istanbullu olmayip istanbul takimi tutmak 

/ 2
kapat
  1. istanbul'da doğmamış, yaşamamış ve kökeni istanbul'a dayanmayanların istanbul takımlarını tutması.
    #1394868 (Portis, 10.03.2007 01:08)
  2. futbol takımı tutmak özgür bir seçim olduğundan doğal karşılanması gerekendir.
    #1394876 (abberline, 10.03.2007 01:10)
  3. futbol türkiye'de ilk olarak istanbul takımları sayesinde tanındı. istanbul takımlarının diğer şehirlerimizde taraftarı olması çok olağan bir durumdur.
    #1394957 (boyaci, 10.03.2007 01:42)
  4. istanbullu olupta istanbul takımı tutmayanlar kadar hoş karşılanabilecek bir durum
    #1394966 (kirmizi_pazen, 10.03.2007 01:44)
  5. ingiliz olmayıp futbol oynamak kadar abes bir şeydir. çok ayıpladım, yazık..
    #1394987 (intensivecare, 10.03.2007 01:48)
  6. arçelik yerine bosch kullanmak gibidir.
    #1394997 (hic kimseyim, 10.03.2007 01:51)
  7. dar bölge milliyetçisi olmayan her yurttaşın hakkıdır.
    #1395004 (örümcekkafalı, 10.03.2007 01:52)
  8. (bkz: herkesin tuttuğu kendine)
    #1399796 (metalycra, 11.03.2007 17:23)
  9. "bursalıysan bursasporlu olacaksin" gibi sacma bir anlayısa dayanan dusunce tarzıdır. peki sorarım o arkadaslara. sen turksun ya da turkıyelısın. hicmi yabancı marka giysin yok. kullandıgım elektronik aletlerin kac tanesi turk markası acaba? sacma salak seylerdir bunlar. burdakı asıl hedef ıstanbul takımından ziyade besiktas tir *. takım tutmanın sehri mi olur? basit insanlarin dusunceleridir...
    #1399805 (darkerway, 11.03.2007 17:24 ~ 17:25)
  10. babası tenis oynarken kendi babasını değil zengin çocuğunun babasını tutmak.
    -baban yeniliyor ehi ehi ehi
    -ben babamı tutmuyorumki.
    -aa neden ?
    -ben dar görüşlü değilim.
    -ama o senin baban.
    -babamı tutmak hiç cool değil. hep yeniliyo, ayakkabıları da eski hem. utanıyorum.
    -anladım.
    #1399830 (Portis, 11.03.2007 17:30)
  11. ekmeğini yediği şehre ya da semte ihanettir.
    #1399836 (Gerko, 11.03.2007 17:31)
  12. sadece istanbulda yaşayan doğmuş ve büyüyenlerin mi tutması gerekir sorusunu getirtiren bir durumdur.
    #1399861 (kimse yazmazsa ben yazarim, 11.03.2007 17:36)
  13. kraldan çok kralcı olmak, kendi kentinin takımı istanbul takımıyla oynarken, tribünden kendi kentine, memleketine küfretmektir. sözün özü; ibne gibin, puşt gibin bişeydir...
    #1399866 (ergenekon, 11.03.2007 17:37)
  14. bu bir zevk işidir. e zevkleri ve renkleride pek tartışmaya açmadıgımıza göre bu konuda 3. kişilere düşen rol lezzet bakımından pek iştah açıcı değildir...
    #1399875 (montajelemani, 11.03.2007 17:39)
  15. james hetfield olmayıp da metallica dinlemek gibi birşey.
    #1399891 (partsch, 11.03.2007 17:44)
  16. inadına izmir!

Hep sorarlar bana "neden izmir? diye". istanbul varken, yurtdışında bir çok yer varken nedendir bu izmir inadım? Nedendir izmir'den ayrılamayışım, izmir'e bu kadar bağlılığım? Bu sorunun cevabını kendi içimde çok rahat versem de, kelimelere dökmenin zorluğunu da çoğu zaman yaşamışımdır. Bu soruyu bana soranlar izmirli olmadıkları için, vereceğim cevaplarla incinme ihtimalleri kuvvetle muhtemeldir. Çünkü izmir her yönüyle bir çok şehri incitip kıracak kadar alımlı, çekici, aklıbaşında ve anaç bir coğrafyadır.

Her şeyden ve her sebepten önce izmir, doğup büyüdüğüm, yaşadığım, hatıralarımın fotoğraf albümü olan, sokaklarında ayak izlerimin olduğu yerdir. Memleketine sırtını dönmeyen delikanlıların naralarıyla gecelerini renklendiren, asi ruhlu, bizansa başkaldırmasını onurlu bir görev sayan, sakin dalgalarında kanlı savaşları, yangınları barındıran bir şehirdir.

Ulusal kurtuluş mücadelemiz izmir'in işgaliyle başlamış ve 9 Eylül'de yine izmir'de son bulmuştur. Anadolunun; elleri kınalı, nazlı, yüreği harman yeri gibi düğün dernek içinde, ağırbaşlı ve olgun gelinidir izmir.

Şeyh Bedreddin'in, Torlak Kemal'in, Börklüce Musatafa'nın ortaklıklarıdır. "Yarin yanağından gayrı her şeyi paylaşmak için" yola çıktıkları kavgadır izmir.

iZMiR iSYANIN ADIDIR!
    Şeyh Bedreddin'in zulme isyanıdır!
    Çakırcalının düzene isyanıdır!
    Çaka Bey'in denizlere isyanıdır!
    Hasan Tahsin'in emperyalizme isyanıdır!
    GÖZTEPEMiZiN kahpe bizansa isyanıdır!

iZMiR DiRENCiN ADIDIR;
    Kendine "gavur izmir" diyenlere geçit vermemiştir hiçbir zaman. Gericiliğin önüne barikat kurar, yobazlığa göğsünü siper eder. Türkiye'nin aydınlık yüzü olma şerefini gurula taşır.

Neden izmir? diye sorduklarında bunların çoğunu söyleyemem.
    ikiyüzlülükle yoğrulmuş, güçlünün elini eteğini öpmeyi normal sayan, ruhunu şeytana satmakta sakınca görmeyen insanların, gerçekleri duyunca kırılıp incineceklerinden korkarım. işte tam bu noktada izmir, en çok da "adam gibi adamdır". "insandır". insanlığın hakkını vererek yaşamayı diler herkes bu topraklarda ve becerirler de bunu, hiç zorlanmadan.

Temiz kalan tek yerdir ruhlarda, iZMiR
    Hasreti yakıcı.
    Varlığı huzur dolu.

GÖZTEPEDiR iZMiR. iZMiRDiR GÖZTEPE. KURTULUŞA KADAR SAVAŞA ÇAĞIRIR BiZi; VE ONURUN OLiGARŞiYE KARŞI iSYAN ETMEKLE AYAKTA DURACAĞINI ÖĞRETiR BiZE.

iSYANIMIZ OLiGARŞiYE UMUDUMUZ GÖZTEPE!

göztepe taraftarlarının fanzini olan gencligiminkatilisin.com'dan alınmıştır.
    #1399907 (Gerko, 11.03.2007 17:47 ~ 17:49)
  17. çocukluk yıllarında "kazanan tarafı tutmak"la başlar herşey.bakarsınız bütün maçlarda ya beşiktaş kazanır ya fenerbahçe ya galatasaray.ulan dersiniz yenilen takım tutulur mu hiç? mahallede tefe koyarlar, dalga geçerler! sonra bir aile büyüğü çıkar, "sen falanca takımı * * * tutacaksın" der, "yoksa kulaklarından tavana asarım".

işte böyle başlar istanbul takımları sevdası

oysa memleketinin takımı gün be gün kötüye gitmektedir.Ligden düşer, gol üstüne gol yer, maç kaybeder.senin desteğine ihtiyacı vardır.memleketinin takımını destekleyenler tribünden avaz avaz ortalar yaparken, yense de yenilse de beraberken, sensiz bir kişi eksiktirler...

o yaşlarda memleket bilinci olmadığından başlar büyük takım sevdası...

sonra büyürsün.için içine sığmaz, o takımı memleketinden daha çok sevmediğini anlarsın.mahallede tefe de koysalar, kulaklarından tavana da assalar bundan sonra memleketin için varsındır.

kolkola maçlara gidersin, ağlarsın yenilince ama başın öne eğilmez! küfür etmezsin mesela gol kaçırınca, daha da çok bağırırsın "gol,gol,gol" diye.ligden düşersin ama sevdandan geçmezsin, sen o renklere aşıksın çünkü, lige değil ki...

işte asıl böyle başlar takım sevdası

* *
    #1399908 (cultureshock, 11.03.2007 17:48 ~ 17:52)
  18. Kim için savaşıyorsun?

Güzel izmirimiz'in takımları alt liglerde mücadele ederken sen hala bizans'ın peşinde koş! Sana da bu yakışır. Sen hala bizansın kupa finali maçı izmir'de olsun diye borazan çal. Onlara olan sempatiyi artır. Taraftar topla. Çünkü sen hep güçlüyü tuttun. Şimdi de onun peşindesin.

Sana göre para ile kazanılan başarı, güçtü. Ama hiç farkına varamadın gercek gücün maneviyatta yattığını ve gerçek sevginin kalpte olduğunu. Siz tuttuğunuz takımın başarısını seviyordunuz; Biz ise armasını. Siz bir iki maç yenilen takımınıza sövüp futbolcusunu döverken biz amatörün kapısına gelen takımımızı hiç yalnız bırakmadık. Siz başarının biz ise GÖZTEPEMiZiN aşığıydık çünkü...

Ve son sözüm sana ey bizans sevdalısı sahte kahraman... Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmış bir takımın uyduruk taraftarı olmaktansa amatördeki bir takımın gercek taraftarı olmayı tercih ederim. Çünkü bu hayattaki şerefin mensubu olduğun davanın şerefiyle eşdeğerdedir...
    #1399940 (Gerko, 11.03.2007 17:56)
  19. Taraftar mı sanıyorsun kendini?

Sadece renklere ve armaya aşık olan kaç taraftar var acaba? insanlar oturduğu mahallenin maçını izledikten sonra bira parasını hazırlayıp, bir mekana istanbul takımlarının PARDON(!) tuttuğu takımın maçını izlemeye gidiyor. Fakat bu arada o takımın neresinden tutuyor acaba? Orjinal forma ya da üstünde HAYVAN figürü bulunan bir kupa alarak mı?

Ne kadar saçma gelir bana. Sen git Anadolu'nun herhangi bir şehrinde otur sonra git istanbul Özentisi ol. Sen acaba kaç kere tribün için koşturdun? Sen birahanede ya da cafede mi koşuyorsun tuttuğun takımın peşine bay veya bayan istanbul özentisi? Sen ne zaman maçta yanında bağıran fakat hiç tanımadığın adamın boynuna sarıldın sevinirken? Kaç kere çocuğuna bağırdığı için polisle tartıştın? Sen kaç kere futbolcunun sesini sahanın içinden duydun? Kaç kere sporcunla göz göze gelip selamlaştın? Efendim? Hiç mi? Eee sen nasıl bir takım tutuyorsun o zaman? Ama çok pardon! Özür dilerim! Senin Takımının yıldızları vardı değil mi? Milyon dolarlık topçuları, saygıdeğer bir başkanı, yöneticileri ve yalaka basını!

Ey istanbul özentisi! Peki sen yıldızları görünce diyebiliyor musun ''bunda benim de payım var.'' diye? Boş ver sen boş ver! Boş adam!

Sen, senin takımın ligde 8. 9. sıradayken, topçunun beşikteki çocuğuna küfredersin. Ertesi sene gol attığında kendi çocuğunun adını unutursun! istanbul özentisi siz, kısacası ''biz cefakarız!'' diyen fakat bir türlü cefanın anlamını kavrayamamış insanlarsınız. Neden acaba? Neden olcak! Para babası başkanınıza güvenip ''nasıl olsa seneye iki yıldız topçu alır, bir de antrenör getirir, olur biter.'' zihniyetinden dolayı.

