istanbul universitesi edebiyat fakultesi 

kapat
  1. üniversitenin en kanlı canlı,en hararetli,en çatışmalı fakültesidir..diğer fakültedeki öğrenciler de kavgaya eyleme afişlemeye bu fakülteye gelirler..
    (bkz: hergele meydanı) ile ünlüdür..bu meydan ; gelsin de öğrenciler afişleme yapsın hatta birbirlerini öldürsün denilerek yapılmış havası verir insana..
    #24938 (rasko, 18.01.2006 22:24)
  2. derslikler kısmen yenilenmiştir.yerler fayanslarla kaplandı.kimi öğrenciler sınıfları tuvalete benzetirken kimileri de mutfağa benzetiyor artık.
    #30436 (logos, 21.01.2006 03:32)
  3. her sabah bölüme ulaşabilmek için 4 kat çıkıp sora sınıfta yer kalmadığını öğrenerek tekrar alt katlara inip tabure aradığım, küçücük bahçesinde çimlere uzanıp güneşin tadını çıkarayım derken coplu ve postallı kişiler tarafından ziyaret edilebileceğiniz, ama yine de dahil olmaktan mutlu olduğum yer.
    #101269 (tutunamayanlardan, 05.03.2006 11:11 ~ 12:38)
  4. hareketi hiç bitmeyen , sivil polislerin * olaylı günlerde bol bulunduğu, ayrıca her zaman duvarlarda asılı bir şeylerin kesinlikle olduğu, bahçesi küçük ama çok sevimli ve sıcak olan fakülte.
    #101275 (kacak kelebek, 05.03.2006 11:24 ~ 11:25)
  5. ögrencilerinin durmadan beyazıta yurudugu girisin her istanbul üniversitesi fakültesi gibi zor oldugu zaman zaman gaz bombalarının atıldıgı ve catısı birkac sene önce yanan fakülte
    #438363 (sanchooo, 18.07.2006 19:06)
  6. garip bir fakultedir burasi.. yazlari kurak ve sicak kislari ise oldukca soguk ve firtinali gecer.. yaklasik yirmibesbin ogrencinin okudugu rivayet edilir.. buna karsilik yirmibes kisilik tek bir kantini vardir.. orayi da sol goruslu ogrenciler isgal etmislerdir.. her an her yerde action yasanmasi muhtemeldir.. ama yine de sevilir..
    #479073 (burnununaltindanopenadam, 31.07.2006 01:19)
  7. son rakamlara göre 8 bin edebiyatlı 5 bin fen li öğrenci olduğu kulaktan kulağa yayılmaktadır. bu kadar fazla öğrenci bu okulda nasıl barınıyor şaşıyorum. ayrıca nerdeyse kimliksiz girebileceğiniz tek faüklte. buranın öğrencisiyseniz ve başka fakülteye girecekseniz güvenlikta tanıdığınızın filan olması gerekir benden söylemesi..
    #662272 (eşşağan ala gazuğu, 24.09.2006 15:57)
  8. acunnun kazanıp gitmediği bölüm.**
    #662299 (andlee, 24.09.2006 16:04)
  9. öğrenci işlerinin öğrencilere karşı olan tutumu pek kibar ve güler yüzlü olmayan bölümdür. öyle ki öğrenci işlerinin kapısında "300 yıllık memureler istemiyoruz" , "bir kere de insan gibi davranın bea" gibi yazılar göze çarpar.
    #698400 (Holy Bastard, 06.10.2006 01:01)
  10. bu fakültede kimsenin kimseden haberi yoktur, sizinle ilgilenen de yoktur. kendi halinizde işleri yoluna koymaya çabalarsınız. öğretim görevlileri gelmez, dersler çakışır siz uğraşırsınız. eh böyle bir ortam olunca öğrenciler de boşuna eylem yapmıyor tabi * bu arada yemekhane fiyatları 1ytl den 1.60 a çıkartılınca öğrenciler eylem yapmış tekrar 1ytl ye inmiş diye duyduk * mis gibi 1ytl ye yemek yiyoruz saolsun yaşasın eylemciler * )
    #764138 (ephedra, 22.10.2006 18:57)
  11. fakulte binasi, yillarin yorgunlugunu kasvetli duvarlarina yansitmis olarak biz ogrencileri bunyesinde barindirmaktadir. labirent gibi koridorlari, bir kapinin ardindan baska bir diyara acilan odalarla doludur. birkac sene once yangin gecirmis olmasina ragmen kalin duvarlar yillara meydan okurcasina nisbet yapmaktadir. *
    her ne kadar olumsuz yonleri(isitiyormus gibi yapan kaloriferleri, sorunlu ogrencilerin hicbir sorununu cozemeyen ogrenci isleri, yetersiz kantini , isemek bile istemeyeceginiz tuvaletleri,yetersiz egitimi...) olsada, hayatima okulda gecirdigim 4,5 yil boyunca renk katmis ogrencilik yillarimin merkez ussudur.
    #1147902 (helyum, 13.01.2007 21:27)
  12. başlangıcta ben burda kaybolur silinir giderim dedigim ama bir süre sonra o koskaca taş binanın sıcaklıgını hissedip(ki pekte sıcak olmaz manen duyulan bir histir) sevdigim, arada yasanan olaylarıyla renklenen, kalabalık mı kalabalık, girişte sürekli sorun yaşadıgımız ve edebiyat kimligiyle mimlenerek ana kapıdan içeri alınmamamızı saglayan fakülte..
    #1159000 (pinhan, 15.01.2007 18:11)
  13. ilk etapta soğuk ve kasvetli dursa da öyle değişik bir iklime sahiptir ki bu bina; kendine has bir sıcaklığı, her gün kantinde görmekten akrabalık ilişkileri içerisine girdiğin insanlar,anfilerde soğuktan donmamak için kanyak içen öğrenciler,kızlara asılan siviller (ki geçen bir tanesi alenen numaramı istedi),kötü kedi şerafettin tadındaki kedimiz osman ve cariyeleri,sakin sakin tostunu yerken üstünden uçan sandalyeler ne bileyim hergele meydanında masa tenisi oynarken birden etrafını saran robocop'lar ile sanırım hayatımda hiç silemeyeceğim izler bırakacak ilim irfan yuvası...
    (bkz: üniversite son sınıf sendromu)
    #1655876 (victoriassecrete, 17.05.2007 23:19)
  14. bugün akşam sularında aşırı derecede gerilim olan fakülte..

