istanbul daki zenciler 

kapat
  1. aksaray, beyazıt ve eminönü civarını mesken edinmiş siyah benizli insanlardır. *
    ata meslekleri olan saat satıcılıgı ile ugraşır bunların bir çogu.
    her sakallıyı dedesi belleyen güruh tarafından lan olum zenci bunlar amerikalı şeklinde ithamlara maruz kalmışlardır yıllar boyunca.
    ama onlar afrikanın ücra köşelerinden kopup gelmiş garibanlardır.
    ata meslegi olarak saatçi dedik ama bunların taksim'de dolaşıp, badi giyenlerinin ne ile meşgul olduklarını anlatmaya dilim varmıyor yani.
    lan büyük diye bu kadar mı popüler olunur bir ortamda.
    büyükse büyük kardeşim, ama işlevinin önemli oldugunu da burada hatırlatmadan geçemeyecegim.
    sonra bu arkadaşların en çok dikkat çeken özellikleri * kullandıkları acayip kabile dilinin arasına türkçe kelimeler sıkıştırıvermeleridir.

zenci: agida guguda tahida kutuma litape ''pilav''
    zenci:sitihtar makeıan aorl ''gelmiyorum''

ne lan bu. o kelimelerin dilinizde karşılıgı yok mu? 15 dakika konuş kabile dilini bir geliyorum diyeme türkçe söyle onu.

hayır bir de bunların hepsi birbirine benziyor, o yöndeki araştırmalarım hala devam etmekte.
    belki de kabile olarak gelmişlerdir.
    #933853 (sozlugesozlukdiyenyazar, 01.12.2006 10:50)
  2. 'siyahi desek daha iyi olur' diyerek kafadan konuya girerim. bu sabah bir gıcık uyandım zaten.
    neyse efendim, elleri kolları saat dolu olarak gezerler. yanlışlıkla 'bu saat kaça?' diye sorarsanız vay halinize. en yüksek fiyattan başlarlar söylemeye eğer ki alıcı görünürseniz oldukça düşük bir fiyata satabilme ihtimalleri vardır. özellikle semt pazarlarına takılırlar. 'roleks 10 miyon, 10 miyon' diye bağırırlar.
    *
    #933869 (buhara, 01.12.2006 10:56)
  3. saat haricinde galata köprüsü üzerinde çakma parfüm* satanlarıda vardır.
    köprünün başında pazarlık 20 ytl den açılır köprünün sonunda 1ytl ye kadar düşer.
    son zamanlarda taksim riddim da sıkça rastlamaktayız kendilerine önlerinde para düşürülmemesi düşülse bile eğilip alınılmaması sağlık ve cinsel karakter açısından yararlıdır.
    #1338478 (hekemen, 23.02.2007 16:18)
  4. vallahi ırkçılık falan değil ama kimileri var ki , karanlıkta görsen altına edersin.
    boy 2 metre , en 1 metre *, yarıçap... neyse daha da iğrençleşmeden sonuca bağlayalım:

hayatında gördüğü en siyah rengi , bir zenci üzerinde görmüş bir kişi olarak
    bazıları için tek söylenebilecek:

(bkz: seyyar kömürlük)
    #1338490 (aby, 23.02.2007 16:22)
  5. bir zamanlar istanbul'da bir kaç bar isletirlerdi. iste pupa olsun ritmo gibi yerlerdi buralar. fakat gel zaman git bu yerler el değistirmeye basladi. ve ne yazik ki el değistirdikten sonra bu yerlerde kalite isletmecilik anlayişi yerlerde sürünmeye başladi. ta osmanli devrinden beri anadolunun cesitli vilayetlerinde ve istanbul'un çesitli semtlerinde habeşler var. kendileri (osmanlı devrinden beri) kulturumuze katkılari olmustur. ammavelakin son dönemlerde saatcilik v.b. ugraslarla tanınmaya baslamislardir. gocenlerin buyuk cogunlu ulkemizi avrupaya ve garp ulkelerine ziplamak ara basmak olarak kullanmaktadir.
    #1338544 (mulayim, 23.02.2007 16:36)
  6. (bkz: stephen appiah)
    #1338909 (free zone, 23.02.2007 18:06)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

istanbul daki zenciler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. istanbul daki zenciler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu istanbul daki zenciler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about istanbul daki zenciler. Copyrights of the articles are belong to their authors.