jean marie gustave le clezio 

kapat
  1. 2008 `Nobel Edebiyat Ödülü'nün LAYIK görüldüğü Fransız yazar.

kendisinden hayatımda ilk defa haberdar oluyor, gözlerinden öpüyorum.

not: araştırdım fransızların cezayir soykırımı ile ilgili beyanatına henüz ulaşamadım.
    #4066120 (zongulca, 09.10.2008 16:35)
  2. 13 nisan 1940 nice doğumlu fransız romancı.

ailesi, daha sonra büyük britanya egemenliğine giren, eski fransız sömürgesi mauritius kökenli olup; ikinci dünya savaşı yıllarında, bir süre, doktor babasının çalıştığı nijerya'da yaşamıştır.

ilk büyük ödülü olan renaudot ödülü'nü 1963 yılında*, son büyük ödülü olan nobel edebiyat ödülü'nü ise 2008 yılında* kazanmıştır.

hakkında ayrıntılı bilgi için;
    (bkz: http://nobelprize.org/nob...reates/2008/bio-bibl.html)

düz: yazım.
    #4069811 (tarumar, 10.10.2008 15:12 ~ 22:08)
  3. isveç akademisi tarafından "mevcut medeniyet altında ve ötesinde insanlığın kaşifi; duygusal coşkunun, şiirsel maceranın ve yeni ayrılıkların yazarı" şeklinde tanımlanan nobel ödüllü yazar.
    #4072881 (aura, 11.10.2008 03:17)
  4. nice üniversitesi edebiyat bölümü mezunu nobel ödüllü yazar ve cevirmen. daha önce 6 kitabi türkceye cevrilmekle beraber dilimize son kazandirilmis kitabi ouraniadir. bunun disinda yazarin okyanus kokusu ve angoli mala, çöl ve göçmen yıldız isimli kitaplarini can yayinlarindan temin edebilirsiniz.
    #4278706 (feeling paranoid, 25.11.2008 15:46)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

jean marie gustave le clezio başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. jean marie gustave le clezio ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu jean marie gustave le clezio nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about jean marie gustave le clezio. Copyrights of the articles are belong to their authors.