yakınırlar.

kabızlık yıllardan beri varsa, genelde doğuştan itibaren edinilen yaşam (lifden fakir gıdalarla beslenme, yetersiz sıvı alımı ve egzersiz) ile ilişkilidir.

ancak kabızlık sonradan ortaya çıkmışsa, dışkıda kan görülmüşse, dışkı kalınlığında incelme olmuşsa organik bir kalın bağırsak hastalığı (kalın bağırsak kanseri gibi) mutlaka ekarte edilmelidir.
kabızlık bazen diyabet, troid bezinin az çalışması, kronik böbrek yetmezliği, parkinson, depresyon gibi hastalıklarla veya tansiyon ilaçları, antidepresanlar, demir ve kalsiyum ilaçları gibi bazı ilaçlarla da ilişkili olabilir.

bu alarm semptomları yoksa ve kabızlık yıllardır varsa sabahları aç karnına 1-2 bardak su içmeleri (günde en az 2 lt sıvı), her gün bir kaç adet kuru kayısı, incir gibi lifden zengin gıdaları ve normal ekmeğin yanında kepek ekmeği yemelerini, sebze, meyve ve zeytinyağlı yiyecek tüketimini artırmaları, düzenli egzersiz (en basitinden uzun yürüyüş)ve son olarak da her gün aynı saatlerde 3-5 dakikadan fazla ıkınmamak üzere tuvalete gitmeleri önerilir.

tüm bunlar da işe yaramıyorsa kalın bağırsak örtücü tabakasına zararlı olmadığı bilinen müshil ilaçları verilebilir.

nadir olarak kalın bağırsakların tamamında veya çıkış bölgesinde çalışma bozukluğu olduğu düşünülürse veya saptanırsa fonksiyon düzenleyici ilaçlar verilebilir veya " biyofeedback " denen yöntemle dışkılama alışkanlığı kazandırılabilir.

kaynak: "egede sağlık dergisi"
dr. abdullah okan
gastroenteroloji uzmanı
(bkz: dispepsi)
(bkz: peklik)
götünün grev yapması
götvereninde lokavta gitmesi..
sıçamama sendromu..basura kadar yolu var. *
(bkz: konstipasyon)
bağırsakların su emilimini en üst seviyeye çıkarmaları sonucu oluşan hastalıktır. elma veya armut suyu içilirse düzelir.
insanın vidanjör çağırıp içindekileri çekmesini ölesiye istediği andır.
g*t yırtılmasına kadar yolu olan ,ısrarlaa zeytinyağı damlatılmamasını ısrar ettiğim,lanet olası bağırsak problemi.
erkek olanlara doğum neymiş gösteren iç acıtıcı hastalık .peklik .tüm yaşam kaliteniz düşer sinirli ya da hindei misali düşünceli kılar sizi.
güncel Önemli Başlıklar