izin isteyen insana bir dene bakalim demek 

kapat
  1. karakter sinirlamasindan dolayi baslik yeterince aciklayici olmamis olabilir; aciklayalim. bahsedilen mevzu, herhangi bir sey yapmak icin izin isteyen birine itici bir uslupla "bi' dene bakalim" demek idi.

garip bir espri anlayisina sahip kisilerin yapabilecegi eylemdir bu. "sunu yapabilir miyim", "bir seyini kullanabilir miyim" gibisinden soru cumlelerindeki izin ekini, "ebilite" olarak algilayan sakaci arkadaslar yapar bunu. bu gibi sorulari "bi' dene bakalim, acaba yapabilecek misin?" seklinde cevaplayarak farkli olmaya calisirlar. onumde birine yapildigina sahit olmuslugum da var.

* suyundan icebilir miyim?
    + bi' dene bakalim.

boyle bir diyalog. nedir yani simdi bu? insan gibi "tabiki de" diyip gonlumuzde taht kurmak varken boyle garip atraksiyonlara ne gerek var arkadas. "bi dene bakalim"mis. komik seni.

*
    #3348019 (KoPuSh, 02.05.2008 17:05 ~ 17:06)
  2. kendimiz yaptığımızda ukalalığın en güzeli bize yapıldığında ukalalığın en iğrenci.
    #3348202 (cayyas, 02.05.2008 17:56)

© 2008 - uludağ sözlük

izin isteyen insana bir dene bakalim demek başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. izin isteyen insana bir dene bakalim demek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu izin isteyen insana bir dene bakalim demek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» handle with care » boynumun borcu » kovmirim ule » pagerank » senin bildiklerin benim unuttuklarima yetmez » robyn » msn kesildigi icin calisamadim hocam » gammaz bilgilendirme servisi » moskof mezarligi » sedyeyle girdim yuruyerek ciktim a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci