1996, mustafa altioklar yonetiminde tarihsel ve dramatik bir eser. film kisaca soyle; 17. yuzyilda osmanli tahtinda dorduncu murat oturmaktadir. malum yasaklarla dolu bir donem; bu donem icinde yasaklari delmek isteyen ve ozgurlukleri savunan bir takim sahislari (hazerfan ahmet celebi, evliya celebi...) ve o sureci elestirel bir bakisla ele aliyor.

oyuncular ise soyle:
hazerfan ahmet celebi: ege aydan
evliya celebi: haluk bilginer
lagari hasan celebi: okan bayulgen
bekri mustafa: savas ay
dorduncu murat: burak sergen
recep pasa: tuncel kurtiz
tuluyhan ugurlu'nun bestelediği gülayın söylediği aynı adlı soundtrack ı dışında pek bir güzelliği olmayan ,yönetmeni ve senaryosuyla zayıf oyuncu kalitesi ve müzikleriyle fena olmayan film..
okan bayülgen i dazlak görmemize vesile olmuş filmdir..
gülayın o yumuşacık sesiyle söylediği şarkı.
keyifle izlenebilecek bir türk filmidir.espriler incedir,burak sergen süperdir.
tuluyhan uğurlu'nun eseri olan ve gülay'ın da enfes yorumladığı "aşk" adlı şarkı filmin müziğidir ve sözleri de şöyledir:

Önce kuş olduk
Uçtuk semaya
Sonra vurulduk
Düştük sevdaya

Yandık ateşten
Korlar misali
Öyle derindi
Vardık mihraba

Aşkı ilahi
Saydık cihanda
Özden buluştuk
Fani mekanda

Ayrılsa yollar
Güller savrulsa
Susmazki aşka
Aşık gönüller
80 sonrası türk sinemasında yaşanan keşmekeşlik sonrası yapılan ve türk sinemasına yeni bir vizyon getirerek kaliteli filmlerin yapılması için çığır açan mustafa altıoklar filmi,oldukça etkileyicidir
film müzikleriyle çığır açan en iyi türk filmlerinden yalnızca biri..

(bkz: piyano piyano bacaksız)
film müzikleriyle akılda kalan 1995 yapımı mustafa altıoklar filmi. daha iyi olabilirdi. ancak yine de o dönem türk sineması için katkıları olan bir yapım.
dün akşam türkmax'ta tekrarı verilmiştir.
osmanlı devleti nin en hassas dönemlerinden birisini (bkz: dördüncü murad) bu kadar başarılı (dönemine göre başarılı) anlatabilmesi yönünden izlenilir çalışmadır.
filmin sonunda; 'onlar * * * hep vardı, varlar ve var olacaklar fakat insanlık onları asla anmadı, anmıyor ve anmayacaktır.' der ve hezarfen ahmet çelebi, evliya çelebi gibileri hep hatırlanmıştır ve onlar tarihte hakettikleri yeri almışlardır. *
..fakat, kanatlarım nerede...
aptal bir film. dolayısıyla girilecek entry de aptal olacak. istanbul orda mı ! iyi.
muhteşem bir hikayenin saçma sapan meşhur insanlar oynatılarak (haluk bilginer hariç) içine edildiği filmdir. (bkz: okan bayülgen e gıcık olmak)
yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını; mustafa altıoklar'ın yaptığı, Yapımcılığını; Üstün Karabol ve Nida Karabol Akdeniz'in yaptığı, Müziklerinde; Tuluyhan Uğurlu imzası bulunan, '96 yapımı sinema filmi.

oyuncu kadrosunda yeralan;

haluk bilginer,
zuhal olcay,
selçuk yöntem vb. gibi isimler, müzikleri, hikayesi için izlenesi film.
dördüncü murat'ın bir padişah olarak halkla ne derece içiçe olduğunu gösteren filmdir.hazerfan ahmet celebi'nin uçmasının ardından sürgüne ve ölüme yollanması da dönemin şartlarına göre gayet doğaldır duygusal olmamalı, zira ahali padişahın yapamadığını başkası yapıyor diye padişahı küçük düşürücü ithamlarda bulunabilirdi pekala.
zuhal olcay'ın kösem sultan'ı, ege aydan'ın hazarfen ahmet çelebi'yi, haluk bilginer'inde evliya çelebi'yi başarıyla oynadığı 17. yüzyıl'a ait 4. murat dönemini anlatan film.
okan bayülgen'in vurulmasına sebep olan veya olarak gösterilen film.
hazerfan çelebi nin anıldığı film.
evliya çelebinin alkol kullanmasının mümkün olmamasına rağmen filmde bir ayyaş olarak lanse edilerek tarihi bi rezalete sebep olan film.
acıtan, yaralayan, kanatan bir film.
tarihteki bazı kişileri sapıklık ve ayyaşlık içinde iftiralayan, yanlış tanıtan rezalet bir film.
senaryosu, özellikle devlet adamlarının konuşmalarında ne dönemin zihniyetini, ne de modern ve bilimsel tarih yaklaşımını yakalayabilmiş film. alabildiğine 1930'lu 40'lı yılların mesnetsiz felsefi yaklaşımına bulanmış, yalan yanlış osmanlı hikayeleriyle bezenmiş. ağır şekilde resmi tarih koktuğu halde, ana karakterlere 1800'lü yılların anarşist düşüncesi paralelinde laflar ettirerek de türk sol zihniyetinin enteresan çelişkilerinden birini filme yansıtmış.

halbuki oyunculuklar iyi, dekoru olsun, kostümleri olsun, müzikleri olsun işçiliği güzel, seçilen konu mükemmelken bu filme böyle bir gölge düşmemesi gerekirdi.
seven bünyeye acıdan başka bir duygu vermeyecek olan bir filmin, gene seven bünyeye acıdan başka verebilecek bir şeyi olmayan film müziği. *
güncel Önemli Başlıklar