john cazale 

kapat
  1. italyan asıllı aktör. 1978 de kemik kanserinden ölmüştür. godfather ın fredo corleone sidir.
    #633639 (paradigma, 14.09.2006 13:02)
  2. kanserden ölene dek meryl streep ile birlikte olmuştur.
    #1995319 (ELeCTrO, 23.07.2007 22:00)
  3. 1975 tarihli sidney lumet filmi dog day afternoon'da canlandırdığı piskopat soyguncu rolü unutulmazdır.al pacino ile o filmde tek kelimeyle döktürürler.
    #1995477 (strangerthanparadise, 23.07.2007 22:25)
  4. ömründe beş yahut altı sinema filminde oynamıştır ama bu filmlerin hepsi bırakın kendi zamanını, tüm zamanların en iyi filmleri arasındalar.
    the godfather
    the godfather part 2
    the deer hunter
    the conversation
    dog day afternoon
    #2217503 (paradigma, 28.08.2007 19:01)
  5. The godfather filminde fredo karakterinin gerektirdiği çekingen, duruma hakim olamayan insan figürünü çok iyi canlandırmıştır. Marlon brando'nun filmde vurulduğu sahnede silahı elinden düşüren, al pacino'nun "bir daha aileye karşı başkasının tarafını tutma" şeklinde uyardığı sürekli gidiş gelişlerde bir karakterdir filmde. Sidney Lumet'nin "dog day afternoon" filminde soygunun psikolojisine girip Al pacino'ya yük olur. Canlandırdığı karakterlerin en girişkeni herhalde "the deer hunter" filminde ortaya çıkar. Olabildiğ kadar aktiftir ancak. iyi oyuncuydu ölümü kayıptır. Büyük kayıp.
    #2230402 (heathcliff, 30.08.2007 18:34)
  6. çok az sayıda filmde oynamıştır ve oynadığı bütün filmler sinema tarihine geçmiştir.

deer hunter'ın çekimleri sırasında kanser olduğu ortaya çıkınca yönetmen michael cimino tarafından oyuncu kadrosundan çıkarılmak istense de, meryl streep'in 'o yoksa ben de yokum' restiyle filmde oynamıştır. ilerleyen hastalığı nedeniyle, deer hunter'da onun yer aldığı sahneler önceden çekilmiştir.

en iyi performanslarından biri için,

(bkz: dog day afternoon)
    #2428132 (louis cyphre, 04.10.2007 22:51)

© 2008 - uludağ sözlük

john cazale başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. john cazale ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu john cazale nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hamisine nanay piy piy kaymak » asansor kullanmayi bilmeyen insan » dun uye olanlar » hande ataizi nin isirir gibi konusmasi » demonoid » karma ekonomi » neset ertas » abuli » haci yagi » interview » ergenekonu savunuyorum mutluyum » san dimas » celinebilirlik » karagarga » bir capkina yanginim » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » anlayamazsin » toplu emo katliami » system error » ranini » bir kiza kirpiklerin takma mi diye sormak » guzel yalan soyleyen arkadas » gece karanlikta komidini optum sevdicegim diye » yaran msn iletileri » 11 ekim 2008 turkiye bosna hersek maci » 7 turbanlinin birlesip striptiz cluba gitmesi » chatin » bos bos monitore bakmak » shawne williams » ataturk u sevmeyen insanlari anlayamamak » agzin yara oldugu donemler super yemekler olmasi