israrla dahi anlamindaki de yi bitisik yazan insan 

kapat
  1. artık kendisine dur denilmesi gereken insandır. eğer bu insan sözlük yazarı ise, diğer insanlara nazaran on kat daha fazla dikkat etmesi gerekir bu kişinin. sözlükte girilen her entryden birinde bağlaç olan de yi bitişik görmek bünyedeki tüm neşe ve huzuru yok etti. buradan tüm yazarlara sesleniyorum: lütfen dahi anlamindaki de yi bitişik yazmayalım, bitişik yazanları uyaralım. müreffeh yarınlara doğru mutlu bir şekilde hep beraber yol alalım.
    (eren569, 20.10.2007 01:13 ~ 01:48)
  2. (bkz: sende bir alemsin)
    (antilopyawrusu, 20.10.2007 01:16)
  3. (bkz: her yesili boyadik bir fistiki yesil kaldi)
    (ilqim, 20.10.2007 01:17)
  4. (bkz: inadim inat götüm kirk kanat)
    (mulayim, 20.10.2007 01:19)
  5. (bkz: gammazlar çalışıyor)
    (WoLF, 20.10.2007 01:20)
  6. de'yi cümleden çıkarınca cümlenin anlamı bozulmuyorsa o de ayrı yazılır arkadaşım; şeklinde teeeaaa ilk okul yıllarında öğrendiğim pratik bir bilgiyi kendisiyle paylaşabileceğim insandır.

ayrıca bu kişiye "olur böyle şeyler, herkes hata yapabilir" şeklinde bir davranış biçimiyle yaklaşmakta yarar vardır. zira ne yapalım bi de'yi ayrı yazmadı diye asalım mı adamcağızıdır...**
    (beyaz etli prens, 20.10.2007 01:21)
  7. ısrarla olmasa da dahi anlamındaki deyi bitişik yazan yazarla benzerliği olan yazar.

yukarıdaki cümle tanımdı.

efendim bir de türkçe dersi vermekle meşgul olan yazara bakalım....

cümlesi:
    eğer bu insan sözlük yazarı ise, diğer insanlara nazaran on kat daha fazla dikkat etmesi gerekir bu kişilerin.

cümle üçüncü tekille * başlamış, üçüncü çoğulla bitmiştir.
    ---
    cümlesinden bir parça:

her entry den birinde...

entry özel kelime değildir. ek olan -den kesme işaretiyle ya da başka bir şekilde ayrılamaz.
    ---
    cümlesinden bir parça:

bağlaç olan de yi bitişik görmek...

bağlaç olan -deye gelen -yi hecesi ayrılmaz...
    ---

gelelim ben bu entryi neden girdim?

bu arkadaş dahi anlamındaki deyi bitişik yazdığım için nickimin altında güzel bir yar vermişti. ben de takdir etmiştim... aaa ne hassas insan diye... sonra baktim ki şahsın dahi anlamındaki -deden başka hassasiyeti yok...

(bkz: hocam işin yok mu senin)
    (enemyof, 20.10.2007 01:27)
  8. (bkz: ayır da gel)
    (apul ne demis, 20.10.2007 01:27 ~ 13:13)
  9. başlığı açan yazarı hassasiyeti için tebrik etmek lazım.fakat bir yazısında(sanırım sonradan silmiş) ortaköyde yazmış.Bi zahmet özel isimlere gelen -de ekini kesme işaretiyle ayır.Ayrıca yine aynı yazarın (yazarı ise) kelimesi dilbilimcilerce yazarı(ysa) olarak çevrilmesi uygun görülmüştür.
    (kalidor, 20.10.2007 01:33)
  10. (bkz: karizma olmaya calisirken yarilmak)
    (ilqim, 20.10.2007 01:35)
  11. (bkz: her kuşu sktim bir leylek kaldı)
    (jean valjean, 20.10.2007 01:38)
  12. biz türkçe konusunda hassasiyetinize destek oluyoruz ancak siz hassasiyetin önemini şeyinizle yani kendi sahip olduğunuz kadar bilgiyle ölçüyorsunuz durumu.

ayrıca entrydeki (#2492976) hatalar düzeltilmiş ancak (#2493030)numaralı entry baki kalacaktır...

efendim amacınıza ulaştınız... dikkat çektiniz... artık takiptesiniz... yazdığınız her cümle anlam bakımından tarafımızdan özenle incelenebilir...
    (enemyof, 20.10.2007 01:57)
  13. (bkz: numune) *
    (ilqim, 20.10.2007 02:07 ~ 02:08)
  14. türkçe özürlüsü, türkçenin en basit kuralını bile uygulamayı bilmeyen insancıktır.
    (bi nick bulamadim kendime, 20.10.2007 15:54)
  15. türk dili edebiyatında okuyamayan kişidir.zira ısrarla bitişik yazdığı sürece bölümden mezun olamayacaktır.
    (balmsd, 20.10.2007 16:03)
  16. (bkz: kacın hakkı devrim geliyor)
    (mulayim, 20.10.2007 16:06)
  17. gammazlara malzeme çıkaran bünyedir.
    (Umutluyum Hala, 20.10.2007 16:10)
  18. küçük görünüp, aşagilanilmamasi gereken insandir. belki de özünde iyilik ve sevecenlik vardir. Bu insan bir cok konuda basarili olmus, nice problemler çözmüş olup ne hikmetse bu konuda takılıyor olabilir. Toplumdan dişlamayın, alin bagrınıza basın, onu bu haliyle kabul edin.* *
    (Seytanin Fisildadiklari, 20.10.2007 16:14 ~ 16:21)
  19. (bkz: ısrarla dahi anlamındaki de?)
    (koka, 20.10.2007 16:17)
  20. barbar insandır.
    (justinank, 20.10.2007 16:18)
  21. kınanası insandır. yazım kurallarıyla kafayı bozmuş çevrelerce pek hoş karşılanmaz. ha bir de kitap eleştirinizi okurken "arada da" kısmının altını yanlışmışçasına çizen bir edebiyat öğretmeniniz varsa çileden çıkabilirsiniz. *
    (misskin, 20.10.2007 16:30)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» la campanella » lost » yukari maden kalesi » iyilik ve kotuluk » izeltas » madem gidiyorsun copu de gotur » dani filth » starship » bilgisayar meraklisi gozluklu cocuk » hayat dolu olmak » icimdeki ates » anti emperyalizm populistligi » gammaz butonu » sehirlerarasi otobuslerde yasanan dumur olaylar » 30 agustos koln almanya zirvesi » ahirette gote girecek entryler » elektra » zorda kalinca beraber olan kadin modeli » emirgan » amasi mamasi yok » oblivion » adam sandler » kalbinden gecmeyenin agizin soylemesi » turbanli plaj voleybolcusu » h harfini soyleyemeyenlerin kirabilecegi potlar » grafis » yaran msn nickleri » zorla yurutulen iliski » eurovision da turkiye den gonderilen sms sayisi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa