istenilen egitim sistemi 

kapat
  1. eğitim sistemini beğenmeyenlerin istedikleri.
    #1070887 (pinkbaby, 28.12.2006 17:14)
  2. (bkz: de lega ferenda) *
    #1070889 (at kuyruk, 28.12.2006 17:15)
  3. amerikan eğitim sistemidir. zira öğrencilerin ilgi alanlarına göre eğitimi ve üniversitelerde eğitim görmesi adına dünyanın en başarılı sistemidir. adamlar zaten bu sebepten dolayı dünyayı yönetiyorlar.
    #1070890 (arude50, 28.12.2006 17:15)
  4. herkesin kendine göre istediği sistemdir. hangi sistem en iyisi bilinemez ama bilinen tek bir şey var şu an ki sistem istenilmemektedir.
    #1070896 (trouble, 28.12.2006 17:17)
  5. öncelikle derdim bu idi:
    (bkz: oss yi kaldirmak/#1833124)

o entrymin kopi peystinin dibine vurayım öncelikle:
    <<-öss kaldırılamaz, neden? çünkü dershanecilik biter ve bir yığın öğretmen işsiz kalır. bunu kimse göze alamaz.

-yeterli ilköğretim okulu ve lise yok. bir de üniversite açılacakmı$. çamlıhem$in'de çocuklar boğulma riskine rağmen okula gitmek için araba lastiklerinden yaptıkları botla hergün nehirden kar$ıya geçmekteler vs. ha peki niye? okul binası yapmak masraflı. çünkü bilim pahalı. yaa...

-öss yüzünden lisede ve lgs yüzünden orta kısımda kimse dersleri sallamamakta. yani okul i$e yaramamakta.

çözümüm:

-dershaneleri yarı-özel okul yapmak. ücretler aynı kalacak yani. hani insanların maddiyatını sarsar diyorsanız emin olun okul aidatları+her yıl dershane daha pahalıya patlıyor ve hani orta halli kesim çocuğunu bu okullara gönderecektir. bu sayede hiç öğretmen de açıkta kalmaz hem de irticai hareketler yapan dershaneler daha rahat denetlenebilecektir. kimse bir öğrenciye gidip de "namaz kıl aaaa ne günah" diyemeyecektir. ve ayyrıca bu tip dershanelerde namaz kılan hocalar diğerlerinin 3 katı maa$ almaktalar böyle adaletsizlikler olmayacaktır çünkü maa$ devletten alınacak vs. ve tabii ki vergileri yine aynı olacak.

-müfredatı da sınıf derecelerine göre ayarlamak. yani tüm herkes lise sonda çemberi analitik düzlemde incelemeyecek ve dersleri kendisi seçecek. misal ben bir fen bölümü öğrencisiydim ama kimyadan hazetmezdim fiziği matematiği geometriyi severdim yabancı dil de ilgimi çekerdi. ama ben biyoloji ve kimyadan sorumluydum. bunun gibi $eyler. hani bunları seçmezdim ama buna göre de bir mesleğe yönlendirilirdim.

-ve tabii ki yabancı dil de seçmeli olmalı tüm okullarda. ve yabancı dil dersi dolayısıyla sadece o okulda okutulmamalı; $öyle ki: misal ankara'da. ben diyorum ki lehçe öğrenmek istiyorum ve ankara genelinde benim gibi 25-30 manyak var bu dili merak eden. bu dersi seçenler hangi okulda çoğunlukta ise o okulda bu eğitimi görecekler. yani hem ingilizce hegemonyasından kurtulmu$ oluruz; hem de daha çe$itlilik barındıran bir ülkemiz olur. yani biz de "o dili bilip konu$mama hakkı" edinmi$ oluruz. hem de bu tip bölümlerde okuyanlara i$ imkanı çıkar. "leh dili ve edebiyatı" okuyan adam da değerlenmi$ olur hem de $imdi aldığımız dandik zorunlu dil derslerine ayrılan bütçe heba olmu$ olmaz.

-liselerin hepsi meslek liseleri olmalı misal; imam hatiplerin de bir çoğu normal meslek liselerine çevrilmeli. -bina tasarrufu- yani ilahiyat fakültesi kontenjanı ne kadar ise o kadar ki$i mezun olmalı imam hatipten; böylelikle imam hatip ba$bakan yerine imam din alimi falan yeti$tirir sadece. hem kızlar imam hatipe girmemeli benim bildiğim kızlar imamlık yapamıyor. neyse bu meslek liselerine de ilköğretimde çocuğun yeteneğine göre gitmeli yani ben veteriner fakültesine medikal içerikli bir liseden geçmeliyim ki sudan çıkmı$ balığa dönmeyeyim. bunun gibi $eyler. >>
    #1990616 (sidikli, 23.07.2007 03:16)
  6. ilkokulda insanlara ilerde ne gibi $eylerle kar$ıla$abilecekleri verilsin; hayat bilgisi dersinde evde öğrenebileceğin "bayram temizliği" tarzı zırvaları değil. biliyorum bayram temizliğini, çin'den ithal olmayan enteresan bir eziyet. sağlık eğitimi de ilkokulda ba$lamalıdır, ilk yardım, ne gibi gıdalar nasıl tüketilmeli, doktora ne durumda gidilir, di$inin çürümesine engel olmazsan önce kulağını sonra beynini çürütebilir, zırt ve pırt. harita gösterilmeli ama "$urda $u yeti$tirilir" diye ezberleme kaydıyla değil, daha bir eğlenceye dayalı. ayrıca yaratıcılık geli$tirilmeli. mutlak suretle bir müzik aleti çalmayı, özgürce resim yapmayı, dansetmeyi, sporu -ki zararlı bence spor- ne bileyim bu tip $eyleri yeteneği dahilinde çocukcağıza bula$tırmak lazımdır.
    -"nerede ya$adığının farkında mısın?" demeyin; okulun olur enstrumanlar, misal 15-20 gitar, org keman vs 1 adet de piyano- çünkü bir çocuğu ufak ya$ta bu tip $eylerle eğlendirir oyalarsan ondan zarar gelmez. ince ruhlu olur. eğer ki hitler salağını resim akademisine mi ne alsalar idi $imdi sobotta gibi vah$i anatomi atlasları tıpçı karde$lerimizin canını, vaktini ve cebini yakamayacaktı; yahudiler sabun imalatında kullanılamayacaktı, sigara dumanı ile dolmu$ bir odadayken "gaz odası gibi oldu bura len" deyip gülemeyecektik, "hayat güzeldir" "piyanist" gibi filmlerde hüngürdeyemeyecektik, vs vs gider bunlar.-
    türkçe dersi o aptal türkçe kitaplarıyla olmasın. nezihe yildiz mıydı neydi, allahım o nasıl bir i$kencedir?! aptal saptal konu ile ilgili soruları öğrenci cevaplasa nolur cevaplamasa nolur. dilbilgisini öğretsinler çocuğa, bir de kitap okutsunlar sürekli. o gıcık türkçe kitapları da kaldırılsın. noldu bilmiyorum, belki de kaldırmı$lardır. of midem bulandı. sadece aldığın gün hikayelerini okur bitirirdin, kabusun olurdu. nereden hatırladıysam $imdi?! (yuh bana nerden hatırlamı$ım müfredat yazıyorum ben lan ne anlıyosam!?) bu dönemde matematik kesinlikle sadece etrafta kullanılabilir türden olmalı. hiçbirimizin kar$ısına 50 çe$meli 25 delikli psikopat havuz çıkmadı. ama ekmek almaya gidip para üstünden emin olamadığım olduydu matematiği iyi bir öğrenci olmama rağmen. i$in içine sıfırlar girip durunca anlayamayabiliyordum da. tarihi anlatacaklarsa insan gibi anlatsınlar, öğrencinin ilgisini çekecek $ekilde. daha çok o $ehrin tarihi yerleri gezdirilmeli, türkiye'nin ma$allahı var her tarafı tarih zaten. hani o manyak binalar bakımsızlıktan b.ka dönmese falan. öğrencilerin yanında bir yığın turist de olabilirdi. hem de her tarafta. bence ilkokulda din kültürü dersi saçmadır, annesi-babası anlatır ne ise olay. açıkçası ben inanıyorum ama okuldaki hocamın hiçbir etkisi olmadı ha bize bir dua ezberletmi$ti onu da biliyordum zaten keko geçmi$tim. ama hakikat ve marifet, erdem düzeyinde anlatılmazsa zaten bir anlamı yoktur. ha bir de küresel ısınma var; suyu $unu ve bunu nasıl kullanmalılar ne yapmalılar ne etmeliler bunlar da öğretilmeli.

bu kadar müfredat bunlara yeter de artar bile. kendime ilkokul kuruyorum haberiniz olsun. ilk de ben kayıt olucam.

not: ilkokulda okuma yazma öğretileceğini yazmamı$ım yam ekleye basacakken aklıma geldi iyi mi!
    #1990839 (sidikli, 23.07.2007 04:18 ~ 04:19)
  7. okula gidilmeyen eğitim sistemidir.
    #1990844 (sayincevizkabugu, 23.07.2007 04:21)
  8. parasız,modern,sorgulama kültürü aşılayan,bilimsel,fırsat eşitliğini gözeten eğitim sistemi.
    #1992596 (sara nobetcisi, 23.07.2007 15:00)
  9. eğtimi hak etmeyenlerin kesinlikle eğtimden uzak tutulmasını ön gören eğtim sistemi olması gereken sistem.
    öğretmenlerin atatürk'ü ciddiye aldığı, almayanların değil öğretmen, okulda hademe bile olamadığı sistem.
    öğrencilerin genel kültür ve hayat deneyimlerini artıran sistem.
    en azından öğrencilere okuma ve yazma dışında okuyacak ve yazacak bir şeyler kazandıracak sistem.
    yarım dönemde öğrencide farkedilir derecede gelişme sağlayacak sistem.
    siyasi çıkarlar doğrultusunda ordan oraya götürülmeyen sistem.
    bir kere en olması gerekeni bulunup, bir daha üstünde oynanmayan sistem.
    her öğrencinin seve seve gideceği, tatilde veya okulu bitirdiğinde yokluğunu farkedip ömür boyu kendini eğitme çaba ve isteğini doğuracak sistem.
    #1992724 (kekistanlihobbit, 23.07.2007 15:20)
  10. herkes öss kalksın diyor fakat kimse düşünüyormu bu öss kalkarsa daha çok çalışmamız gerekeceğini öss kalktı diye gidip odtü seni alacak mı tabiki de hayır ilk olarak öss ye devam denmeli, ilk öğretim 9 yıla çıkarılmalı ve ilk öğretime alım yaşı 7 değil 6 olmalı 7 çok geç olabilir.
    #1994788 (erdinch, 23.07.2007 20:32)
  11. genelde şu başlıklardan oluşur:
    1. parasız
    2. bilimsel
    3. eşit
    #1995930 (zican adam, 23.07.2007 23:22 ~ 29.07.2007 16:00)

© 2008 - uludağ sözlük

istenilen egitim sistemi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. istenilen egitim sistemi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu istenilen egitim sistemi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gonullu askerlik » cok pis le baslayan laflar » prisoner » roman pavlyuchenko » nivea » anten » semra hanim » enteresan videoya fon muzik olarak ilahi koymak » usgs » toplumumuzun ibnelere yaklasimi » insanlarini begenmedigi sehre atom bombasi atmak » tobias beecher » bobross » melda gur » balikesir » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » meltem taskiran » 6 ekim istanbul un kurtulusu » the uffspring » arabada sevisilebilecek sote mekanlar » melek » afrikaner » gote got diyene got diyen kisi » sokak kedileri » fatma aliye » man who sold the world » sisme koltuk » 21 ekim 2008 fenerbahce arsenal maci » bir derdim var yasanmisliklari » luther » hassas terazi nin intikami