iyi bakkal kotu bakkal 

kapat
  1. satışı garantilemek için kullanılan klişe role play tekniğidir bu. aslında psikolojik bir oyundur. şöyle işler;

kotu bakkal: alacak gibi bakmıyorsun dostum? çık git dükkandan böyle yapacaksan.

iyi bakkal: öyle deme, bence o da en ucuz ve kaliteli malların burda satıldığını biliyor.

musteri:...?

kotu bakkal: bırak ya gitsin başka yerden alsın alacağını, hayır yok baksana.

iyi bakkal: Hayır ben onun yüzünden anladım. Birsürü şey alacak, iyi birisi o. en taze gıdalar burada, o da biliyor.

kotu bakkal: dinle beni, atalım dışarı, kesinlikle iş yok.

iyi bakkal: sakin ol adamım. (müşteriye döner) bak dostum, ben seni korumaya çalışıyorum ama arkadaşım o kadar sabırlı değildir.

musteri: ay bilmiyorum ki, taze mi kaşarın?

kotu bakkal: inanmıyorsan alma, bakalım nerede bu kadar ucuzunu ve tazesini bulabileceksin?

musteri: iyi madem, kes 250 gram.

iyi bakkal: doğru kararı vereceğini biliyordum. akıllı bir müşterisin sen.
    #3346688 (double cross, 02.05.2008 10:09 ~ 10:11)
  2. müşteriye göre değişen bakkal türüdür. daimi bir müşteri ve iyi alış-veriş yapıp öküzlük yapmıyorsa bakkal o müşteriye karşı iyidir.
    #3346705 (birdy, 02.05.2008 10:19)
  3. iyi bakkal; yarım ekmek salam aldığınızda bolcana verir.

kötü bakkal; bakkala kaçan topunuzu patlatır,ibnenin tekidir.

edit: ahmet amca, 10 sene önce topumuzu patlattığın için, bakkalın camını ben kırmıştım.
    bugün olsa gene yaparım lanet herif.
    #3346710 (templar, 02.05.2008 10:23)

© 2008 - uludağ sözlük

iyi bakkal kotu bakkal başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. iyi bakkal kotu bakkal ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu iyi bakkal kotu bakkal nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kiz arkadasina buz parmak alan sevgili » silivri cezaevi » hayrettin demirbas » walmart » hep onun icin » besiktas » m emin deger » google » baslik ve nick uyumu » uludag sozluk a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci