kürtler * 

/ 7
kapat
  1. hasan cemal'in herkesin okumasını düşündüğüm güzel kitabı.benim gibi konu hakkında meraklı kişiler için mükemmel bir kaynaktır.bazı bölümlerini ağzınız açık okuyacağınızdan eminim.ayrıca iyisine de kötüsüne de rastladığım,kökenlerinin kuzey ırak olduğunu düşündüğüm,ilginç insan güruhu.
    #33820 (Elendil, 23.01.2006 20:02)
  2. yıllardır beraber yaşadıgımız kardeşlerimiz
    sevdiklerini çokseven, düşmanlıklarından allaha sıgınılması gereken normal yurdum sıcak insanı....
    #33832 (powerofaith, 23.01.2006 20:08)
  3. Bir takım hayvanların haklarında hiçbir şey bilmeden (farsi kökenli oldukları bilgisi ,aslında zengin bir dile sahip oldukları bilgisi gibi) sadece ve sadece ırkıyla tamamen Allah'dan gelen bir özellik dolayısıyla yani haklarında hiçbir şey düşünecek bulgulara sahip olmadan sadece istanbul'da yaşayan birkaç soysuz ya da dağdaki kandırılmış birkaç militandan yola çıkarak iğrenç yorumlar yaptıkları Türkiyede'de yaşayan ve Çanakale savaşı'nda Türklerle (kardeş gibi) omuzomuza çarpışan etnik bir grup..

Kürtleri sorgusuz sualsiz kötüleyen hayvan muhtemelen hiçbir (gerçek ,yozlaşmamış) Kürdün evine misafir olmamış yemeğini yememiş aynı zamanda sefil bir KanalD zihniyetine sahip olan insansı demektir..

Evrim teorisinin ispatlamaya çalışan insanların kullanabileceği ; 'Kürt'lere soykırım uygulayalım' diyen bir tür hayvan daha vardır..Oysa bilmez ki gerçek Kürt ırk diye bir şey tanımaz,bilmez..Evlerine giren misafire 3 ay bakmaktan gocunmaz , kötü gün dostudur..Çanakkale Şehid Anıtları'na hiç gitmemiştir bu tür hayvan heralde..Çünkü giderse orada

Mehmetçik:Bingöl
    Mehmetçik:Hakkari
    Mehmetçik:Diyarbakır
    Mehmetçik:Van

yazılarını görecektir..Gerçi görse ne olur ben de bilmiyorum...
    #33839 (rasko, 23.01.2006 20:12)
  4. devletin resmi ideolojisinde; abbasi halifesi harun reşit'in, bizanslı'lar ile savaşmaları için avasım illerine ( mardin, urfa, siirt, hakkari ) yerleştirdiği ve o bölgedeki acem ve araplarla kaynaşarak farklı bir kültüre ve dile sahip olan türk topluluğu... günümüzde bu ideolojinin geçerliliği kalmış mıdır?*
    #33841 (ferrole, 23.01.2006 20:13)
  5. (bkz: polemik yapılabilecek entryler)
    #33844 (ratata, 23.01.2006 20:13)
  6. kürt şehitler olduğu kadar,bugün bizi yöneten bir çok milletvekili,bakan vb.,sanatçılar ve şirket sahipleri kürt tür.

