k2 

kapat
  1. nepal sınırları dahilindedir. tırmanılması en zor zirvedir.

ehven i ser den gelen edit: k2 pakistan sınırlarındadır. dunyanın en yuksek 10 zirvesinden 8 i nepaldedir(2 ve 8. haricindedkiler) olmayadabilir, tırmanmak görmek en doğrusu.
    #664109 (lazy pigeon, 25.09.2006 04:43 ~ 05:04)
  2. fotoğrafı aşağıdaki linkte mevcut olan dağ.

http://www.k2-racunari.co.yu/Slike/k2.jpg
    #859376 (istanbul icin efkar vakti, 14.11.2006 20:50)
  3. Kış tırmanışı henüz başarılamamıştır.
    Dunyanın en yüksek ikinci zirvesidir.
    #1925860 (hONEst, 13.07.2007 14:52 ~ 14:53)
  4. dunyanın everest'ten sonra en yüksek zirvesidir. belgesellerde ilk duyduğumda isminin kaiki olduğunu zannetmiştim. reiki,waikiki gibi özel bir isim yani. ismini bir ingiliz kadastrocu vermiştir. böyle bir ismin konma sebebibi 2. yüksek zirve olduğuna bağlıyordum; fakat kaderin garip cilvesine bakınki isim verildiği sırada k2'nin dunyanın en yüksek zirvesi olduğu zannediliyormuş. everest'in en yüksek zirve olduğunun anlaşılması modern ölçme teknikleri geliştikten sonra yani çok sonradır. demek ki ikinci olmak onun alnına yazılıymış.
    #2069489 (hodan, 04.08.2007 18:20 ~ 18:22)
  5. diğer adı pobeda dır. muhteşem bir piramittir. kar leoparı ünvanını almak için tırmanılması gereken dağlardan biri. yanlış hatırlamıyorsam, yapılan istatistiklere göre bugüne kadar oraya tırmanmaya çalışmış her altı dağcıdan biri hayatını kaybetmiş. hava açık,rüzgar yok, herşey yolundayken bile, son birkaç yüz metrede birden şartlar değişebiliyormuş.
    #2538510 (bandito, 31.10.2007 00:22)

© 2008 - uludağ sözlük

k2 başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. k2 ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu k2 nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» korsana hep destek tam destek » maoculuk » omru uzatan seyler » arkadasin olmesi » en zeki melegin seytan olmasi » kirmizi » pflaume » suryoyo tv » cartmanland » televizyonun alt yazisinda ciddi es aramak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci