juan manuel fangio 

kapat
  1. 1952 de alfa romeo ile, 1954 te maserati ve mercedes * ile, 1955 te mercedes ile 1956 da ferrari ile ,1957 de maserati ile olmak üzere toplam 5 şampiyonluğu bulunan michael schumacher den sonra en çok formula 1 şampiyonu olan efsane pilot.
    #1067576 (tifosi, 27.12.2006 23:09)
  2. 1911-1995 yılları arasında yaşamış, formula 1 tarihinin en büyük efsanesi olarak kabul edilen arjantinli pilot. dördü üst üste olmak üzere tam beş şampiyonluğu vardır. bu şampiyonluklar:

1951-alfa romeo
    1954-mercedes
    1955-mercedes
    1956-ferrari
    1957-maserati

ayrıca 8 yıllık kariyerinde 51 grand prix'de 48 pole pozisyonu, 23 en hızlı tur derecesi, 35 podyumu, 23 yarış galibiyeti vardır.

istatistikleri michael schumacher'inkilerin yanında sönük kalabilir. ancak fangio'nun tam 35 takım arkadaşını yarış kazaları sonucunda kaybettiğini söylersek, dönemin koşullarını yeterince açıklamış oluruz sanırsam. tüm bu şartlara rağmen yaptığı kaza sayısı çok azdır ve dört farklı takımda şampiyonluk yaşaması, katıldığı takımları daha iyi bir noktaya taşıma kapasitesine sahip olduğunu gösterir.

biz onu izleme fırsatı bulamadık, ancak izleyenler stiline olan hayranlıklarını belirtmeden geçemezler. formula 1'in en can alıcı (heyecenalı anlamında değil, gerçek anlamda can alıcı) döneminde, beş şampiyonluk kazanmak... elbette stili muhteşem olmalı!

ayrıca onu anlatanlar efendiliğinden, karizmasından da bahsetmeden geçemezler. bugün egoları tavan yapmış pilotlara bir göz atınca, fangio gibi bir şampiyonu görebilmek için bile 1950'lerde bir formula 1 seyircisi olmayı gerçekten çok isterdim.

not: kimi raikkonen ve mika hakkinen gibi efendi insanları, egoları tavan yapanlar kategorisinden ayrı tutuyorum tabii...
    #3005925 (tony blair baykal bilmeyir, 15.02.2008 02:46 ~ 31.03.2008 03:27)

© 2008 - uludağ sözlük

juan manuel fangio başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. juan manuel fangio ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu juan manuel fangio nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» apolitikligi gorussuzluk gibi algilamak » universite » 7 yazar birlesip moderatore girmek » alicia keys » bosa cikmis volkan demirel bakisi » 20 watt » acik imza » andromimetophilia » eshab ul kehf » avt » bon iver » krystal summers » beni oldurmeyen sey tuhaflastirir » the dive from clausen s pier » mehmet ali birand » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » cagrisimlarin gevsemesi » sahsim tarafindan » waiting for you » ugur demirpehlivan » yaratici kufurler » 1969 » esbap » hifzi topuz » elfen lied » acik anksiyete » ahlaksizim ama inancliyim » spanish lesson » fethullah gulen » marty friedman » cunning stunts