sadece kötü işlerde varlar demek tamamen at gözlüğü ile bakmaktır.
    #33852 (kısmetsiz, 23.01.2006 20:17)
  7. vatandası oldugu türkiye cumhuriyeti ni kabul edip o ülke için çalışıyorsa (bkz: kurtulus savası), bölücü niyetleri yoksa kardeşimiz olan ırk soy..
    #33913 (machados, 23.01.2006 20:45 ~ 11.10.2006 04:10)
  8. cia e göre türkiye deki nüfusları 20 milyon civarında olan bir halk.
    #142186 (say, 31.03.2006 20:05)
  9. bölücü olmasın da gelsin evimde misafir edeyim dediğim halk.
    #142203 (MaRTyNs, 31.03.2006 20:17)
  10. Aralarından bazıları yüzünüze karşı "apo şerefsiz, pkk adi herifler topluluğu" der, sonradan kendi ırkdaşlarıyla "teeeceee şöyle böyle", "faşist türkler" * gibi muhabbetlerde bulunur. Bölgede nüfusları artınca omuz atmaya, seslerini yükseltmeye başlayanları vardır.
    #150461 (baybars, 04.04.2006 23:30)
  11. küçüğünden büyüğüne, cahilinden en okumuşuna kadar yüzlerinde "anlatamadığım" bir ifadeye sahip, türkiye'de etnik farklılığı olan gruplardan biri. Candan "ne mutlu türküm diyene" diyenlerine rastlamayı çok istediğim insan kitlesi.
    #150482 (arcadian, 04.04.2006 23:40 ~ 23:48)
  12. herşeyleri ile bir türk boyudur.
    sadece dillerinin türkçe ye benzemediğini düşünerek onlara ayrı bir ırkmış yaftasını yapıştırmak kömikten öte birşeydir.

özbeklerin, tatarların, kazakların da türkiye türkçesini konuşan bizlerin zor anladığı bir türkçeleri vardır. unutmayalımdır.
    #153091 (pilotmont, 06.04.2006 08:58 ~ 21.10.2008 10:35)
  13. bi kere açılan başlığın kürtler olarak açılması ayrı bir sorunsaldır .
    mustafa kemal atatürk'ün ne mutlu türküm diyene sözünü gönülden söylemiş dile getirmiş her kürt vatandaşının bu ülkenin topraklarında koklayacağı bir çiçeği vardır .
    sorun şudurki biz milletçe kolay manipüle olabilen bir ulusuz .
    bu ülkeye zarar veren sadece kürt ulusu mudur ? bankaları hortumlayanların hepsi kürt müdür ?

yıllarca kürtler (!) ile aynı coğrafyada yaşayan biz değil miydik ki ?!
    #165880 (peter tırpan, 12.04.2006 23:37)
  14. (bkz: yorumsuz izleyin)
    #165883 (Tucimania, 12.04.2006 23:39)
  15. bazı teorilere göre türklerden önce anadolu ve mezopotamya ya yerleşmiş bir halktır ve malazgirt savaşında bizanslılara karşı müslüman olan türklerin tarafında yer almışlardır hatta bugün türklerle anlaşamayan biraz eğitimli ve bilgili kürtler keşke size hiç yardım etmeseydik malazgirt te derler.*
    #183924 (r@t@t@, 20.04.2006 12:35 ~ 12:36)
  16. Bir hafta önce iki kez dolandirildigim irkin insanlari! Herseye ragmen önyargilardan uzak durmaya calisiyorum.
    #463459 (SARI ODALAR, 26.07.2006 17:29)
  17. almanyada turkler neyse turkiyede kurtler oyle..
    #467391 (ancientmariner, 27.07.2006 18:09)
  18. dünya penceresinden bakamamanın getirisi olan, ırksal isimlerden -kimileri için sempatik, kimileri için antipatik- birisi.
    #468074 (recepx, 27.07.2006 20:40)
  19. esmer dergisi'nin mayıs sayısının kapağı görülmeye değer;

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=156428
    #473094 (zibende, 29.07.2006 02:46)
  20. bu insanların bir türk boyu olduğu konusunda kafa karıştırıcı konular öne sürülüyor uzun zamandır. işin acı tarafı bunu ortaya atanlar kendine milliyetçi diyen insanlar.

peki nedir bu savların kökenindeki unsur? efendim bir yazıtta diyor ki "men kürtül han urungu alp". urungu alp ise bilinen bir türk büyüğüdür. işte bu sözü bizim sözde milliyetçiler, bilinçli olarak şöyle yorumluyorlar: "ben kürt hanı urungu alp". oysa bu cümlenin geçtiği taşın hemen yanında da "kürtül" sözcüğü geçiyor. bariz bir şekilde de güzel anlamında kullanılmış. bu açık. ancak kürtlerin türk soylu oldukları ile ilişkin hbaerleri bangır bangır yayınlayan medya, bu gerçeği hiç araştırmıyor, görmezlikten geliyor.

