izinsiz insaata girilmez 

kapat
  1. anlatım bozukluguna sikca verilen bir ornektir. eger "izinsiz"ve"insaata" kelimelerinin yerleri degistirilmezse burdan iki farklı anlam cikar:
    1-insaata izin alınmadan girilmez.
    2-izinsiz olan insaata*girilmez.

(bkz: ukala)
    #368000 (faati, 23.06.2006 01:42)
  2. kafaya bir seyler dusmesi sonucu iki tarafın da boku yememesi için asılan uyarı tabelası
    boku yeme olayı ise su sekilde gerceklesir : insaata giren sahsiyet mefta, insaatı yapan sirkette davalık olur.
    #368006 (dopdop, 23.06.2006 01:46)
  3. ne saflar var, hem izinsiz inşaat yap hem tabelada ilan et!.Cık cık cık!"kardeş bak izinsiz bu; çaldık , çırptık yaptık,girme çöker , göçer nene lazım.Hadi canım, yoluna."
    #368086 (kiraze, 23.06.2006 02:24)
  4. topu kaçanlar için izin almak bile sakıncalıdır zira oradaki amca "gel yegeenim gel" diyerek sizi içeri davet edebilir. sonrada toplarını pardon topunuzu verir elinize...
    #368100 (leviathan, 23.06.2006 02:31)
  5. az kullanılmış bayandan 96 şahin den daha itici görünmeyen anlatım bozukluğu örneğidir.
    #1868976 (darksideofthepink, 05.07.2007 20:49)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

izinsiz insaata girilmez başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. izinsiz insaata girilmez ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu izinsiz insaata girilmez nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about izinsiz insaata girilmez. Copyrights of the articles are belong to their authors.