italyanca 

/ 2
kapat
  1. dünyanın fransızcayla beraber en güzel dilidir kanımca..
    fakat fransızcadan kolay gibi görünüyor..ama gerçekten şiir gibi,konuşması,yazması çok zevkli ve ingilizcede dahil daha kolay öğrenilir dil.
    (selmagezinir, 17.01.2006 18:50)
  2. kelimelerin erkek-dişi olarak ayrılmaları ve çoğul yapmanın bile zor olduğu gerekçesiyle zor gelebilen dil.karizmadır bilen için.sadece bu yüzden giden vardır kurslarına,belki karizma bi hatun/adam götürürüm diye.öğrenmeye çabalıyoruz var gücümüzle,hadi bakalım hayırlısı.**
    (Elendil, 14.02.2006 21:43)
  3. 2 SENEDEN BERI ORENMEK ICIN ÖGRETMENINI ARADIGIM YABANCI DIL BILENLERE iMRENEREK BAKMAKTAYIM
    (absolut_, 14.02.2006 21:53)
  4. hızLarına yetişiLmesi zor oLan yek ve tek Lisan...
    icq'nun varoLduğu dönemLerde yabancı bir kızLa ingiLizce bir muhabbet ediyordum...kız ingiLizcesinin zayıf oLduğunu söyLedi...ondan sonraki muhabbet şöyLe geLişti...

Kız:Do you know itaLian language?
    Ben:yeah
    kız:%#\?!£(itaLyanca bir şeyLer geveLer)
    Ben:Hey mambo mambo itaLyano

tabi kız bu muhabbetten sonra benimLe bir daha konuşmadı...
    (Tucimania, 26.03.2006 14:44)
  5. Konuşma açısından en güzel en akıcı dildir.Ayrıca öğrenmesi de oldukça zordur.
    (italiano, 26.03.2006 14:48)
  6. sanılanın aksine ogrenilmesi zor olan ogrenmeye basladıktan sonra ise megerse ingilizce ne kadar kolay bir dilmis demenize yol acan 6 sahısta da tüm zamanların fiillerini 6 degisik sekilde soylediginiz dil.

bir de ogrenim esnasında aa bu kelime ingilizce de aynı, ya da ne kadar benziyormus dersiniz ama hepsinin aynı dil ailesinden geldigini unutursunuz.
    (city walk, 11.04.2006 18:04)
  7. insanda, her duyduğunda "ben de! ben de konuşmak istiyorum! evet ben de konuşmalıyım!" şeklinde öğrenme hevesi uyandırabilen, yer yer ingilizceye benzeyebilen, karizmatik, çekici, konuşulası dil. bon giorno! ;)
    (bettyboop, 11.04.2006 19:12)
  8. Türkçe ve ingilizce den sonra en güzel dil ama bi o kadar da zor
    (ilteber_selim, 07.05.2006 00:49)
  9. amcamların italyanca bilipte bazen benim duymamamı istemedikleri şeyleri kendi aralarında italyanca anlatmalarıyla bende bunu öğrenme hırsı oluşan yegane emelim olan dil
    (dustman, 07.05.2006 01:40)
  10. (bkz: ben italyanca biliyorum)
    (bkz: comoranesi)
    (bkz: alessandro del piero)
    (bkz: berlusconi)
    (spiritualized, 07.05.2006 02:01)
  11. 2 senedir italyan kültür merkezinde öğrenmeye çalıştığım,gramer olarak çok zor olmamasına rağmen sürekli ders çalışmayı gerektiren öğrenmesi ingilizceden daha zevkli olan latin dillerinin en kolayı.ancak bi "essere" olmak fiilinin 35.000(attım tabikii:) tane çekimi var her durum için öğren öğren bitmioo yılların essere si 7. kurda fossi oldu bakalım 8. kurda nasıl bi mutasyona uğrayıp değişcek çook merak edioomm..evet fransızca bilenler daha kolay öğreniyor bu bi gerçek..
    (tarja, 07.05.2006 11:20)
  12. her yeni zaman öğrendiğinizde fiil çekimleri yüzünden üff yine şimdi bir sürü işimiz var dediğiniz dil
    (city walk, 28.05.2006 12:54 ~ 12:55)
  13. kız ve erkek bir çifte bahsederkenn erkek kelime olarak çoğul yapıldığından bana fazlaca maço gelen ama öğrenmesi çok zevkli melodili konuşulması çok eğlenceli olan dil...
    (devrim, 13.07.2006 17:04 ~ 16.07.2006 19:04)
  14. italyanca,çoğunluğu italya ve çevresinde yaşayan 70 milyon kişi tarafından konuşulan bir dildir.Hint-Avrupa dil ailesinin Romans kolundadır.