bir de bazıları vardır, 'var ya asıl kürtler sarışındır. şimdikiler iranlılaşmış hep ondan esmer'. efendim, düşünemeyen kişiler 'aa öyle mi' diye tepki verebilir bu iddiaya. ancak düşününce, beyaz ile grinin birleşiminden siyah oluşması kadar olanaksız bir şeydir bu söylenen. yani sarışın insan ile kara olmayan ama esmer insan karışsın, ortaya kapkara bir insan çıksın. peki?!.

yaa işte sevgili insan, durum bu.
    #560304 (tengrikut, 20.08.2006 20:34)
  21. avrupanın işine geldiği zaman kürt işlerine geldiği zaman türk yaptığı topluluk. kürtler almanyada töre cinayeti işler alman basını ayağa kalkar vahşi türkler diye. kürtler van'da hollandalı kadına kocasının gözleri önünde tecavüz eder dünya yerinden oynar barbar türkler diye. ama aynı avrupa iş ayrımcılığa bölücülüğe gelince kürtlerin kimliğini çok iyi bilir onlara olmayan tarihler yazar. ertuğrul özkök geçenlerde şöyle bir yazı yazdı;

''GEÇTiĞiMiZ aylarda çok kanıma dokunan bir şey oldu.Polemik yapmayı, ona buna cevap vermeyi sevmediğim için içime attım.

Güvendiğim birkaç arkadaşımla paylaştım.

Aslında yaptığım iş, son derece basitti.

Herkesin konuşup, kimsenin yazmaya cesaret edemediği bir gerçeği dile getirmiştim.

Yazdığımın özeti şuydu:

"Bütün Batı'nın şikáyet ettiği töre cinayeti denilen sosyolojik olay, Kürtlerin sorunudur."

Son 20 yılın töre cinayetlerinin istatistik dökümü, bu gerçeği ortaya koyuyor.

* * *

Bu yazı yayınlandıktan sonra, bana katılan çok sayıda mesaj aldım.

Katılmayan da vardı.

Ama bunlardan bazıları çok kanıma dokundu.

Çünkü bu gerçeği yazdığım için beni "ırkçılıkla" suçladılar.

Özellikle Almanya'da yaşayan bazı Kürtlerden bu yolda mesajlar aldım.

Hadi onlar bir tarafa.

Ama birtakım "Türk entelektüelleri" de bu görüşü dile getirdiler.

O günlerde yüzlerine karşı şunu söylemeyi çok istedim:

"Batı'da yıllardır töre cinayetlerini Türklerin işlediğine dair yazılar çıkıyor, konuşmalar yapılıyor. Hiçbirinizin aklından bunu söyleyenler için 'ırkçı' demek geçmiyor. Ama ben çıkıp, istatistiklerle desteklenen bu sosyolojik gerçeği dile getirince birden ırkçı oluyorum."

Ne dürüstçe bir "aydın" tavrı değil mi...

* * *

Şimdi size bir başka gözlemimi daha aktaracağım.

Yine herkesin bildiği; ama kimsenin açıkça söylemediği bir başka gerçeği.

israil'in Lübnan saldırısı sırasında dünyanın her tarafında gösteriler yapıldı.

Hatta israil'de bile hükümetlerini eleştiren gösteriler vardı.

Ama dünyanın bir yerinde, hiç ses çıkmadı.

Önümüze bir tek kare gösteri fotoğrafı düşmedi.

Yöneticilerinin ağzından tek kelime çıkmadı.

Halkı dilini yuttu.

Tahmin edin bakalım neresi?

* * *

Sizi yormadan cevabını vereyim.

