kabirdeki oluyle sohbet etmek 

kapat

1. ankara'nın ayaz mı ayaz, soğuk mu soğuk bir gününde kabristana girer o zamanlar henüz 20 lerinde olan kız. başına bir örtü takar, yavaşça kapıdan girer içeri. yüzlerce mezar vardır etrafında. kiminin adı ali, kiminin ayşe, kiminin yılmaz. ne fark eder ki zaten, ölüdür burdakilerin hepsi; ölüdür ve herkesin unuttukları yerdelerdir. kız hafifçe bir şeyler mırıldanarak yürümeye devam eder, içi ürpererek. eğimli yokuştan sola doğru döner. çocukluğu gelir gözlerinin önüne, top oynadığı, ip atladığı, saklambaç günleri. derin bir iç çeker, isimleri okurken. durur bir mezar başında solmuş çiçeklere bakar. tekrar yürümeye başlar, ayakları bir ileri bir geri giderken. niye tek başına geldiğini anımsar bir an için, ferahlar sonra. işte ahmet taner kışlalı'nın mezarına gelmiştir bile, direkt karşıya bakar, canı yanar birden. geri dönmek için geç kalmıştır artık, bilir bunu. bu kez daha da yavaşlatır yürüyüşlerini, kararlı adımlarla devam ederken. gelmiştir o kabire şimdi, eğilir toprağına elini sürer bir damla yaş düşer toprağına kabrin. üstünde gezdirir ellerini ''neden''der,''neden bu kadar erken gittin'' kenarına oturur mezarın dua eder, bildiğini umarak. gözyaşları hıçkırıklara dönüşür kızın, gözyaşları toprağa. ''babacım, neden beni bırakıp gittin buraya, neden bu kadar iyiydin, neden hiç üzmedin beni'' babam dediği kişi kabirde, kızsa başucundadır şimdi. hayata küfreder,bunu vakitsiz yaşattığı için. ellerinde kalan toprak parçalarını silkeler ve geldiği gibi geri döner ''yaşam''a...
    #2581051 (hale yediler, 11.11.2007 21:59)
  2. bir nevi (bkz: kendi kendine konu$mak)
    #2581078 (zksek, 11.11.2007 22:06)
  3. cuma günleri ve bayramlarda kabrin içindekilerin de duyduklarına inanılır.
    #2581236 (cimcime, 11.11.2007 22:43)
  4. diri ama cahil bir insanla konuşmaktan daha iyi bir olaydır.itiraz da edemez.süper valla.
    #2581243 (kalem, 11.11.2007 22:44 ~ 22:45)
  5. (bkz: sevisme baslatici diyaloglar)
    (bkz: nekrofili)
    #2581259 (revolter00, 11.11.2007 22:47)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kabirdeki oluyle sohbet etmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kabirdeki oluyle sohbet etmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kabirdeki oluyle sohbet etmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kabirdeki oluyle sohbet etmek. Copyrights of the articles are belong to their authors.