kablosuz network kiranlardan korunma yontemi 

kapat
  1. MAC filtreleme yapmaktır. bu sayede, şifrenizi kırsalar dahi bağlantı yapamazlar. modeminizin ayarlarından yapabileceğiniz filtrelemedir. kaynak için google kullanılabilir. çünkü her sistemin ayarlarına farklı yerlerden ulaşılabilmektedir.

bu entry'i aylık 29 ytl veren kotalı, ve faturası 64 ytl gelmiş bir öğrenci yazmıştır.
    #1333401 (insan, 22.02.2007 10:50 ~ 10:51)
  2. mac filtrelemeninde pek işe yaramadığı yöntemler bütünüdür. "ben bunu kıracam lan" diye düşünen için herhangi bir engel, koruma yoktur.

havada dolaşan paektlerden herhangi wireless modeme bağlanan bilgisayarların mac adreslerine ulaşmak mümkündür; çünkü windows "benim mac adresim şu var mı bana bağlanan" şeklinde havaya sinyaller yollar onlardan birini ele geçirmek yeterlidir

sonra kullanılan bilgisayarın mac adresini bilimum yollarla ele geçirdiğimiz adresmiş gibi değiştiririz olur biter.
    kuşlar bu işlerin linux tabanlı sistemlerde daha kolay oludğunu söylüyor.
    #1333428 (pulera, 22.02.2007 11:03)
  3. pek işe yaramadığı söylense de pek işe yaradığı yöntemdir. normal kullanıcılar için çözüm olabilecek yöntemdir.

ancak: "ben bunu kıracam lan" diye düşünenlerin buyurup sistemimi kırmasını beklediğim, ek güvenliklerin de bulunduğu yöntemler içerisinde yer alır. havada dolaşan paketlerden mac adresini çıkardığınızda zaten sisteme bağlı olan bir makinayı devreden çıkarmadan nasıl siz bağlanacaksınız? güvenlik konusunda tecrübesi olan bir programcıya havada dolaşan paketlerden mac adresi alıp onu kullanırım, yine bağlantını sömürürüm dediğinizde adama gülerler. ayrıca modem ayarlarından max 1 client bağlı olması da belirlenmiş ve dinamik güvenlik yazılımım ile kurulmuş bir sistemdir. buyur burdan yak *
    #1333451 (insan, 22.02.2007 11:12)
  4. ssid broadcast'i kapalı konuma getirirsiniz ilk olarak. ilk alınacak önlem budur. böylece ağa bağlanmak için öncelikle ağın ismini bilmek gerekir ki, kendinizi daha baştan deşifre etmezsiniz. daha sonra iyi bir firewall ve mac filtreleme gelir. çoğu insan iyi hackerlar için bunun bir önlem olmadığını söyler fakat bu hırsızlar maymuncuk kullanabiliyor diye anahtarı dışarıda bırakmaya benzer. * neden işlerini kolaylaştıralım? şu wep/wpa şifrelerini de 123456 girmek yerine daha bir janjanlı yapın gerekirse uzun bir dizeyi copy paste edin. bir de kullanmadığınız zamanlarda modemi kapatırsınız olur biter. çevrenizdeki herkes mega süper hacker değilse -genellikle değildir- kotalı bağlantınız emin ellerdedir.
    #1400060 (dawsonleery, 11.03.2007 18:32 ~ 21:11)
  5. girene bela okumaktır.

bilgisayara bağlı ağ adına küfürlü bir uyarı gırmektir.
    #1400083 (gwaihiri, 11.03.2007 18:40 ~ 18:42)
  6. deep'den öğrenilmesi gereken yöntemlerdir.
    #1400154 (thedewil, 11.03.2007 19:05)
  7. mac adresi filtreleme dandik bir koruma yöntemidir. kırılması kısaca;

kismet ile etraftaki access pointler ve bağlı bulunan client ler bulunur.

daha sonra void11 ile bağlı client'in birine deauthenticate mesajı gönderilir. client düştüğünde değiştirdiğimiz mac adresi ile access pointe bağlanılıp modem arayüzünde kafamıza göre bir mac adresi eklenir. bitti.

yaptım ordan biliyorum.
    #1400170 (deep, 11.03.2007 19:09)
  8. wireless network nasıl kırıldığını bilmeden korunma yöntemi geliştirilemez.
    #1400200 (rakıbalık, 11.03.2007 19:19)
  9. 3 kuluvallah bir elham okumaktır.
    #1400203 (gwaihiri, 11.03.2007 19:21)
  10. korunmanın en güzel yolu ssidya "ağzını burnunu kırıcam bekle şerefsiz" yazmaktır. hoş şu an bulunduğum an itibariyle wirelessimi cehaletim mahiyetiyle kullanan insanlara bütün küfür repertuarımı kullanma yoluyla çok pis* sövüyorum.
    #1400432 (chemsuk, 11.03.2007 20:05)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kablosuz network kiranlardan korunma yontemi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kablosuz network kiranlardan korunma yontemi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kablosuz network kiranlardan korunma yontemi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kablosuz network kiranlardan korunma yontemi. Copyrights of the articles are belong to their authors.