jelatin 

1. Açık sarı, suda çözünebilen ve hayvanlardan elde edilen pelte kıvamında, suda kaynatıldığı zaman çözünen, oda sıcaklığında katı hale geçen bir proteindir.
    (MaRTyNs, 07.05.2006 21:31)
  2. kemik ve deriden elde edilen hayvansal bir gam. puding, dondurma, şarap durultmada, tatlı ve pastacılıkta kullanılır.
    (ben miyim, 03.08.2006 19:00)
  3. 3. nesil yazar. *
    (peyderpey, 01.10.2006 21:22)
  4. Jelatin, yüksek derecede Hidroksiprolin içerikli bir proteindir. Kıkırdak, katılgan dokular, deri, saç ve tırnaklar için esas yardımcı ve destekleyici bir nevi amino asittir. Gerçi vücut amino asitleri kendi bünyesinde oluşturmaktadır ama bunların uygun bir şekilde anabolizma edilmesi gerekmektedir. Antreman sırasında eklem problemlerinin çözümüne ve kıkırdak yenilenmesine oldukça destek sağlar. Ayrıca yapılaşma proteinlerine yüksek derecede yardımcı olur. Kollagen-Protein'den oluşan Hidrolisat diye adlandırılan maddelerin Jelatin içinde bulunmasına dikkat ediniz. Çünki vücut tarafından daha kolay ve daha iyi bir şekilde değerlendirilir.

*
    (demester, 08.06.2007 01:40 ~ 01:51)
  5. düzgün tutulmadığında kırışır, büzüşür, keser, acıtır. çok hassastır. bir daha dokunmaya kıyamazsınız. nefreti parlaklığına yansır.
    (peyderpey, 17.04.2008 22:10)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» radyoteleskop » ehl i dil » pikolo klarinet » istenen universiteyi 0 03 puanla kacirmak » bagisladigi organ alinirken canlanmak » sebnem ferah in elini opmek » asansor boslugu » midyecilerin hepsinin mardinli olmasi » redwinemania » ne gelirse ya hacidan ya da hocadan gelirmis » sektor » telemaque » goksel baktagir » geyikceli » edirne nin tarihi eserleri » sevisirken dikkat edilecek hususlar » sozlukten kiz dusurme teknikleri » ben dogdugumdan beri acim » istihza » bu havada gidilmez » allah a emanet ol » usakspor » universite tercihi yapacaklara tavsiyeler » exelance » galatasaray » kestane sekeri » forwardla bak ne olacak » yengec fener » birbirine benzeyen unluler a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa