iste bas iste govde iste kanatlar 

kapat
  1. Sevim Burak'ın everest my lordu ile birlikte ocak 2006'da yky tarafından ikinci baskısı yapılan oyunu. ilk baskısı, 1984'te adam yayıncılık tarafından yapılmıştır.
    işte baş işte gövde işte kanatlar, Everest my lord ile kıyaslandığında tiyatroda oynanmak için yazılan bir esere daha çok benzer.
    Nıvart ve melek isimli iki kadın, yatakta ölmek üzere yatan ziya bey'in başında beklemektedirler.
    Oyun boyunca bu iki kadının bilinçaltında sıkı bir gezintiye çıkarız. Olaylar aynı odada geçmesine rağmen, geçmişten kimi olaylar yeniden canlandırılır ve biz zihnimizde bütünlüklü bir konuya ulaşmaya çalışırız, olaylar zaman zaman yükselen ziya bey in çığlıkları ve kapıya gelen mezar taşçı nedeniyle kesilir ya da yeniden kurgulanır, bu kurgularsa oyunu bambaşka yerlere taşır.
    #3281395 (yage1497, 17.04.2008 12:13)
  2. is as haydar bas sloganını aklıma getiren cümle.
    #3281400 (gelberiyargelberi, 17.04.2008 12:14)
  3. (bkz: ve ben de basini olusturuyorum)
    #3424215 (muste ar, 20.05.2008 21:45)

© 2008 - uludağ sözlük

iste bas iste govde iste kanatlar başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. iste bas iste govde iste kanatlar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu iste bas iste govde iste kanatlar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» otuz bir cekerken kolun yerinden firlamasi » love metal in anlamsizligi » dr oetker docent olacak » sengul hablemitoglu » cirkin kizlarin guzel gotlu olmasi » golgede ve guneste futbol » birinci dalga feminizm » indiregandi » ofsayti bozmak » cocukken ruyada isemek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci