jean paul marat 

kapat
  1. uktecinin notunda dedigi gibi fransiz ihtilalinde buyuk bir rol oynamis doktor.fransiz ihtilali zamaninda doktorluk yerine yazarlik yapmis kisi.tam emin degilim ama bicaklanarak olduruldugunu biliyorum.sanirim bahce de oldurulmustur.

edit:dogrusunu bilen varsa lutfen entry girerek paylassin.
    (bkz: uktedir)
    #383346 (Hexagram, 29.06.2006 02:30)
  2. sanırım bir kadın tarafından küvette öldürüldü. robespierre işidir deniyor.
    #383350 (zibende, 29.06.2006 02:32 ~ 02:39)
  3. marie anne charlotte corday tarafından yani yardımcısı olur kendisi küvette bıçaklanarak öldürülmüştür.
    #383351 (antipatik oldum anne, 29.06.2006 02:33)
  4. fransız ihtilalinin hazırlanmasında en büyük rolü üstlenmiş devrimcilerden biri. Aslen doktor ve yazar olan Marat, l ami du peuple (insanların dostu) adlı gazetede yazdıklarıyla Fransızlar'ı ihtilal için en çok gazlayanlardan biri olmuştur. Ayrıca elektrik, ışık ve göz hastalıkları hakkında kitapları da bulunmaktadır. 1774'de the chains of slavery adlı kitabı yayınlanmış ve ihtilale ön ayak olmuştur. 1793'de marie anne charlotte corday adındaki bakıcısı tarafından küvetinde bıçaklanarak öldürülmüştür. Bazı kaynaklar bunu hastalığından dolayı kendisinin istediğini söylemektedir. Öldürülüşünü, jacques louis david bir tablosunda işlemiştir.

(bkz: marat assassine)
    #981683 (massattack, 11.12.2006 17:45 ~ 17:48)
  5. Aynı zamanda da tkp eski genel sekreteri ismail bilen'in (laz ismail) kod adı marat'tır.
    #1171251 (godot, 18.01.2007 11:20 ~ 22.01.2007 15:19)
  6. (bkz: kova burcu)
    #1208409 (metalycra, 26.01.2007 02:51)
  7. aslen doktor olmasına rağmen ihtilal başlamadan önce yazmaya başlamıştır.gazetelerde çıkan yazıları ise ihtilalden sonra ilgi görmeye başlamıştır.jacoben grubunun lideri olduktan kısa bir süre sonra bir cilt hastalığına yakalanmış ve küvetinde yatarken jironden grubundan charlotte corday tarafından daha fazla insanın öldürülmesini engellemek amacıyla hançerlenerek öldürülmüştür.
    #1446130 (ladymacbeth, 23.03.2007 23:10)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

jean paul marat başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. jean paul marat ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu jean paul marat nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about jean paul marat. Copyrights of the articles are belong to their authors.