kısaca olayı anlatayım..

edebiyat fakültesinden normal olarak 1988 yılında mezun olan bir bayan bugün diplomasını almak için okuluna girer ya da girmeye çalışır. tabi başı kapalı olduğu için içeri alınmayan bayan saat 14:30 gibi oturma eylemine başlar. kadının eylem yaptığı ya da yaptığı şeyin eylem olduğu aradan geçen yarım saat sonra anlaşılır. şöyle ki; edebiyat fakültesinde öğrenci olan ağırlıklı olarak solcu öğrenciler bu başı kapalı kadına destek vermek için yanında saf tutmaya başlarlar. ve saatler ilerlemeye başlar. güvenlik görevlileri kadını içeri alamayacaklarını beyan etseler de, kadın inat eder ve hakkını arayacağını ifade eder. bu arada bayanın kızı babasını arayarak durumdan haberdar eder. saat 16:00 sularında bu bayanın eşi gelir bayanı ikna etmeye çalışır. aynı zamanda güvenlik görevlileri hem kalabalık oluşmamasını sağlamaya çalışırken dekanı getirmek içinde büyük gayret göstermektedirler. işin en tuhaf tarafı ise sağ görüşlü insanların (bir kaç kişi hariç) kadının yaptığı eyleme tepkisiz kalmalarıdır.

saat 16:30 sularında dekandan emir gelir ve kadını dışarı çıkarmaları söylenir. tabiki sol görüşlü öğrencilerin kadına dokunulmasına izin verilmeyeceği belli. kadının etrafı sarılır ve yavaşça öğrenciler ortamdan uzaklaştırılmaya çalışılır. ama öğrencilerin hiç niyeti yoktur. tam bu sırada güvenlik görevlilerinden biri kadının kolundan tutar ve ne olduysa bundan sonra olur. buna izin vermek istemeyen sol görüşlü öğrenciler güvenlik görevlileri ile tartışırken kavga çıkar. çıkan kavga da bir güvenlik görevlisi 3 tane de sol görüşlü öğrenci çok kötü dayak yer.

olayın ilgin tarafları kendilerine örnek bir davranış sunan bu kadına destek vermeyen sağcıların umursamazlığı, solcuların en azında birkaçının çok samimi bir şekilde "eşitlik" kavramını adam gibi anlatmaya çalışıyor olmaları ve en önemlisi bir tane kızın feryadıydı. tüm olaylar bittikten sonra, olaylar sırasında herşeyi izleyen topluluğa dönerek aynen şunları söylemiştir:
    "ey koyunlar siz alkışlayın tempo tutun, aklınızdan kin kusun birilerine icraata gelince kaçın, saklanın. bir gün umarım aynı konumda siz olursunuz ve kimse bir yerlerine takmaz sizi"..

ayrıca bu kızın güvenlik görevlisine söylediği bir söz var ki gerçekten takdire şayandır. olaylar sırasında güvenlik görevlilerinden biri kıza orospu diyor. kızın cevabı ise hem çok zekice hemde çok vurucu.

"bana orospu diyen hey sen, ben sana orospu çocuğu diyecek kadar küçülmedim daha"..
    #1674680 (eşşağan ala gazuğu, 22.05.2007 20:13 ~ 20:18)
  15. iü edb. fakültesinde okuduğum tüm zaman zarfında beni bu denli sinirlendiren başka birşey olmamıştı...güvenlik görevlisiymiş? sen kimsin kimi neyden koruyorsun?? geçen sene bu zamanlarda edb.fakültesinin kantininin yaklaşık 1 ay kapanmasına yol açan çatışmaya (evet çatışma diyorum) sebep olan yaklaşık 30kişilik bir gruptu ve bunlar KESiNLiKLE iÜ ÖĞRENCiSi DEĞiLDi! DIŞARIDAN SIZDILAR!
    peki o zaman ögm'ye seslenmek istiyorum o insanlar nasıl içeri giriyor,hani koruyordun?
    bugün o insanları okula alıyorsun,ertesi gün iü öğrencisi olduğum halde beni taciz ediyorsun,o cahil-cüheyla halinle bana vurma hakkını buluyorsun..söyle nesin kimsin?
    #1683338 (victoriassecrete, 25.05.2007 00:29)
  16. isveççe'yi maalesef barındırmayan fakültedir.
    #1683416 (real betis, 25.05.2007 00:43)
  17. yakın zaman sonra marmaray projesi sırasında yenikapi'dan çıkarılan bir gemi batığının işlemleri yapıldıktan sonra sergileneceği istanbul universitesi'nin bir fakültesi.
    çalışmalar çok hızlı ve titiz bir biçimde devam etmektedir.

heyecanla bekliyoruz..
    #1683565 (eşşağan ala gazuğu, 25.05.2007 01:32)
  18. yer: iü edb fakültesi bahçesi

akşamdan kalma victorias' gözlerini ovuştura ovuştura yanındaki arkadaşını dürter
    "benim gördüğümü sen de görüyomusun nan,e bu takımelbiseli kaşkollu adamlar nerden çıktı ula,kurtlar vadisinden fırlamış gibiler" sözlerini sarfeder etmez.bi grup sakallı,takım elbiseli ve %784 iü öğrencisi OLMAYAN tip,bahçenin ortasındaki fıskiyeli havuzun etrafında toplanır ve tekbir,allahuekber nidalarıyla bizi namazımıza sahip çıkmaya davet eder..ehm davet değilde emreder diyelim.daha sonra sanırım minareden söktükleri bi hoparlör aracılığıyla kurandan arapça ayetler okur.fatihayla cuma vaazlarını bitirirler..ve ögm ler de sadece bakar..görmezler bakarlar!
    takva filminden bir sahne değil bu,burası istanbul üniversitesi...layikliğin (cumhuriyete layik olma manasında metafor işte,okuyunuz-geçiniz)son kapısı iDi...geçmiş olsun!
    #1746985 (victoriassecrete, 10.06.2007 00:38 ~ 01:14)
  19. okul kapanmadan bir ay öncesine kadar, fen öğrencilerinin giriş yapamadığı bir kapıya sahip ilim irfan şeysi idi.

binalar ortak olduğu halde -ortadan ikiye bölünmüş gibi derslikler açısından ama geçiş var tabii ki. hergele meydanı iki tarafı birleştiriyor.- her öğrenci kendi fakületisinin kapısından girmek zorundaydı. ama çıkarken fen öğrencisi edebiyat kapısını kullanabiliyordu tabii. özetle çıktığınız kapıdan giriş yapamayıp, fakültelerin etrafını turlamak zorunda kalıyordunuz.
    en nihayetinde çalışmalar sonuç vermiş ve yasak kaldırılmış. gerçi ben denemedim ama öyle dediler. gözlerim yaşardı.
    #2006594 (recall, 25.07.2007 13:34)
  20. artık bende nasıl bir etki bıraktıysa mezun olduktan sonra bir kere bile girmediğim okul. kapısında en gerizekalısından seçilen ögb'ler (yoksa, kimliğini unuttuğu için insanları okula sokmazken eli palalı-satırlı adamları okula sokmalarını nasıl açıklayacağız?), solculara laf atan-kızları taciz eden sivil polisler, lise öğretmeni olmaya birikimi yetmeyecek prof'lar vb.
    binasının da faşist mimarinin türkiye'deki ilk örneklerinden olduğu söylenegelir. ne kadar doğrudur bilemem.
    #2352835 (siyah inci yagmuru, 21.09.2007 11:17)
  21. türkiye'nin en iyi edebiyat fakültesi olan, alanındaki en iyi hocaların ders verdiği (zira başka üniversitelerde doğru düzgün profesör yokken burdaki öğretim üyelerinin çoğu profesördür) ve biz bu halde eğitim görüyorsak, diğer üniversitelerdeki fakültelerin hali haraptır düşüncesini doğuran ve de 7 yılımı yiyen fakülte.
    #3126411 (caldion, 12.03.2008 02:03 ~ 21.03.2008 00:26)

© 2008 - uludağ sözlük

istanbul universitesi edebiyat fakultesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. istanbul universitesi edebiyat fakultesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu istanbul universitesi edebiyat fakultesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sevgiliden ayrildiktan sonra atilacak son sms » nattefrost » 21 aralik 2012 » lan » cocuksu cinsellik » kararti » insanin icinde olmasin » ne olursa olsun hakli oldugunu sanan insanlar » turkler in cogu gidecek » ciftcilerden akp binasina yumurtali saldiri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games