Kuzey Irak'ta doğru dürüst tek gösteri olmadı.

Ya PKK?

Onun yayın organlarında, elebaşlarında bu saldırıyı ağır ifadelerle eleştiren yaklaşımlar gördünüz mü?

işte buradan hareketle diyorum ki, Ortadoğu'da Kürt örgütleri ve liderleri, israil olayına karşı ilgisiz kaldılar.

Daha doğrusu ilgisiz değil de, "pasif ABD yandaşlığı" şeklinde hareket ettiler.

Bu bir "Kürt politikasıydı".

* * *

Körfez Savaşı başlamadan önce üç dört defa, hem de çok açık bir üslupla yazmıştım.

Ortadoğu'nun çeşitli ülkelerindeki Kürtler, savaş sırasında, belki de tarihlerinin en başarılı siyasetini uyguladılar.

Kuzey Irak sınırları içinde ellerinde Amerikan bayraklarıyla yürüdüler.

Ama Türkiye'de PKK'ya yakın örgütler şiddetli bir "Amerika ve savaş aleyhtarı" propaganda savaşı yürüttü.

Görev bölümü buydu.

Kuzey Irak'ta Amerikan işbirlikçiliği, sınırın bu tarafında ise Türkiye'nin bu savaşa müdahil olup Irak'a asker göndermesini engelleyecek sinsi bir siyaset.

* * *

Dediğim gibi, çok da başarılı oldular.

Ne yazık ki, birçok Türk "aydını" da bunu ya yuttu...

Ya da işine böyle geldiği için sesini çıkarmadı.

Şimdi buyurun bana yine "ırkçı" deyin''

işte durum tam da burda anlatıldığı gibidir. olumsuz birşey yaptıklarında türk kimliğinin arkasına gizlenmeyi çok iyi bilen kürtler, iş bölücülüğe gelince safkan kürt kesilmektedir''
    #566694 (shalamar, 22.08.2006 18:29)
  22. kesinlikle savundukları gibi bir ırk değil karma toplumdur.bunu ben sölemiyorum yapilan arkeolojik, antropolojik araştırmalar söylüyor.
    #763963 (giray, 22.10.2006 18:06)
  23. ırakta yaşayan versiyonlarının bir kısmı amerikan uşağıdır.
    #1086156 (gmail notifier, 31.12.2006 18:53)
  24. dünyanın belkide en bahtsız milletidirler. bu kadar kalabalık olmalarına ragmen bir ülkeleri birkaç istisna dısında olmamıstır. bunun en büyük nedenleri birlik olamamaları hep baslarının dikine giderek bir lider cıkaramamalarıdır. tabi ki haksızlıklara ugramıs kandırılmıslardır zaman zaman ama o ayrı konudur. kendi içlerinde bir birliktelik kurabilseydiler şayet durumları suan ki gibi olmazdı...
    #1226275 (like a_ rolling stone, 29.01.2007 03:11)
  25. çok sıcak insanlardır, evlerinde gerçekten çok iyi muamele görürsünüz kendi eviniz gibi. birlikte gidilen alışverişler, yemekler ve yazlık kaçamakları en güzelleridir. bizden farklı değil, bölücü de değildirler. kadınları mükemmeldir özellikle, altın kullanmayı severler ve güzeldirler, gözleri ayrı güzeldir. kadın hele de biraz yaşlıysa direk anne ilgisi gösterir. ama her ağaçta birkaç çürük meyve olduğu gibi, kimi türklerin de ülkeyi bölmeye çalıştığı, kardeşine silah doğrulttuğu gibi...onların arasından da çürük meyveler çıkar. bunu hepsine mal etmek de yapanın körlüğüdür ancak.

yorumsuz:
    http://www.youtube.com/watch?v=pFRFiQ5fA58 +
    #1229480 (headacheda, 29.01.2007 21:10)
/ 7
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kürtler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kürtler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kürtler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kürtler. Copyrights of the articles are belong to their authors.