Peki sen istanbul özentisi senin takımın hiç süper ligden 3. lige düştü mü?

Benim takımım düştü; ama biz hiçbir zaman topçumuza küfretmedik. Her zaman ''güzel günler yakında...'' dedik. Hiç boş durmadık. istanbul takımlarının yaptığı transferler tüm kamuoyunu ilgilendirirken bizim umrumuzda bile olmadı. Biz ''acaba hangi yönetim gelir? Nasıl olur? para kaynağı nerededir? Takım bu sene nasıl oynar?'' diye binbir soru sorduk kendimize.

Biz düşmüş takımın peşine hakkımız için polisle çatıştık. Üstün kutsal armamızı taşıyan çocuğu kardeş belledik. Yeri geldi onlar için kendimizi feda ettik. Futbolcularımıza takım düştüğü halde sahip çıktık. Arkalarında olduk. Hep üzüldük, ağladık; Ama hiç yılmadık!

Peki sen istanbul özentisi... şimdi hala pişkin pişkin ben hala en büyük takımın en büyük taraftarıyım diyebiliyor musun?
    #1399961 (Gerko, 11.03.2007 18:02)
  20. en az istanbul'lu olan taraftar kadar taraftardır. sen x yerde doğdun oranın takımını tutmak zorundasın demek ayrıca bir aptallıktır, hatta ben x yerde doğdum doğduğum yerin takımını tutarım tutmayanlarda şerefsizdir şeklinde düşünmek aptallıktanda öte birşeydir.
    #1400041 (exiq, 11.03.2007 18:26)
  21. (bkz: istanbulluyum diyene aslen nerelisin demek)
    #2443898 (junior, 08.10.2007 14:49)
  22. en kötüsü bursa' da beşiktaşlı olmaktır. her daim baskı altındasındır ve istediğin yerde formanla gezemezsin.
    #2443903 (kedisever satanist, 08.10.2007 14:53)
  23. tamamen zevk ve tercih meselesi. istanbullu olduğu halde türkiye liglerini takip etmeyip milan'ı tutanlar da mevcut.* sadece yabancı şarkı dinlemek gibi bir şey.
    #2443931 (trink, 08.10.2007 15:01)
  24. bu durum daha çok babalarda görülür.
    çoğu ilin takımı, meşhur istanbul takımlarından çok daha sonra kurulduğundan, babaların gençlik yıllarında istanbul takımlarına hayranlık duymaları çok normaldir.

ama belirtmek gerekir ki; sözkonusu istanbul takımı ile memleketin takımı maç yaptıklarında, memleket takımı tercih edilir!

(bkz: babanın hem beşiktaşlı hem trabzonsporlu olması)
    #2443935 (tapir, 08.10.2007 15:02)
  25. karmaşık bir durumdur. doğup büyüdüğü yerle tuttuğu takım arasında bağlantı kurmayla alakalıdır biraz, çünkü malumunuz her takım 1. ligde iyi oynayıp, keyifli bir futbol maçı izletemiyor malesef ve kişi bir futbolsever olarak elinde bulunan "takım tutma özgürlüğü"nü kullanarak keyifli futbol seyretmek amacıyla iyi bir takımı tutabilir. kişiye daha önce güzel anlar, başarılar, gurur duyulacak olaylar yaşatmış takımın * hangi şehire bağlı olduğu kişiyi bağlamaz bazı durumlarda. fakat örneğin fenerbahçeyi tutan bir futbolsever istanbul takımı tuttuğundan emin olamaz çünkü kadro daha çok brezilyalılara değer verip önem göstermektedir. * *
    #2443952 (portakalda vitamin, 08.10.2007 15:08 ~ 15:11)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

istanbullu olmayip istanbul takimi tutmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. istanbullu olmayip istanbul takimi tutmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu istanbullu olmayip istanbul takimi tutmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about istanbullu olmayip istanbul takimi tutmak. Copyrights of the articles are belong to their authors.