Genellikle,Roma imparatorluğu'nun doğduğu bölge olan Toskana diline dayanır.Çok fazla şivesi olan italyancanın şivelerini dilbilimciler 'italya şiveleri' olarak tanımlarlar çünkü ispanyolca,Katalanca ve Dalmaçyaca dilleri ile olan farklardan daha büyük farklara sahip şiveleri vardır.Neredeyse her italya şehrinin kendine has bir şivesi vardır.Bu fark o kadar çoktur ki,ispanyolcayı anlayabilen bir Milanolu,Sicilya şivesini anlayamaz.*
    (italiano, 16.07.2006 19:00)
  15. konusması cok zevklı bır dıl olmakla beraber turkce ıcınde de ıtalyanca kokenlı turkcelesmıs bır cok kelıme bulunmaktadır.*
    (no promise, 16.07.2006 19:03)
  16. alfabesi
    a* b* c* d* e* f*g* h* i* l* m* n* o* p* q* r* s* t* u* v* z*
    olan dil. görüldüğü gibi k, j ve y yoktur.
    (muru4xi, 18.07.2006 01:06)
  17. dünyanın en güzel dillerinden biri olduğudur nacizane düşüncem. dialetto denen lehçeleri birbirinden o kadar farklıdır ki, zamanında ortak lehçe olara seçilen toskana lehçesinde alt yazıyla yayınlanırmış televizyon programları. şu anda dialetto konuşan çok azdır ve genelde yaşlılardır. ii.dünya savaşından sonra dil birliğini oluşturmak için devlet tarafından toskana şivesini seçmiştir. bunda en büyük etken de italyancanın babası sayılan dante'nin toskanalı olmasıdır.
    (unusual suspect, 16.10.2006 22:00)
  18. latin kokenli diller arasında latince'ye en çok benzeyen dildir.
    (chanson de roland, 25.10.2006 11:59)
  19. öğrenmesi kolay, konuşması da zevkli dildir.
    (yasakani, 02.11.2006 20:35)
  20. şuanda öğrenmekte olduğum, yazıldığı gibi okunması nedeniyle türkler için çok kolay olan ve gerçekten zevk veren bir dil. "Questo e un dizionario uludag." *
    (Bushi, 05.12.2006 23:50)
  21. http://www.italyan.com adresinden temel bilgileri kapılabilinen dil.
    (swashbuckler, 21.01.2007 01:39)
  22. fransızca kadar olmasa da , sevişirken tahrik gücü yüksek lisanlardan biridir.
    (zargana, 21.01.2007 13:50 ~ 13:51)
  23. konuşamadığım ama bir dönem yaklaşık bir yıl kadar eğitimini aldığım yüce lisan. yakın zamanda iddalı bir dönüş içersine gireceğim.
    (leggare, 21.01.2007 13:56)
  24. http://www.italyan.com ilgilenenler için oldukça faydalı bir sitedir. resimli italyanca kısmı ise sitenin en dandik kısmıdır.
    (swastika, 24.01.2007 20:00 ~ 20:01)
  25. öğrenmesi zor gibi görünen bir dildir. özellikle ingilizce ve almancayla kıyaslayınca, insanda acaba çözebilir miyim kaygısı yaratır. konuşması ve vurgularıyla, latin diller içinde en ilgi çekenidir kanımca. ayrıca çoğu kelimeler yazıldığı gibi okunur.

yanlış okunan bazı kelimeler;

eros ramazotti (okunuşu: eros ramatsotti)
    tiziano ferro (okunuşu: titsiano ferro)
    pizza (okunuşu: pitsa)
    lamborghini (okunuşu: lamborgini)
    moschino (okunuşu: moskino)
    (mystery, 17.02.2007 03:28 ~ 03:29)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» sigaranin aile icinde mesrulasma sureci » havuc yagi » ohg smoke » thehungersite com » bas gaza » abdullah ozer » oz oglunun bogazini ekmek bicagi ile kesen anne » superstar » tecavuz insanlik disidir » inegol » gecici plaka » ters kose » ablanin evlenmesi » lacrimosa » 34 zam 34 » yeni uuser olacaklara nick onerileri » ersin karabulut » ski » evlenmeden once kocasini kfc ye goturen kadin » arthur koestler » dayak yedikten sonraki ilk 10 saniye » ay » paranin satin alamadiklari » mehmet cagcag » nihat dogan in yazar olunca acacagi basliklar » binbasi ersever in itiraflari » insanin buyudugunu anladigi an » uludag sozluk » canim aciyor a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa