istihdam 

kapat
  1. Bir görevde,bir işte kullanma.
    #93130 (italiano, 28.02.2006 22:59)
  2. bir ülkede belirli bir gelir elde etmek için çalışan kişilerin hizmetlerinden yararlanmak suretiyle çalıştırılmalarıdır.
    #107282 (cell-im, 09.03.2006 12:47)
  3. Türkiye' de son 5 senede %48'den %45'e inen oran...

Hayır, enflasyon indi diyoruz, ihracat ve üretim arttı diyoruz da bunu nasıl yapıyoruz?? işçi olmadan iş olur mu...

Aslında bu sorunun cevabı hem evet hem hayır... Evet, çünkü verimlilik artıyor, teknolojik yatırımlar işçiye ihtiyaç bırakmıyor...

Hayır, çünkü hala işçiye ihtiyacımız var ama ağır istihdam vergileri yüzünden herkes kayıtdışı çalışıyor. Yani sigortasız ve vergisiz...

Çözüm ne; vergileri indir irlanda gibi; olsun %45 sana %65=irlandanın son 5 yılda ulaştığı istihdam oranı...
    #2438170 (liberla, 07.10.2007 02:56 ~ 03:05)

© 2008 - uludağ sözlük

istihdam başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. istihdam ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu istihdam nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» lilian » eller aldatir » bsg dedirten ulusalci zirvalari » ilhan selcuk un 10 yil penceresiz kalmasi » in my time of need » chuck bartowski » yumurtalik » gossip girl » kullanilmayan karakterleri bankaya yatirmak » 42 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci