kaburga dolmasi 

kapat
  1. büyükbaş hayvanların kaburgalarının içine özel harcın doldurulmasıyla hazırlanan, gaziantep'e has yemek türü.
    #310938 (asiti kaçmış kola, 04.06.2006 02:59)
  2. kuzu kaburgasından yapılan,istanbulda bir çok yerde açılan kaburga dolması lokantalarıyla artık daha çok bilinen,mardinli araplara özel yemektir
    #387703 (dr rocco amca, 30.06.2006 18:29)
  3. gaziantep'le ilgisi yoktur. özellikle mardin ve diyarbakır'da oldukça iyi yapılır.
    #871972 (bahdeniz, 17.11.2006 15:32)
  4. ankara'da tavacı recep usta'da denenmesi gereken harika yemek..
    #871993 (mejo, 17.11.2006 15:34)
  5. efendim istanbul bahcelievler , calislar caddesi uzerinde kaburgaci selim usta`da afiyetle yenebilecegini dusundugum guzel bir yemek. (bkz: kahreden etryler)****
    #892463 (maniacdepressive, 22.11.2006 01:13)
  6. kuzu ya da oğlak etinden yapılan, diyarbakır a özgü yöresel bir yemek.

hayvanın kaburgasının iç pilavla doldurulup, dikilmesi ve yaklaşık altı saat buharda pişirilmesiyle yapılır.

şahsi kanaatim çok matah bir yemek olmadığı yönündedir. bildiğin etli pilavdan aman aman bir farkı yok zannımca.
    #2028281 (muhabirkedi, 28.07.2007 19:53)
  7. adini duyunca insanin hayvani duyularini durten, tavaci recep usta nin uzerinde doktora tezi yaptigini dusunduren enfes lezzet.
    #2028292 (nanocu, 28.07.2007 19:55)
  8. kesinlikle yenilmesi gereken muhteşem bir yemek.
    #2645265 (mrrepla, 30.11.2007 02:49)

© 2008 - uludağ sözlük

kaburga dolmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kaburga dolmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kaburga dolmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kume calismasi » zeyno baran » vibratore turkce karsilik bulmaca » ertugrul saglam in besiktas tan istifa aciklamasi » erkek jinekolog » patlicani oksama seansi » mistik gucler » kim kardashian » cigdem » caylakgeldimcaylakgidicem » kor savasci » ho amca » sevgilideki huzurevi ziyareti meraki » eleventh hour » yalnizligin anlasildigi anlar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » vural celik » insanin ozunu irkindan ibaret sanmak » senin isin ankaradan bozuk yegenim » sperm deyince gulen universite ogrencisi » cum on feel the noize » sozlukculerin blog adresleri » su cicegi » ac gitsin » kirk yillik kefalim boyle got gormedim » theodora » urunun kasada kalmasi » 2008 nobel fizik odulu » la vie populaire » osuruk » yildiz teknik universitesi